Almanya'da korona alarmı

Almanya Sağlık Bakanı Spahn, eyaletlere kapanma önlemleri için acilen adım atmaları çağrısı yaptı. Ülkede vakalar hızla artarken yoğun bakım üniteleri alarm veriyor.

Almanya 15.04.2021 16:06:38 0
Almanya

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn Perşembe günü Berlin'de yaptığı açıklamada eyalet hükümetlerinin, federal hükümetin salgın karşısında alınacak önlemler konusunda yetkisini önemli ölçüde artırması beklenen "acil durum freni" olarak da adlandırılan yasal değişikliği beklemeden harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı. Spahn, "Federal Meclis'in önümüzdeki hafta bu yasayı kabul etmesini beklememeliyiz" dedi.

Önlemlerin acilen sıkılaştırılması gerektiğini dile getiren Spahn, "Zaman çok önemli ve herkes zaten harekete geçme fırsatına sahip" diye konuştu. Bakan, eyaletlerin kısıtlamaları genişletmek için federal düzeyde bağlayıcılığı olan yasanın çıkmasını beklemek zorunda olmadıklarını sözlerine ekledi.

Almanya'nın halen karşı karşıya bulunduğu üçüncü korona dalgasını kırmak için aşılama ve testlerin tek başına yeterli olmayacağını savunan Spahn, bu konuda kararlı bir tutum ve daha fazla kısıtlamaya  gereksinim olduğunu kaydetti.

Konu Cuma günü Federal Meclis'in gündemine gelecek. Yasanın önümüzdeki hafta çıkması bekleniyor. Böylece federal hükümet, vaka durumlarına göre belli bölgelerde ilgili eyaletin onayına bağlı olmadan önlemleri artırabilecek. Alınacak önlemler arasında 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamaları da bulunuyor.

"Hastanelerde sıkıntı var"

Almanya'da pandemiyle mücadele konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü'nün Başkanı Lothar Wieler de Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın çağrısını yineledi. Tedbirlerin bir an önce artırılması gerektiğini vurgulayan Wieler, özellikle hastanelerde sıkıntılar yaşanabileceğine işaret ederek, "Hastanelerdeki durum kısmen dramatik bir hale geliyor" dedi. Wieler temasların daha da azaltılmasının mevcut durumda çok önemli olduğunu belirterek, şu anda yeni vakaların çoğunun 15 ile 49 yaşları arasındaki kişillerden oluştuğunu söyledi. Uzman daha yoğun bulaşıcı mutant B. 1.1. 7'nin de toplam vakaların yüzde 90'ını oluşturduğunu vurguladı. Almanya'da vatandaşların yüzde 17'sinin en az bir kez aşılanmış olmasını olumlu bir gelişme olarak gördüğünü ifade eden Wieler, buna karşın nüfusun çoğunluğunun aşılanmadığını belirterek, birçok insanın da aşı için aylarca beklemek zorunda kalacağına işaret etti.

Yoğun bakımda alarm

Almanya'da korona vakalarındaki hızlı artış sürerken hastanelerin yoğun bakım üniteleri de alarm veriyor. Berlin Charité Hastanesinde görev yapan yoğun bakım uzmanı Steffen Weber-Carstens durumun düzelmemesi halinde sağlık sisteminin tıkanabileceğini belirterek, Covid-19 dışındaki acil hastaların da bundan olumsuz etkileneceklerini ifade etti. Weber-Carstens Perşembe günü Berlin'de yaptığı açıklamada, bazı bölgelerdeki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde sadece yüzde 10'luk boş kapasite kaldığını söyledi. 

Artış sürüyor

Robert Koch Enstitüsü ülkede son  24 saat içinde 29 bin 426 yeni enfeksiyon kaydedildiğini bildirdi. Bir hafta önce ise bu rakam 20 bin olarak belirlenmişti. Böylece yedi günlük insidans, dün 153.2 iken, bugün 160.1'e yükseldi. Son 24 saat içinde virüsle bağlantılı olarak 293 kişi yaşamını yitirdi. Almanya'da şimdiye dek koronavirüsle bağlantılı nedenlerden 79 bin 381 kişi hayatını kaybetti. Pandeminin başlangıcından bu yana 3 milyon 73 bin kişinin PCR testi ise pozitif çıktı.

 

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında

Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı

Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor

Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi

Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu

Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor

Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı

Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri

Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”

Miray Akovalıgil, Almanya’yı Kahkahaya Boğmaya Geliyor!

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Hamburg’da Soğuk Gece: St. Pauli, Mönchengladbach’a Farklı Yenildi

St. Pauli’nin Rakibi Belli Oldu: DFB Kupası’nda Mönchengladbach Deplasmanı

Hamburg Sürücü Adayları İçin Umut Veriyor: Ehliyet Artık Daha Ucuz Olacak

Yükleniyor

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

  • Pazar 24.7 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.2 ° / 13.5 ° false
  • Salı 23.6 ° / 15.3 ° Güneşli