Almanya'dan uyarı: Rus Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımını kullanmayın
Almanya'da siber güvenlik yetkilileri halkı, Rusya merkezli Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımının kullanılmaması yolunda uyardı.
Almanya'da siber güvenlik yetkilileri halkı, Rusya merkezli Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımının kullanılmaması yolunda uyardı.
Almanya Federal Bilgi Güvenliği Dairesi (BSI), Ukrayna'nın işgal ve ülkede süren savaş nedeniyle, Rus bilişim ve teknoloji şirketlerinin izlenebileceğini ya da siber saldırıya zorlanabileceğini söyledi.
BSI'dan yapılan açıklamada, "Bir Rus teknoloji üreticisi kendi isteğiyle saldırılar düzenleyebilir, isteği dışında saldırı yapmaya zorlanabilir, bilgisi dışında bir siber operasyon kurbanı olarak ya da müşterilerine karşı saldırı aracı olarak hükümet tarafından takip edilebilir" denildi.
Bununla birlikte BSI, şu ana kadar Kaspersky'ye ürünleriyle ilgili bir suçlama yöneltmedi.
BSI, Kaspersky'nin alternatifi olan virüs koruma programlarının kullanılmasını önerdi.
Kaspersky: Rus hükümetiyle hiçbir bağımız yok
Kaspersky şirketi ise BBC'ye yaptığı açıklamada, "Uyarı siyasi nedenlerle yapıldı. Rus hükümetiyle hiçbir bağımız yok" dedi.
Şirketin kurucusu Eugene Kaspersky iki hafta önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna'da çözüm için müzakerelere başlanmasını iyi karşıladıklarını söylemişti.
Kaspersky şirketi, "Ürünlerimizle ilgili teknik bir değerlendirmeye dayanmıyor" dediği kararla ilgili olarak BSI'dan açıklama bekliyor.
Şirtet ayrıca veri işleme altyapısının 2018'de İsviçre'ye taşındığını vurguluyor.
BSI'nın uyarısı sonrası Almanya'da Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt, Kaspersky ile sponsorluk anlaşmasını iptal etti.
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2017'de hükümet birimlerinde Kaspersky yazılımlarının kullanılmasını yasaklamıştı.
İngiltere Siber Güvenlik Merkezi de aynı yıl tüm devlet kurumlarına, Kaspersky ürünlerinin ulusal güvenlikle ilgili sistemlerde kullanılmaması yolunda uyarı göndermişti.
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı
Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor
Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
- Perşembe 11.4 ° / 3.6 ° false
- Cuma 12.5 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu





