Almanya'da kısıtlamaların 28 Mart'a kadar uzatılması planlanıyor

Almanya'da kısıtlamaların 28 Mart'a kadar uzatılması, önlemlerin kademeli olarak gevşetilmesi planlanyor. Karar, Başbakan Merkel ile eyalet yönetimlerinin yarın yapacağı toplantıda alınacak.

Almanya 2.03.2021 19:18:14 0
Almanya

Almanya'da toplumda koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi talebi artarken iş dünyasından da ekonominin toparlanabilmesi için kademeli gevşeme çağrıları yükseliyor. Bazı eyalet başbakanları ile uzman hekimler ise gevşeme konusunda acele edilmemesi gerektiğini savunuyor. Bu ortamda Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanlarının yarın yapacağı toplantıda kısıtlamalarla ile ilgili alınacak kararlar merakla bekleniyor.

Alman basınına sızan taslak karara göre,  kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesi ile beraber 28 Mart'a kadar sürdürülmesi planlanıyor. Eyaletlere ve vaka sayısına göre belirlenecek gevşetme planlarına göre, gelecek haftadan itibaren sosyal mesafe kısıtlamalarının azaltılması öngörülüyor. Kademeli açılma planı çerçevesinde, önce kitapçı ve çiçekçilerin daha sonra da mağazalar ile müze, galeri ve hayvanat bahçesi gibi yerlerin açılması planlanıyor. Karar metninin henüz kesinleşmediği, bazı eyaletlerin metne henüz onay vermediği belirtiliyor.

Almanya'da kreş ve okullar da geçen hafta tekrar açılırken, 1 Mart itibarıyla kuaförler de yeniden hizmete girdi. Kısıtlamaların gevşetilmesi, eyaletlere göre farklılık gösterse de, Almanya'da restoran, kafe, bar ve spor salonu gibi işletmeler 2 Kasım'dan beri kapalı.

Vaka sayılarında istenen düzeye ulaşılmadı

Ancak alınan önlemlere rağmen, vaka sayısı hedeflenen düzeye halen erişilebilmiş değil.

Almanya'da son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısı 3 bin 943. Bu sürede Covid-19 nedeniyle 358 kişi hayatını kaybetti. Ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 451 bin 11'e yükseldi.

Kısıtlamaların gevşetilmesi için son bir hafta içinde 100 bin kişide 35 vaka kaydedilmesi hedeflenirken, bu değer 19 Şubat itibarıyla 56,8 seviyesinden 1 Mart Pazartesi günü 65,8 seviyesine yükseldi. Bugün de 65,4'e geriledi.

Uzmanlar koronavirüsün daha bulaşıcı olduğu belirtilen mutasyonlu türünün yayılmasına dair endişelerin arttığı şu dönemde vaka sayılarındaki düşüş trendinin sonlanması ve hatta son günlerde sayıların yeniden yükselmeye başlaması nedeniyle temkinli hareket edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

İflas dalgası uyarısı

Ekonomi dünyası ise artık kısıtlamaların gevşetilmesini talep ediyor. Kısıtlamalar nedeniyle kapanan işletmelerle ilgili olarak Alman Ticaret Birliği HDE'den "iflas dalgası" uyarısı geldi. Birlik Başkanı Stefan Genth Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada "Mağazaları kapalı tutarak insanların hareketliliğini azaltma argümanı artık tutmuyor. Şehir merkezleri güzel havalarda dolup taşıyor. Mağazaların hijyen kurallarına uyması yeterli olacaktır" dedi.

Otel ve Restoranlar Birliği (Dehoga) ise vaka sayılarına ilişkin kriterlerden vazgeçilmesini talep etti. Birlik Başkanı Ingrid Hartges Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada "Restoran ve otellerin Paskalya'dan önce açılabilmesi için net bir yol haritası istiyoruz" dedi.

Koalisyon ortağından Merkel'e sert eleştiri

Almanya'da kısıtlamaların nasıl kaldırılacağı tartışılırken, Başbakan Merkel'in üzerindeki baskı da giderek artıyor. Sosyal Demokrat Partili (SPD) koalisyon ortağından Merkel ve kabinesindeki bakanlara eleştiri geldi. SPD Eş Genel Başkanı Norbert Walter-Borjans Augsburger Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada Merkel'in koronavirüs krizindeki tavrını eleştirerek Başbakanın "kriz koordinasyonunu iyi yapamadığını" savundu.

 SPD lideri, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili bazı bakanlara da "görevinin gereğini yerine getiremedikleri" eleştirisi getirdi. Norbert Walter-Borjans özellikle Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ve Sağlık Bakanı Jens Spahn'ı eleştirerek, bu bakanların "görevlerini daha iyi yerine getirebileceklerini" söyledi.

Almanya'da bu yıl 26 Eylül tarihinde parlamento seçimleri yapılacak. Seçim yılında koalisyon ortaklarının birbirine sert eleştiriler yöneltmesinin çok alışılageldik bir durum olmadığı belirtiliyor.

Norbert Walter-Borjans eleştirilerine devam ederek birçok aksaklığın SPD'li Maliye Bakanı Olaf Scholz ve SPD'li bakanlar tarafından düzeltildiğini savundu.


"Hamburg'daki İki İlkokul, 'Almanya'nın En İyi 20 Okulu' Arasında Seçildi"

Tödliche Auseinandersetzung in Stade - Mordkommission hat Arbeit aufgenommen - Polizei verstärkt Streifentätigkeit

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

"Hamburg'da Sturmflutschutz İyileştirmesi: Wilhelmsburg ve Harburg'da Set Yüksekliklerinin Arttırılmasına Başlandı"

"Film-San Vakfı 2023-2024 Sinema ve Dizi Ödülleri İçin Start Verdi: Sanat Dünyasının Değerli İsimleri Bir Araya Geliyor!"

"Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarıyla Yurt Dışındaki Türk Gençler Ana Vatanla Buluşuyor!"

"BUSADER Ailesi İftarda Buluştu: Bir Araya Gelen Yardımseverler Hatay Samandağ’daki İlkokul İçin Desteklerini Sürdürdü"

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Yükleniyor

"Hamburg'daki İki İlkokul, 'Almanya'nın En İyi 20 Okulu' Arasında Seçildi"

Tödliche Auseinandersetzung in Stade - Mordkommission hat Arbeit aufgenommen - Polizei verstärkt Streifentätigkeit

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

"Hamburg'da Sturmflutschutz İyileştirmesi: Wilhelmsburg ve Harburg'da Set Yüksekliklerinin Arttırılmasına Başlandı"

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false