Almanya'da kara para aklama şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında Federal Adalet ve Maliye Bakanlıkları'nda arama yapıldı. Soruşturma makamları bürolardaki birçok belgeye el koydu.
Osnabrück Savcılığı soruşturmayla ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı. Bakanlıklarda yapılan aramaların Almanya'nın Mali İstihbarat Birimi (FIU) sorumlularına yönelik 2020'den bu yana sürdürülen soruşturma kapsamında yapıldığı belirtildi.
Savcılık, Federal Gümrük İdaresi bünyesinde bulunan birimin 2017 yılında kara para aklama denetimini üstlendikten beri bildirimde bulunduğu şüpheli durum sayılarının neden çarpıcı bir biçimde düştüğüne yanıt arıyor. FIU hakkında bankalarda yapılan milyonluk kara para aklama şüphesi bulunan durumları polise ve adli makamlara iletmeme şüphesi bulunuyor.
Savcılık "Daha önce FIU'da yapılan aramalarda elde edilen belgelerin değerlendirilmesi, FIU ile şu anda arama yapılan bakanlıklar arasında kapsamlı bir iletişim olduğunu ortaya koydu" açıklamasını yaptı.
Maliye Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında savcılık şüphesinin bakanlık çalışanlarına değil FIU'ya yönelik olduğunu ifade etti. Açıklamada "Maliye Bakanlığı yetkili makamları hiç kuşkusuz tümüyle desteklemektedir” denildi.
Maliye Bakanı Olaf Scholz Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) seçimlerdeki başbakan adayı. Bugün sonuçları kamuoyuna açıklanan bir ankete göre SPD seçim yarışını yüzde 25'lik oy oranıyla Hrıstiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) dört puan önünde ve ilk sırada götürüyor. Federal Adalet Bakanı da yine SPD'den Christine Lambrecht.
FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti
Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”
Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi
Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı
Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı
Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi
Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0
Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"
Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı
Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor
A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu
Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti
“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor
Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi
53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu
Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli
Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı
Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi
Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı
Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor
Hamburg Semalarında Ölçüm Uçuşları: Lazer Tarama ve Haritalama Çalışmaları Başladı
Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor
Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi
Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para
Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek
Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar
Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı
ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf
Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”
Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek