Devletin zirvesinden 'home office' çağrısı

Almanya'da koronavirüs bulaşlarını azaltabilmek için evden çalışmanın zorunlu hale getirilmesi tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Steinmeier, şirketlere ve çalışanlara 'home office' çağrısı yaptı.

Almanya 16.01.2021 14:44:02 0
Devletin zirvesinden

Almanya'da evden çalışma (home office) konusundaki tartışmalara Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de katıldı. Temasın "mümkün olan her alanda" iş hayatında da sınırlandırılması gerektiğini söyleyen Steinmeier, şirketlere ve çalışanlara evden çalışma uygulamasına daha fazla ağırlık verilmesi çağrısı yaptı.

Steinmeier, Alman Sendikalar Birliği Başkanı Reiner Hoffmann ve İşverenler Birliği Başkanı Rainer Dulger ile yaptığı ortak açıklamada, "Şirketlere, personel sorumlularına ve yöneticilere çağrımız şudur: Evden çalışmayı mümkün hale getirin" dedi. Steinmeier bunun her zaman ideal bir seçenek olmadığını ancak virüs bulaşına karşı kesinlikle koruduğunu söyledi. Açıklamada, evden çalışmanın salgının gerektirdiği bir önlem olduğuna vurgu yapıldı.

"Zorunlu olmadıkça büroya gitmeyin"

Çalışanların evden çalışma imkanını kullanmasını isteyen Steinmeier, "zorunlu olmadıkça" büroya gitmekten kaçınılması gerektiğini vurguladı. Yapılmayan her otobüs ya da tramvay yolculuğunun salgının kontrol altına alınmasına katkı sağlayacağına da işaret eden Cumhurbaşkanı, çocuklu aileler için evden çalışmanın ya da çocukların evden eğitimini desteklemenin büyük zorluklar getirdiğinin ve herkesin evden çalışma imkanlarına sahip olmadığının da bilincinde olduklarını kaydetti.

Alman Sendikalar Birliği Başkanı Hoffmann da evden çalışmanın pek çok kişi için zorlukları beraberinde getirdiğini ve her zaman mümkün olmadığını belirterek yine de tüm olanakların kullanılması gerektiğini vurguladı.

İşverenler Birliği Başkanı Dulger de pek çok şirketin çalışanlarına evden çalışma olanağı sunduğunu ama bu konuda daha fazla çaba gösterilebileceğini kaydetti. Dulger, istihdam piyasasında salgının yol açtığı sorunların ortak çaba ve aşılamalar yoluyla çözülebileceğine inandığını da belirtti.

Almanların çoğunluğu zorunlu hale getirilmesini istiyor

Spiegel dergisinin yaptırdığı son ankete göre Almanların çoğunluğu, evden çalışmanın zorunlu hale getirilmesini istiyor. Ankete katılanların yüzde 56'sı, salgın döneminde evden çalışma imkanı bulunması durumunda büroda çalışmanın yasaklanmasından yana görüş bildirdi. Yüzde 32'lik kesim ise karşı görüşte. Genel bir evden çalışma hakkı verilmesini destekleyenlerin oranı ise yüzde 37'de kaldı.

Bilim insanları da salgının kontrol altına alınmasında evden çalışmanın önemli rolü olacağı görüşünde. Bonn Üniversitesi'nde geliştirilen bir simülasyon modeliyle yapılan araştırmada iş dünyasında temasın azaltılmasının virüsün genel yayılımına etkisi mercek altına alındı. Araştırmada Ekim ayından Aralık ayının ortasına kadar olan zaman diliminde çalışan nüfusun yüzde birlik bölümünün evden çalıştığı varsayımından yola çıkıldı.

"Vaka sayısı yüzde 7 daha az olacaktı"

Ekonomi Profesörü Hans-Martin von Gaudecker, araştırma sonucunda, "Ekim ayının başından itibaren bu durum geçerli olmuş olsaydı, Noel öncesinde yaklaşık yüzde 7 daha az vakaya tanık olacaktık" dedi. Mannheim Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma da benzer sonuçları ortaya koymuştu.

Araştırmalar, korona salgınının ilk dalgasında geçen yıl Mart-Mayıs döneminde Aralık ayındaki ikinci dalgaya göre daha sık evden çalışıldığını gösteriyor. Hans Böckler Vakfının anketine göre Nisan ayında ankete katılanların yüzde 27'lik bölümü "ağırlıklı olarak" ya da "tamamen" evden çalıştığını belirtirken bu oran Kasım ayında yüzde 14'e geriledi.

Hükümet zorunluluğa sıcak bakmıyor

Yeşiller partisi, "koşulların elvermesi durumunda" şirketlere evden çalışma imkanı sunmayı zorunlu hale getiren bir geçici yasal düzenleme çıkarılması girişiminde bulunsa da Federal Meclis'te çoğunluğa ulaşamadı.

Başta Ekonomi Bakanlığı olmak üzere hükümette evden çalışmanın zorunlu hale getirilmesi konusunda çekinceler var. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, evden çalışma zorunluluğu getirilmesinin hükümet gündeminde olmadığını söyledi.


Tödliche Auseinandersetzung in Stade - Mordkommission hat Arbeit aufgenommen - Polizei verstärkt Streifentätigkeit

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

"Hamburg'da Sturmflutschutz İyileştirmesi: Wilhelmsburg ve Harburg'da Set Yüksekliklerinin Arttırılmasına Başlandı"

"Film-San Vakfı 2023-2024 Sinema ve Dizi Ödülleri İçin Start Verdi: Sanat Dünyasının Değerli İsimleri Bir Araya Geliyor!"

"Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarıyla Yurt Dışındaki Türk Gençler Ana Vatanla Buluşuyor!"

"BUSADER Ailesi İftarda Buluştu: Bir Araya Gelen Yardımseverler Hatay Samandağ’daki İlkokul İçin Desteklerini Sürdürdü"

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Yükleniyor

Tödliche Auseinandersetzung in Stade - Mordkommission hat Arbeit aufgenommen - Polizei verstärkt Streifentätigkeit

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

"Hamburg'da Sturmflutschutz İyileştirmesi: Wilhelmsburg ve Harburg'da Set Yüksekliklerinin Arttırılmasına Başlandı"

"Film-San Vakfı 2023-2024 Sinema ve Dizi Ödülleri İçin Start Verdi: Sanat Dünyasının Değerli İsimleri Bir Araya Geliyor!"

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false