AVRUPA SPOR VE KÜLTÜR FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

Avrupa Spor ve Kültür Festivali (ASKFEST) Almanya’da başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Hamm Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ASKFEST, Al

Almanya 29.06.2019 15:24:08 0
AVRUPA SPOR VE KÜLTÜR FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI
Avrupa Spor ve Kültür Festivali (ASKFEST) Almanya’da başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Hamm Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ASKFEST, Almanya’nın Hamm şehrinde bulunan Lippepark’ta başladı. Festivale Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ve Essen Başkonsolosu Şener Cebeci’nin yanı sıra Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ile Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Oliver Wittke katıldı.
Festival, Türk genci Ceren Altınöz’ün ve Alman Madenciler Müzik Gurubunun canlı performanslarının ardından Hamm Belediye Başkanı Petermann, Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Wittke ile Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Petermann ve Wittke açılış konuşmalarında festivalin iki toplumun birlikteliği açısından önemine vurgu yaparken; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, ‘‘Kültür, sanat, spor ve festivaller toplulukları bir araya getiren, onları birbirine yaklaştıran önemli etkinliklerdir. Bu açıdan ASKFEST’in de çok önemli olduğunu düşünüyorum.’’ dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise ‘‘Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile gerçekleştirdiğimiz ASKFEST çok önemli bir festival ve güzel bir başlangıç. Sporun birleştirici gücüyle bağların daha da güçleneceğine inanıyoruz.’’ dedi.
 
‘‘ASKFEST ile Birlikte Spor Yap, Birlikte Eğlen, Birlikte Yaşa ve Geleceği Birlikte Kurgula Diyoruz’’

YTB Başkanı Abdullah Eren ise festivale ilişkin değerlendirmelerinde; ‘‘ASKFEST ile Birlikte Spor Yap, Birlikte Eğlen, Birlikte Yaşa ve Geleceği Birlikte Kurgula diyoruz. Türk ve Alman makamlarının iş birliğiyle bu programın gerçekleştirilmesi çok önemli. 3 günlük dolu dolu bir festival olacak. Bu festival Türk-Alman ortak festivali. Önümüzdeki sene de vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı Avrupa’nın farklı yerlerinde de yine oradaki yetkili makamların iş birliğiyle bu organizasyonu gerçekleştirmek istiyoruz. Maalesef Avrupa’nın farklı ülkelerinde İslamofobi gibi hastalıklar üremekte. Biz bu akımları toplumlardaki genel gidişat olarak görmüyoruz. Böyle görmediğimiz için de bu festivalleri yapmak istiyoruz. Bu festivallerin Avrupa’da söz konusu hastalıkların yayılmasını da engelleyeceğine inanıyoruz.’’ ifadelerine yer verdi.


Lippepark Hikayesiyle Ön Plana Çıkıyor

Festival’in gerçekleştiği Lippepark’ın hikayesi ise festivale ayrı bir önem katıyor. Zira eski bir maden ocağı olan Lippepark; 1960’lı yılların başında hayta geçirilen iş gücü anlaşmaları çerçevesinde Almanya’ya gelen Türk vatandaşlarının da uzunca yıllar çalışıp, emek sarf ettiği ve şehrin, Almanya’nın kalkınmasına katkıda bulunduğu bir yer. Hamm’da yoğun bir Türk varlığı da söz konusu.
 
Millilerden Dostluk Maçı

‘‘Birlikte Spor Yap, Birlikte Eğlen, Birlikte Yaşa’’ sloganı ile hayata geçirilen festivalde Türk ve Alman Milli Takımının unutulmaz isimleri de festivalin anısına dostluk maçında bir araya geldi. Maçı hep beraber izleyen Türk ve Alman ziyaretçiler; festivalin teması itibariyle oynanan dostluk maçının ASKFEST’e güzel bir renk ve önemli bir anlam kattığını söylerken; maça ve yıldızlara büyük ilgi gösterdi.
 
Kültürün ve Sporun Her Alanı Birlikteliğe Katı Sunuyor

Festivalde kültürden sanata, spordan gastronomiye her iki toplumun sahip olduğu varlıklar tüm alanlarda ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Türk ve Alman vatandaşların büyük bir heyecan ve ilgiyle takip ettiği festivalin ilk gününde konuşan her iki toplumdan vatandaşlar festivalin ortak billince ve birlikteliğe anlam katarak çok önemli bir işlev gördüğünü vurgularken festivalin devamının da mutlaka beklendiğini söyledi.
 
28 Haziran Cuma günü başlayan Festival 29-30 Haziran 2019 tarihlerinde de devam edecek. Festivalin haftasonu da devam etmesinden dolayı Türk ve Alman vatandaşlar tarafından festivale ilginin yoğun olacağı bekleniyor.






 


Sun Express, Hamburg'daki Acentalarına Geleneksel İftar Yemeği Verdi

"Hamburg'daki İki İlkokul, 'Almanya'nın En İyi 20 Okulu' Arasında Seçildi"

Tödliche Auseinandersetzung in Stade - Mordkommission hat Arbeit aufgenommen - Polizei verstärkt Streifentätigkeit

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

"Hamburg'da Sturmflutschutz İyileştirmesi: Wilhelmsburg ve Harburg'da Set Yüksekliklerinin Arttırılmasına Başlandı"

"Film-San Vakfı 2023-2024 Sinema ve Dizi Ödülleri İçin Start Verdi: Sanat Dünyasının Değerli İsimleri Bir Araya Geliyor!"

"Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarıyla Yurt Dışındaki Türk Gençler Ana Vatanla Buluşuyor!"

"BUSADER Ailesi İftarda Buluştu: Bir Araya Gelen Yardımseverler Hatay Samandağ’daki İlkokul İçin Desteklerini Sürdürdü"

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

Yükleniyor

Sun Express, Hamburg'daki Acentalarına Geleneksel İftar Yemeği Verdi

"Hamburg'daki İki İlkokul, 'Almanya'nın En İyi 20 Okulu' Arasında Seçildi"

Tödliche Auseinandersetzung in Stade - Mordkommission hat Arbeit aufgenommen - Polizei verstärkt Streifentätigkeit

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false