Almanya'da kısıtlamalar, 18 Nisan'a kadar uzatıldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede koronavirüs (Covid-19) salgınında üçüncü dalga riskine karşı kısıtlamaların 18 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Almanya 23.03.2021 21:29:43 0
Almanya
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede koronavirüs (Covid-19) salgınında üçüncü dalga riskine karşı kısıtlamaların 18 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu. Merkel, yeni varyantların oluşturduğu riski vurgulayarak, "Yeni bir pandemi var" dedi.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında birçok ülkede vaka sayılarında artış devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede koronavirüs salgınında üçüncü dalga riskine karşı kısıtlamaların 18 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı. Yaklaşık 11 saat süren toplantının ardından Merkel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, koronavirüsün yeni varyantlarının oluşturduğu risklere vurgu yaparak, "Yeni bir pandemi var. Esasen aynı türde, ancak tamamen farklı özelliklere sahip yeni bir virüs var. Daha uzun süre hastalığa neden olan, önemli ölçüde daha ölümcül ve daha bulaşıcı. Maalesef bu acil durum frenini kullanmamız gerekecek" dedi.

ALMANYA'DA GÜNDÜZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
 
Almanya Başbakanı Merkel, özellikle İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonun etkisiyle, vaka sayısının 100 binde 100'ü aştığı bölgelerde, gündüz sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Bu kapsamda belirlenen kriterlere göre vaka sayısının artış gösterdiği bölgelerde bu yasağın uygulanmasının kararlaştırıldığı ifade edildi. Öte yandan, Paskalya Bayramı kapsamında ilk defa 1-3 Nisan arasında tatil ilan edildi.Almanya'da son açıklanan verilere göre, 2 milyon 678 bin 262 kişide koronavirüs tespit edildi. Tespit edilen vakaların 2 milyon 433 bin 800'ünün virüsü yenerek iyileştiği, 75 bin 418 kişinin de virüsten yaşamını yitirdiği bildirildi.

FRANSA'DA 16 İLDE 4 HAFTA BOYUNCA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

 
Fransa Başbakanı Jean Castex, ülkede koronavirüs salgınında vaka ve can kayıplarındaki artış nedeniyle, aralarında başkent Paris’in de bulunduğu 16 ilçede, 4 haftalık tam sokağa çıkma yasağı kararının alındığını duyurdu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Castex, ülkenin İle-de-France bölgesinde başkent Paris'in de içinde bulunduğu 8 ilde, Alpes Maritimes ilinde, Seine-Maritime ilinde, Eure ilinde ve Haut-de-France bölgesindeki 5 ilde 4 hafta sürecek, zorunlu sokağa çıkma yasağının uygulanacağını ifade etti. Castex, ülkede 18.00'den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının da 19.00 olarak belirlendiğini açıkladı. Öte yandan, zorunlu seyahatler dışındaki seyahatlerin de yasaklandığı ifade edildi.Fransa'da son açıklanan verilere göre, 3 milyon 923 bin 889'u aktif olmak üzere toplam 4 milyon 298 bin 395 kişide koronavirüs tespit edildi, 92 bin 621 kişi de virüsten yaşamını yitirdi.

İNGİLTERE'DE 'SEYAHAT YASAĞI' GÜNDEM

İngiltere Başbakanı Boris Johonson, Avrupa'daki vaka artışlarına dikkat çekerek koronavirüs salgınında üçüncü dalganın etkilerinin yakında İngiltere kıyılarına ulaşacağını ifade etti. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, vaka artışları nedeniyle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden İngiltere'ye gelişlerin yasaklanabileceğini duyurdu ancak bu konuda henüz bir karar alınmadı. İngiliz Parlamentosu'nda ise seyahat kısıtlamalarıyla ilgili yasa tasarısının hazırlandığı ve tasarının 29 Mart'ta yürürlüğe girmesinin planlandığı açıklandı. Bu düzenleme kapsamında yurt dışına seyahat kısıtlamalarının 30 Haziran'a ertelenebileceği ifade edildi. İngiliz yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamada, seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının 17 Mayıs'ı bulabileceğini duyurmuştu.
 
İTALYA VE İSPANYA'DA ÜÇÜNCÜ DALGA ALARMI

 Koronavirüs salgınının Avrupa'da ilk ortaya çıktığı dönemlerde, salgının merkez üssü haline gelen İtalya ve İspanya'da üçüncü dalga endişesi devam ediyor.İtalya'da ülkenin en kalabalık kentleri Roma ve Milano da dahil olmak üzere kısıtlamaların 6 Nisan'a kadar süreceği ifade edildi. Ülkede vaka sayılarındaki artışın sağlık sistemine oluşturabileceği yük göz önüne alınarak kreşler, okullar, üniversiteler ve mağazaların kapalı kalacağı, restoranların ise paket servise devam edecekleri belirtildi. İtalya'da son açıklanan verilere göre, 3 milyon 400 bin 877 kişide koronavirüs tespit edildi, 105 bin 328 kişi de virüsten hayatını kaybetti.
Avrupa'da salgında kritik vaka artışlarının görüldüğü diğer ülke İspanya'da ise salgın nedeniyle 25 Ekim'de alınan olağanüstü hal (OHAL) kararı devam ediyor. Ülkede 31 Mart'a kadar uzatılan OHAL'in yanı sıra gece sokağa çıkma yasağı uygulaması da sürüyor. İspanya'da son açıklanan verilere göre, 3 milyon 228 bin 803 kişide koronavirüs tespit edilirken, 73 bin 543 kişi de virüsten yaşamını yitirdi.

 

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”

Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”

Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi

Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede

Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok

Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi

Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk

Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme

Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor

Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü

Yükleniyor

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

  • Pazartesi 10.4 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Salı 11 ° / 1.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı