Almanya korona tedbirlerini sertleştirmeye hazırlanıyor

Almanya 31 Ocak tarihine kadar geçerli olan pandemi tedbirlerinin geçerlilik süresini uzatmaya ve önlemleri sertleştirmeye hazırlanıyor.

Almanya 15.01.2021 22:24:42 0
Almanya korona tedbirlerini sertleştirmeye hazırlanıyor

Almanya’da Başbakan Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla 25 Ocak tarihinde yapmayı öngördüğü korona toplantısı gelecek haftaya çekildi. Merkel dün lideri olduğu Hrıstiyan Demokrat Birlik partisinin yürütme kurulu toplantısında pandemide 31 Ocak tarihinden itibaren izlenecek yol haritasının belirleneceği zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkel koronavirüsün ancak ek çabalarla durdurulmasının mümkün olduğunu söyledi. Virüsün İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon geçirmiş yeni türlerinin "büyük endişe" yarattığını söyleyen Merkel bu mutantların daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu ifade etti. Zamanla yarışıldığını ifade eden Almanya Başbakanı karar almak için 25 Ocak tarihinin beklenemeyeceğini söyledi. Merkel tedbirlerin sertleştirilmesi halinde salgının durdurulabileceğini ifade etti.

RKI: "Kati bir uygulama yok"

Almanya'da salgınla ilgili verileri izleyen Robert Koch Enstitüsü'nün Başkanı Robert Wieler de Merkel'in açıklamaları öncesinde daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtmişti. Wieler "Şu anda aldığımız tedbirler bana göre tam bir kapanma değil" diye konuşmuştu. "Hâlâ çok fazla istisna var ve kati bir uygulama da söz konusu değil" diyen Wieler virüsün yeni türlerine ilişkin olarak da "Durumun çok daha kötü hale gelmesi muhtemel" diye konuştu. Robert Koch Enstitüsü'nün elindeki verilere göre Almanya'daki 16 koronavirüs vakasında İngiltere'de ortaya çıkan yeni türe rastlandı, 4 vakada ise Güney Afrika'daki mutasyon görüldü.

RKI'nin verilerine göre Almanya'da halk ilk kapanmaya nazaran daha hareketli. Wieler 2020 yılının ilkbahar mevsimine göre çok daha fazla insanın sokaklarda olduğunu belirtti.

Bild gazetesinin toplu taşıma araçlarının kullanımının durdurulacağı yönündeki iddiasını Merkel yalanladı. Toplu taşımadaki yoğunluğun azaltılması gerektiğini belirten Merkel evden çalışmanın artırılması ve temasların düşürülmesini hedeflediklerini belirtti.

Vaka sayısı 2 milyonu geçti

Almanya'da koronavirüs vaka sayısı Cuma sabahı itibarı ile 2 milyonu geçti. Robert Koch Enstitüsü son 24 saat içinde 22 bin 368 kişinin daha koronavirüse yakalandığını ve böylece pandemide toplam vaka sayısının 2 milyon 958'e yükseldiğini açıkladı. Almanya'da koronavirüs nedeniyle bir gün içinde hayatını kaybedenlerin sayısı da bin 133 olarak açıklandı. Toplam can kaybı da böylece 44 bin 994'e çıktı. Almanya'da günlük can kaybı Perşembe günü zirve yapmış ve bin 244 olarak kayıtlara geçmişti.
 

Hamburg’un Yeni Doğa Müzesi Elbtower’a Taşınıyor

St. Pauli, Hoffenheim Karşısında Dağıldı: İkinci Yarıda Gelen Goller Mağlubiyeti Getirdi

Gülperi Öztürk’ten Yüreklere Dokunan Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür'

Bundesliga'da Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yendi

Hamburg’da Gençler İçin Kaçırılan Fırsat: Kamu Kurumlarında Staj Olanakları Yok Denilecek Kadar Az

Rendsburg’da 13 Yaşındaki Lotta Marie K. Kayıp

Almanya'da İsrail'i eleştiren siyasetçi Tödehofer'in dijital cihazlarına el konuldu

Eyaletlerden Daha Etkili Şiddet Koruma Yasası Teklifi

Hamburg ve Bölge Şirketlerinden Çevreye Duyarlı Adım: 8 Kuruluş ÖKOPROFIT Ödülü Aldı

Benzin Fiyatlarına Günlük Zam Sınırı Gündemde

Hannover Polisi, Cep Telefonu Gaspçısını Arıyor: Fotoğraflar Yayınlandı

“Hamburg Matematikte Almanya’nın Zirvesinde”

Lübeck’te Sahte Şehir Logolu Etiketler Ortaya Çıktı

Hamburg’da Yeraltı Tuvalet Projesi İptal Edildi

Hamburg-Nord’da Kültürel Dayanışmaya Darbe: Özel Fon Tehlikede

Kiel’de Yeşiller Adayı Samet Yılmaz Hakkında İddialar: SPD’den Açıklama Talebi

Samet Akdağ “Canımsın” ile Halay Ritmi Getirdi

ENEX 2025 Genel Kurulu Hamburg’da Gerçekleşecek

Hamburg Sosyal Mahkemesi’nin Yeni Başkanı Dr. Barbara Hohnholz Oldu

Hamburg’un “Yeşil Yapılar Ödülü” Sahiplerini Buldu

Toplum İçin Çalışan Gençler Ödüllendirildi

Hamburg’da Taksi Ücretlerinde Yeni Dönem: Esnek Fiyat Denemesi Başlıyor

Hamburg Senatosu Elbtower İçin 595 Milyon Euro Kamu Kaynağı Ayırıyor

Hamburg Eğitim Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Avrupa Hentbol Ligi Finalleri 2026’da Yeniden Hamburg’da

Hamburg'da oynanan 9. Lig maçında Mesopotamien 2, Moorburg'u 66-0 mağlup etti

Türk Kulübünün Boksörleri Romanya’da Zafer Rüzgarı Estirdi

Hamburg Gelecek İçin Karar Verdi: İklim Nötrlüğü Hedefi 2040’a Öne Çekildi

50 Yıllık Mücadele: Avrupa’da Türk Sosyal Demokrasisi Yeniden Sahneye Çıktı

Hamburg Okullarında Antisemitizmle Mücadeleye Yeni Destek

Yükleniyor

Hamburg’un Yeni Doğa Müzesi Elbtower’a Taşınıyor

St. Pauli, Hoffenheim Karşısında Dağıldı: İkinci Yarıda Gelen Goller Mağlubiyeti Getirdi

Gülperi Öztürk’ten Yüreklere Dokunan Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür'

Bundesliga'da Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yendi

Hamburg’da Gençler İçin Kaçırılan Fırsat: Kamu Kurumlarında Staj Olanakları Yok Denilecek Kadar Az

Rendsburg’da 13 Yaşındaki Lotta Marie K. Kayıp

  • Pazartesi 24.1 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 22.9 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.8 ° / 14.5 ° false