Berlin'de bir kişinin aracını yayaların üzerine sürmesi sonucu 1 kişi öldü

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir kişinin aracını yayaların üzerine sürmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Almanya 9.06.2022 00:55:17 0
Berlin

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir kişinin aracını yayaların üzerine sürmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Berlin Polisi Sözcüsü Thilo Cabitz, olay yerinde yaptığı açıklamada, yerel saatle 10.30'da, bir kişinin aracını yayaların üzerine sürdüğünü belirterek, "Şu an bunun kasıtlı bir eylem mi trafik kazası mı yoksa tıbbi bir durum olup olmadığını inceliyoruz." dedi.
 

Cabitz, olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Araç sürücüsünün olay yerindekiler tarafından tutulduğunu, polis olay yerine geldiğinde bu kişinin gözaltına alındığını bildiren Cabitz, sorgulamanın devam ettiğini aktardı.

Cabitz, henüz incelemenin başında olduklarını, gelişmelere ilişkin bilgileri, kendisine ulaştığında paylaşabileceğini ifade etti.

Berlin polisinin Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kürfüstendamm ile Ranke caddelerinin kesiştiği yerde aracını yayaların üzerine süren kişinin kimliğiyle ilgili bilgi verildi.

Açıklamada Berlin'de yaşayan 29 yaşındaki Ermeni kökenli Alman olduğu ifade edilen kişinin, aracını yayaların üzerine sürdükten sonra bir dükkanın içine girerek durduğu belirtildi.

Halktan olay yerinde kayda alınan görüntülerin internet üzerinden paylaşılmaması istenen açıklamada, olaya ilişkin tanıkların arandığı belirtildi.

Berlin itfaiyesinin de Twitter'dan yaptığı açıklamada olayda yaralananlardan 6'sının hayati tehlikesinin bulunduğu söylendi.

Yaralılarla ilgili bir açıklama yapan Berlin polisi de, aralarında ağır yaralılarında bulunduğu toplama 14 kişinin yaralandığını, tüm yaralıların Hessen eyaletinden gelen öğrenciler olduğu bilgisi paylaşıldı.

Berlin Eyaleti Başbakanı Franziska Giffey ile İçişleri Bakanı Iris Spranger olay yerinde incelemelerde bulundu.

Spranger burada gazetecilere, aracın içinde afişlerin bulunduğunu ancak burada söylenecek şeyler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

"Hangi afişler vardı?" şeklindeki soruya cevap veren Spranger, Türkiye hakkında bazı ifadelerin yer aldığı afişlerin olduğunu ancak kendisinin bu afişleri görmediğini ve daha fazla ayrıntı veremeyeceğini belirtti.

Spranger, ölen kişinin Hessen eyaletinden öğrencileriyle Berlin'i ziyarete gelen bir kadın öğretmen olduğu bilgisini paylaştı.

Bakan Spranger, Berlin İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da kendisinin durum değerlendirme merkezine döndüğünü belirterek yeni bilgiler ışığında bugün yaşanan olayın psikolojik rahatsızlığı bulunan bir kişinin "cinnet eylemi" olduğunu belirtti.

Olayda hayatını kaybeden öğretmenin yasını tuttuklarını ve ağır yaralıların durumundan endişe duyduklarını aktaran Spranger, yarın devlet dairlerinde bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiğini kaydetti.

Berlin Emniyet Müdürü Barbara Slowik de RBB televizyonuna yaptığı açıklamada, olayı tüm yönleriyle araştırdıklarını belirterek, şimdiye kadar olayın siyasi arka planı olduğuna dair emarenin bulunmadığını ifade etti.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Almanya'daki Türk misyonlarına olayda Türk vatandaşlarının yaralandığına dair herhangi bir bilgi intikal etmedi.

Gelişmelerin titizlikle takip edildiğini aktaran diplomatik kaynaklar, Alman makamlarıyla temasta olunduğu bilgisini paylaştı.

Hessen eyalet hükümeti de olayda yaralananların Bad Arolsen'de bir okula giden 10. sınıf öğrencileri olduğunu kaydetti.

Alman basınında yer alan haberlerde yaralılar arasında öğrencilerin de bulunduğu, bir başka öğretmenin de ağır yaralandığı belirtildi.

Adı Gor H. olarak açıklanan sürücünün aracının, kız kardeşi üzerine kayıtlı olduğu aktarıldı.

Birçok suçtan dolayı poliste sabıkası bulunan Ermeni kökenli Gor. H'nin Charlottenburg semtindeki evinin özel polis kuvveti (SEK) tarafından arandığı kaydedildi.

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor

Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor

Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor

Hamburg’un Yeni Devlet Operası: Kültür ve Mimari Bir Arada

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı Münih’te

Hamburg’da Yılbaşı Tartışması: ZDF Şovuna 400 Bin Euro Kamu Desteği

Bremen’de Rekor Katılım: Gençler MINT Günü’ne Akın Etti

55 Milyon Vatandaşa Dijital Kolaylık: Artık Adres Değişikliği Online Yapılabiliyor

Bremen’de Tarihi Dönüm Noktası: 800 Yıl Önce Kurulan Belediye Meclisi Kutlanıyor

Wilhelmsburg’da Yeni Dönem Başlıyor: Elbinsel’in Kalbinde 1.900 Konutluk Büyük Dönüşüm

Mustafa Akay Avrupa’yı Sallamaya Devam Ediyor

Hamburg’da Cinsel Şiddetle Mücadelede Büyük Açık: Sol Parti’den Sert Eleştiri

Dortmund’da Amatör Maç Sonrası Kavga: Beş Kişi Yaralandı, Bir Kadın Şok Geçirdi

Michael Börgerding’e Bremen’den Anlamlı Veda: Sanat ve Bilim Senato Madalyası Ölümünden Sonra Verildi

Almanya’da Politikacılara Saldırı Çağrısı Yapan Kişi Tutuklandı

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Yükleniyor

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

  • Cumartesi 17.6 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11 ° / 5.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.8 ° / 7 ° Güneşli