Daha güçlü ve yaşanılır bir Arnhem için haydi sandık başına

Hollanda’da 21 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için geriye sayım başladı. Arnhem kentinde kurulmuş olan Birleşik Arnhem Partisi, daha fazla sandalye kazanmak için DENK Partisiyle seçim ittifakı yaptı. DENK Birleşik Arnhem adı alt

Avrupa/Dünya 17.03.2018 21:46:49 0
Daha güçlü ve yaşanılır bir Arnhem için haydi sandık başına
İslam KARAOSMANOĞLU/ ARNHEM (TR Haber)
HOLLANDA  21 Mart’ta yerel seçimler için sandığa gidecek. Hollanda’nın çeşitli kentlerindeki Belediye Meclislerinde söz sahibi olmak isteyen Türk vatandaşları da seçimler için çeşitli altertanifler üretmeye başladılar. Arnhem kenti de bunlardan birisi. Yerel Birleşik Arnhem Partisi, Arnhem’de en az 5 sandalye kazanmak için DENK Partisiyle seçim ittifakı yaptı.
İTTİFAK TAM DENK GELDİ
DENK Birleşik Arnhem adı altında seçimlere girecek olan ittifak listesinden sırasıyla; Kürşat Bal, Yıldırım Usta, Talip Aydemir, Mohamed Amekloul, Şuayip Dilekçi ve Rabia Karaman aday oldular.
İttifak ve seçim hakkında Kürşat Bal ile Yıldırım Usta: “  Birlikten kuvvet doğar sözü herkesçe malum. Bu söz boşuna söylenmemiş. Bizim  şu anda Arnhem Belediye Meclisinde Birleşik Arnhem Partisi olarak bir üyemiz var. Birkaç ta komisyon üyemiz var. 21 Mart’ya yapılacak olan seçimlerde ittifak yapmadan girseydik şansımız iki sandalye olurdu. Hadi bir mucize olsun en fazla üç  üye kazanabilirdik.”
DENK’İN BAŞARISI ORTADA
Bal ve Usta DENK’le ittifak yapmalarının nedenlerini şöyle ifade ettiler: “Tüm Avrupa’da ve bilhassa da Hollanda’da aşırı sağın hem Türklere hem de diğer  müslüman inancına sahip göçmenlere karşı olan ön yargıları belli. Onlar her geçen gün güçleniyorlar. Bu organize güce karşı bizimde bir güç oluşturmamız gerekiyordu. Zaten geçen sene yapılan Hollanda Genel Seçimlerin de DENK Partisinin başarısı belli. Hollanda’da büyük ses getirdiler ve geleceğe dönük olarak DENK’in önü açık. Biz de Arnhem şehirinde DENK’le güç birliği yapmak için anlaştık.   Arnhem’de ‘DENK Birleşik Arnhem’ adı altında tek listeyle seçime gireceğiz.”
 
HEDEF EN AZ BEŞ ÜYE
Arnhem’de ki ittifak listesinin başında olan ikili sözlerine şöyle devam ettiler: “Seçime sayılı günler kaldı.  Arnhem Belediye Meclisi 39 sandalyeden oluşuyor. Hedefimiz en az beş veya altı kişiyi Arnhem Belediye Meclisinde göndermek ve şehir meclisinde koalisyon ortağı olup, şehirin yönetilmesinde, şekillendirilmesinde söz sahibi olmak.”
AŞIRI SAĞ ve AŞIRI SOL ELELE
Asrın yükselen tehlikesi  olarak ırkçılığı gösteren Bal ve Usta: “11 Eylül’den sonra hızla yayılan ve artan İslam düşmanlığı, esasında Hollanda özelinde daha önceleri kendini göstermeye başlamıştı. Hollanda’da ki popülist ve İslam karşıtı siyaseti geniş kitlelere yaymayı başaran Pim Fortuyn ile vücut buldu diyebiliriz. Siyasi çevrelerin daha önce marjinal diye nitelendirdikleri bu dışlayıcı ve aşağılayıcı söylemler, artık birçok Hollandalı siyasetçi tarafından açıkça dillendirilmektedir. Hatta kendilerini sol diye tanıtan partiler bile ‘sağ retorik’ diye adlandırabileceğimiz bir politika izlemeye başladılar, ve tabiri caizse bu sağ partileri bile  solladılar. İşte böyle bir dönemde Arnhem’deki bu ittifak önemli ve zaruridir” dediler.

HAYDİ SANDIK BAŞINA

Bal ve  Usta; “Arnhem’de seçme hakkı olan herkes bu demokratik hakkını kullanmalıdır. Elbette ki göçmen kökenlilerin oylarına talibiz. Tercihlerini bizden yana kullansınlar. Zira biz onların içinden geldik ve onların ta kendisiyiz” dediler.
ADAYLARI TANIYALIM
KÜRŞAT BAL: Aslen Kayserili ve yerel Birleşik Arnhem Partisinin  kurucu başkanı. Birleşik Arnhem Partisi adına Arnhem Belediye Meclisindeki tek üye. Nijmegen Üniversitesi mezunu, fizik mühendisi olarak Hollanda’nın Eindhoven kentinde çalışıyor.  
YILDIRIM USTA: Aslen Giresun’un Eynesil ilçesine bağlı Ören beldesinden. Hollanda’da doğup, büyümesine rağmen  tam bir memleket aşığı.  Arnhem kentindeki birçok STK’larda görev yaptı. Arnhem Türk Girişimciler Derneğinin (TOV)  yönetim kurulu üyesi ve şu anda Arnhem Belediye Meclisinde komisyon üyesi olarak ta görev yapıyor.
TALİP AYDEMİR:  Aslen Karslı. Arnhem kentinde iki dönem İşçi Partisinden (PvdA) Belediye Meclis üyeliği yaptı. Partisinin  Türkiye ve İslam politikasından rahatsız olduğu için son dönem aday olmadı ve PvdA ile yollarını ayırıp Birleşik Arnhem Partisine katıldı. Online satış elemanı olarak çalışıyor.
MOHAMED AMEKLOUL: Türk kökenli adayların arasında tek yabancı. Aslında yabancı da değil. Müslüman ve göçmen kökenli olarak ortak payda var. Mohamed Amekloul’un DENK Birleşik Arnhem listesinden aday olması, partiye  hem uluslararası hem de kültürlerarası bir kimlik kazandırdı. Partinin sadece Türk partisi olmadığı tescillenmiş oldu.
ŞUAYİP DİLEKÇİ: Aslen Karamanlı olan Şuayip Dilekçi siyasette yeni. Bilgisayar mühendisi olan Şuayip Dilekçi dışardan Arnhem Belediye Meclisinde komisyon üyeliği yaparak deneyim kazandı.
RABİA KARAMAN: Birleşik Arnhem Partisinin kurucularından ve Kürşat Bal’ın eşi. Bilgisayar ve işletme üzerine lisans eğitimi aldıktan sonra İslamoloji eğitimini tamamladı. Geçtiğimi genel seçimlerinde DENK Partisinden milletvekili adayı da olmuştu. Aslen Nevşehirli olan Rabia Karaman aynı zamanda Birleşik Arnhem Partisinin grup sekreterliği görevini de yürütüyor.
  
 
       
 
 


Nachts im Polizeimuseum - Die Lange Nacht der Museen wirft ihre Schatten voraus

CENNET TEPESİ’NİN ARDINDAN CUNDA (ALİ BEY) ADASI AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR…

Hamburger Morgenpost, 75 Yıllık Günlük Yayın Geleneğini Haftalık Olarak Sürdürecek!

MERA25'ten Sert Tepki: Yanis Varoufakis'e Almanya'da Yasak!

23-jähriger Motorradfahre bei Unfall lebensgefährlich verletzt

İlk ders zilini ünlü oyuncu Çetin Altay çaldı

Öffentlichkeitsfahndung nach 14-Jähriger aus Hamburg-Barmbek-Nord

İsviçre'de Beypazarı sodalarının satışı yasaklandı: Doğurganlığı etkiliyor, sağlık riskleri teşkil ediyor

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye'ye Geliyor

4 vekil belediye başkanı oldu; TBMM’de dağılım değişti

Eşinin görevi dolayısıyla Diyarbakır'a gelen kadın muhtar oldu

YSK Başkanı Yener: Hatay ve Ordu için yapılan başvurular bugün görüşülecek

AfD Skandalı: Parti Bağışları Yine Gündemde! Niedersachsen Eyalet Başkanı Soruşturma Altında

Hamburg Duvarlara Yeşil Dokunuşlarla Şehri Güzelleştiriyor!

"Tuğba Özay: 'Eğer Amerika'da doğsaydım, uluslararası çapta olurdum'"

Müziğin Kalbinde Yeni Bir İsim: Nergis Limanlı TV Sunuculuğunda!

Hamburg-Barmbek-Nord'da Cinayet Şoku!

Müzikten Kopamayan Yıldız: Salih Kızıltoprak'ın Dönüşü!

Çorumlu Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı

Figo'nun İzinde Parlayan Yıldız: Burak Eren Ağırbaş'ın Yükselişi

Hamburg, Gençlerin Sesi İçin Demokratik Katılımı Teşvik Eden 40.000 Euro'luk Yeni Fonu Açıkladı.

SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ VE 20’NCİ YIL ANMA TÖRENİ 30 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK

Feuer zerstört Scheune in Stade - Polizei sucht Zeugen

Hamburg'da 2024 Abitur Sınavları Başlıyor: 10.000 Öğrenci Heyecanla Bekliyor

Bundesliga'da şampiyon Bayer Leverkusen!

Hamburg, Kadınların Eşitliğini Destekliyor: 125.000 Euro'luk Yenilikçi Projelerle Güçleniyor

Hamburg'da 1990'lı Yıllarda Göçmenlerin Direnişi" Sergisi Jenfeld-Haus'da Açılıyor

Modacı Özlem Değirmen Bursa’dan dünyaya açılacak

KÖY ENSTİTÜLERİ FİKİR VE KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR

Cinsel Durgunluk Pandeminin Ardından Geride Kaldı

Yükleniyor

Nachts im Polizeimuseum - Die Lange Nacht der Museen wirft ihre Schatten voraus

CENNET TEPESİ’NİN ARDINDAN CUNDA (ALİ BEY) ADASI AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR…

Hamburger Morgenpost, 75 Yıllık Günlük Yayın Geleneğini Haftalık Olarak Sürdürecek!

MERA25'ten Sert Tepki: Yanis Varoufakis'e Almanya'da Yasak!

23-jähriger Motorradfahre bei Unfall lebensgefährlich verletzt

İlk ders zilini ünlü oyuncu Çetin Altay çaldı

  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli