İhlas Haber Ajansı (İHA) Denizli Bölge Müdürlüğü’nde görevli muhabir Fadıl Pişkin’in polisler tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterildi.
İddiaya göre olay, Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde önceki gece 23.30 sıralarında yaşandı.
Bekçi ve polislerin müdahale ettiği sarhoşları haber yapmak isteyen Pişkin, sivil ve resmi iki polis memuru tarafından engellenmeye çalışıldı. Pişkin, kimlik kartını göstererek kendisini tanıttı. Resmi kıyafetli polis memuru, bir eliyle Pişkin'in göğsüne vurup, diğer eliyle ise İHA tarafından gazeteciye verilen kimlik kartını göstererek “Ben bunu tanımıyorum. Bu kart geçersiz, bana Sarı Basın Kartı göster." dedi. Polisler daha sonra Pişkin’e kelepçe takarak karakola getirdi. Pişkin’in sanık sıfatıyla cep telefonuna 3 saat el konuldu. Pişkin daha sonra, savcının uyarısıyla ifade tutanağına tanık sıfatı olarak yazılarak serbest bırakıldı.
Olay kınandı
Pişkin’e polis tarafından orantısız güç kullanıldığını savunan bazı medya dernekleri olayı kınadı. Polislerin görevden uzaklaştırılması istendi.
Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği (YENİMEDYADER) yaptığı açıklamada Pişkin’e destek verdi. Dernek tarafından “İhlas Haber Ajansı Denizli muhabirlerinden Fadıl Pişkin'in görevi başındayken maruz bırakıldığı polis zorbalığını üzüntü ile öğrendik. Tek amacı kamuoyuna bilgi aktarmak olan meslektaşımızın kurum kartını göstermesine karşın görevli polis memurlarının ‘sarı basın kartı' görme ısrarı ile başlattığı anlamsız tutum, beraberinde kelepçelenme girişimi ve gözaltına almaya kadar varan bir kine dönüşmüştür. Bu tutumu kınadığımızı kamuoyu ile paylaşırız.” açıklaması yapıldı.
Hamburg’da Irkçı Cinayetin Simgesi Ramazan Avcı, Katledilişinin 40. Yılında Anılıyor
St. Pauli’de Hountondji Müjdesi: Blessin Son Haftaya Tam Kadro Girdi
Berlin, EXPO 2035 İçin Güçlü Sinyal Verdi
Amatör Futbolda Güvenli Maçlar İçin “Doppelpass”
Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyondan Üniversite Girişimleri İçin Standart Sözleşme Hamlesi
Hamburg Rahlstedt Kitaplığı 100 Yaşında: Yenilenen Yüzüyle Yeniden Açıldı
Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok
Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı
Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi
Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede
TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı
Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti