Almanya’nın Hamburg kentinde Türkçe Almanca radyo programlarının yer aldığı göçmenlere yönelik radyo kanalı TİDE’ye Hamburg Eyalet hükümetinin ödenek sıkıntısını ileri sürerek kapatılmak isteniliyor.
Göçmenlere yönelik yayınlarıyla Almanya’da uyuma örnek gösterilen radyonun kapatılması özellikle Hamburg’da yaşayan Türk kökenliler tarafından tepki ile karşılanırken,radyonun sabah 9-10 saatleri arası yayın yapan Merhaba Hamburg programı yapımcısı Kazım Korkmaz ve radyo spikerleri Erdinç Atalay ve Serkan Alkay ,sosyal medya üzerinden başlatılan imza kampanyasına imza verilmesi çağrısın da bulundular.
Radyo’ma ‘DOKUNMA’
Uyumdan bahsedip,uyuma örnek gösterilen radyo’nun kapatılmasına anlam vermeyen TİDE radyosunun Türk kökenli dinleyicileri ,Hamburg Alman Sosyal Demokrat Partili(SPD) Belediye başkanı Olaf Scholz’a gönderilmek üzere başlatılan imza kampanyasına büyük ilgi gösteriyorlar.
Sosyal Demokrat bir başkanın radyo dinleyicilerinin sesine kulak vereceğine inandıklarını söyleyen TİDE radyosunun Türk kökenli dinleyicileri ’Ödenek sıkıntısı diyorlar.Her yer ödenek var da,uyuma örnek gösterilen radyoya mı yok?.Bunların uyum anlayışına bir anlam veremiyoruz.Sosyal Demokrat bir başkana yakışmıyor’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.
‘Bunların derdi dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında yer alan Türkçe’nin sesini kısmak’ diyen bazı dinleyiciler ise Hamburg belediyesi önünde ‘Radyoma dokunma’ eylemi yapmaya hazırlanıyorlar.
Hamburg’da uyuma örnek radyonun kapatılması sürerken,Hamburg Eyalet Meclisinde bulunan Türk kökenli milletvekillerinden konu ile ilgili açıklamada bulunmamaları ise radyo dinleyicileri ve Türk toplumu arasında şaşkınlıkla karşılanıyor.
FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti
Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”
Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi
Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı
Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı
Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi
Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0
Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"
Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı
Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor
A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu
Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti
“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor
Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi
53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu
Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli
Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı
Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi
Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı
Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor
Hamburg Semalarında Ölçüm Uçuşları: Lazer Tarama ve Haritalama Çalışmaları Başladı
Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor
Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi
Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para
Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek
Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar
Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı
ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf
Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”
Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek