Bartın’da maden ocağında patlama: 14 kişi hayatını kaybetti
Bartın Amasra'da bir maden ocağında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, patlamada 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi. Patlama sonrası yer altında mahsur kalan işçiler olduğu öğrenildi.
BAKAN SOYLU: 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği olay yerine hareket etti.
Olay yerinde açıklama yapan Bakan Soylu, şunları söyledi:
“Çevreden gelen ve buranın tahlisiye arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Diğer bölgeden yollara çıktılar. Teknik olan konuya vakıf olan arkadaşlarımız çalışmalarımız sürüyor. Olayın başından itibaren tüm arkadaşlarımızla birlikte hem arama kurtarmaya nezaret ediyor.
2 ambulans uçak Zonguldak’taki havalimanına intikal ettirildi. Burada sahra hastanesi oluşturuldu. Bartın’daki hastaneye de intikaller yapılıyor. Hakikaten üzüntü duyduğumuz ve söyleyeceklerimizi paylaşmaktan büyük üzüntü duyduğumuz tablo ile karşı karşıyayız.
110 kardeşimiz orada çalışıyordu. Bir kısmı patlamadan sonra üst kata çıktı. Bir kısmını kurtarıldı. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. Maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin.
7 kardeşimiz hastaneye intikal halinde ve 3 kardeşimiz yoğun bakımda. Diğerler yaralılar tedavi altında, yanık olan bir kısmının İstanbul’a intikali gerçekleşiyor. Öncelikle aşağıda hakikaten büyük mücadele ortaya konuyor. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun.”
Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı
Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi
Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
Yükleniyor
Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı
“Sanatın desteklenmesinde Anayasayı Koruma Teşkilatı devreye girmemeli”
Almanya Federal Konseyi’nde yoğun gündem: Yakıt fiyatları, dijital şiddet ve sağlık reformu tartışıldı
Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi
Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti
Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var
- Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 13.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





