Duisburg Türk Eğitim Merkezi’nde, Duisburg merkezli çeşitli dernek ve kurumların 30 yıllık arşivi oluşturuldu. Arşivde, 186 klasör ve 4212 belge yer alıyor. Arşiv, Duisburg Türklerinin kent tarihini içerecek.
Türk Eğitim Merkezi’ni himaye eden DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Başkanı Adnan Mavi arşiv girişimini kutladıklarını ve desteklediklerini açıklayarak “Arşivimiz, Duisburg Türklerinin tarihini ve Türkleri ilgilendiren tarihi konuları kapsamaktadır. Yerel tarih ve göç tarihi hususunda cemiyetimizde ilgililer araştırmalar yapabilir.’ vurgusu yaptı.
Uzmanlara çağrı
Türk Eğitim Merkezi yetkilileri de Almanya ve Duisburg Türklerinin tarihi ile ilgili fotoğraf ve belge bağışı yapmak isteyen şahıs ve kurumları da Türk Eğitim Merkezi’ne bağış yapmaya davet etti.
Volkspark’ta Nefes Kesen Zafer: HSV Uzatmalarda 2:1 ile Güldü
Münih’te Son Nefes: St. Pauli’den Büyük Savaş Ama Puan Çıkmadı
Hamburg’da 14 Yaşındaki Elanur Kırkgöz : Diyabet Hastası Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor
Hamburg’da 25 Kasım Buluşması: Gazetehamburg Yazarlarından Şiddete Karşı Güçlü Mesaj
Deichmann’a Ayakkabı Kutusu Şoku: Mahkeme Geri Dönüşüm Ücretini Zorunlu Kıldı
Emre Çukur Kritik Maça Çıkıyor
Özdemir: “Suçlulara Kültür İndirimi Yok” – Yeşillerde Net Güvenlik Çıkışı
St. Marien’in Yeni Oyun Alanı Tüm Mahalleye Açıldı