Almanya’da sıkılaştırılmış korona önlemleri devreye girdi

Almanya’da bugün yeni korona kısıtlamaları devreye girdi. Ülkede siyasetçiler erken bir gevşemeye karşı uyarırken, mutasyona uğrayan tür endişe yaratıyor.

Almanya 11.01.2021 21:52:12 0
Almanya’da sıkılaştırılmış korona önlemleri devreye girdi

Almanya’da geçen hafta Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanlarının aldığı karar üzerine bugün daha sıkı salgın önlemleri yürürlüğe girdi.

Hamburg önlemleri Cuma gününden bu yana, Brandenburg ise cumartesiden beri uygulamaya başladı. Dört diğer eyalet de pazar günü kısıtlamaları yürürlüğe aldı. Bugünden itibaren ise Almanya’nın tümünde kısıtlamalar geçerli olacak.

Robert Koch Enstitüsü son 24 saatte 12 bin 497 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Ölü sayısı ise 343 olarak belirtildi. Cuma günü açıklanan bin 188 ölü sayısı ile en yüksek seviyeye ulaşılmıştı. 18 Aralık’ta ise 33 bin 777 vaka ile en yüksek vaka sayısı tespit edilmişti.

Hafta sonunda daha az test yapılması nedeniyle bugün açıklanan verilerin daha düşük olduğu belirtiliyor. Vaka sayısının bir hafta içinde 100 bin kişide 166,6 olduğu belirtildi. Bu oran 22 Aralık’ta 197,6’ya çıkarak zirveye ulaşmıştı.

Aile Bakanı Franziska Giffey Rheinischen Post gazetesine yaptığı açıklamada Almanya’nın "Virüsün yayılmaya başladığından bu yana pandeminin en şiddetli durumda" olduğunu söyledi.

Bugün devreye giren önlemlerle beraber bir hane halkından olanlar sadece bir kişi ile bir araya gelebilecek. Vaka sayısının bir hafta içinde 100 bin kişide 200’den fazla olduğu bölgelerde yaşayanlar zaruri bir nedenleri olmadığı müddetçe 15 kilometreden uzağa seyahat edemeyecek. Kısıtlamalar 31 Ocak’a kadar geçerli olacak.

Mutasyon endişesi

Bazı eyalet yönetimleri erken bir gevşemeye karşı. Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Başbakanı Armin Laschet yaptığı açıklamada "Erken bir gevşeme sonrası tekrar hızlı bir yükselme tehlikesi var. Sabra ve daha ihtiyatlı olmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Laschet İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış virüsün yayılması halinde durumun daha da ciddileşeceği uyarısında bulundu.

Hür Demokrat Parti’nin (FDP) lideri Christian Lindner de koronavirüs varyantları hakkında az laboratuvar incelemesi yapılmasını eleştirerek mutasyona uğramış türlerin Almanya’daki yayılımına dair elde sınırlı bir veri bulunmasının "büyük bir tehlike" olduğunu kaydetti.

Ekonomide zor dönem

Hristiyan Demokrat Partili (CDU) Friedrich Merz bu nedenle küçük ve orta boy işletmeler için tam da bu nedenle kapanmanın bir an önce sonlandırılması çağrısında bulundu. Merz Bild gazetesine yaptığı açıklamada "Küçük işletmeler için o artık devam edemeyecekleri noktaya çoktan ulaşıldı" ifadelerini kullandı.

Salgın nedeniyle Almanya’nın en büyük tekstil firmalarından olan Bavyeralı Adler'in de tasfiye sürecini başlatacağı bildirildi.

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Moorrege’de Çocuk Saldırısı: Kriminalpolizei Faili Arıyor, Phantombild Yayımlandı

Hannover’de 16 Yaşındaki Melia S. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

İstanbul’daki Otel Faciasında Yeni Gelişme: Savcılık Altı Kişi İçin Hapis Cezası İstedi

Hamburg’da İzmir Sokak Lezzetleri: “35 Orijinal İzmir” Kapılarını Açtı

Hamburg’da 1. Sınıf ve Anaokulu Kayıtlarında Yüksek Talep Sürüyor

Goodbye, Dapo! Afolayan St. Pauli’ye Veda Etti, Blackburn Rovers’a Transfer Oldu

Hamburg, 393 Yeni Öğretmen Adayını Törenle Karşıladı: “Duruşunuzu Gösterin!”

Yeni Araştırma Ortaya Koydu: Spor, Hamburg’da Binlerce İstihdam Sağlıyor

Bremen ve Bremerhaven Okullarında Yeni Dönem: 200 Öğretmen Adayı Göreve Başlıyor

Hamburg’da Burchardplatz İçin İkinci BID Dönemi Başladı: 2,17 Milyon Euro’luk Dönüşüm

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Yükleniyor

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

  • Cumartesi 5.4 ° / 3.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 7.2 ° / 2.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 11.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı