Almanya’da kiliseye 'korona' baskını

Essen’de polis, yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir kilise ayinini korona önlemlerine uyulmadığı gerekçesiyle dağıttı. Ülkedeki vaka sayılarında gözlenen düşüşe rağmen kısıtlamalarda ilk etapta gevşeme öngörülmüyor.

Almanya 22.01.2021 21:59:36 0
Almanya’da kiliseye

Almanya'nın Essen kentinde polis, bir kilisede yaklaşık 100 kişinin katılımıyla düzenlenen ayini, korona önlemlerinin ağır bir ihlali olduğu gerekçesiyle dağıttı. Perşembe akşamı bir ihbar üzerine kiliseye gelen polisin burada 88 yetişkin ve 10 çocukla karşılaştığı, ayine katılanların maske takmadığı ve fiziki mesafeyi gözetmediği kaydedildi. Polis, korona önlemleri çerçevesinde talep edilen katılımcıların bilgilerinin yer aldığı bir listenin de oluşturulmadığını belirtti.

Söz konusu ayine katılanların çoğunun Gelsenkirchen’de ikamet eden Romanya vatandaşları olduğu bildirildi. Polisin haklarında suç duyurusunda bulunduğu katılımcıları ayine kimin davet ettiğinin ise henüz belirsiz olduğu duyuruldu.

Almanya’da bağımsız cemaatlerin kiliselerinde de geçtiğimiz haftalarda, hijyen kurallarının ihlal edildiği ayinlerin düzenlendiği basına yansımıştı. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin yeni lideri seçilen Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet de bunun üzerine söz konusu kiliselerin daha sıkı denetleneceğini ve bu ihlallere daha fazla müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetmişti.

Spahn: Vaka sayısındaki düşüş cesaretlendirici

Öte yandan Almanya’da gerileyen enfeksiyon sayıları sınırlı bir iyimserliğe neden oldu. Sağlık Bakanı Jens Spahn, vaka sayısında görülen bu gerilemenin "cesaret verici" olduğunu, ancak rakamların buna rağmen yüksek seyrettiğini belirtti. Ülkede salgınla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre, bir gün içinde 17 bin 862 yeni vakla kayıtlara geçerken, pandeminin başından bu yana virüse bağlı nedenlerle hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bini aştığı belirtildi.

Vaka sayılarında görülen gerilemenin doğru bir yöne doğru gidildiğinin işareti olduğunu belirten Sağlık Bakanı Spahn, yoğun bakım ünitelerinin ise hala dolu olduğunu, ancak burada da ilk kez bir rahatlama görüldüğünü ifade etti.

Çoğu eyaletteki yeni vaka sayısında bir gerileme tespit edildiğini söyleyen RKI Başkanı Lothar Wieler de, rakamlarda görülen bu iyileşmeye rağmen korona önlemlerinin uygulanmasına devam edilmesi gerektiğini savundu. Wieler, ancak vakalarda belirgin bir düşüş görüldüğünde ve bu rakamlar muhafaza edilebilir olduğunda günlük yaşamda "kısıtlı bir normale" dönülebileceğini söyledi.

Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var

Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı

ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”

Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor

Berlin’de Kültür Sanatın Gurur Sesi: Şirin Ağdaşan İz Bırakmaya Devam Ediyor

Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi

Bremen’den entegrasyon kursları için çağrı: “Almanca uyumun anahtarıdır”

Hamburg’da Yeni Dönem: Biletsiz Yolculukta Hapis Cezasına Son Mu?

Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes

Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında

Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru

Hamburg’da yeni adım: Evsizler için psikiyatrik merkez açılıyor

Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat

HAMBURG WANDSBEK’TE SPD’DEN NET MESAJ: OLİMPİYAT’A EVET

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

Bremerhaven’de üç okula “Tüketici Okulu” ödülü

Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda

Hamburg, kruvaziyerde zirveyi bırakmıyor: 1,4 milyon yolcuya ulaştı

Hamburg için olimpiyat hamlesi: “Daha yeşil bir gelecek mümkün”

Hamburg Neustadt’taki “Pik As” yeniden açılıyor

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Yükleniyor

loading

Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var

Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı

ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”

Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor

Berlin’de Kültür Sanatın Gurur Sesi: Şirin Ağdaşan İz Bırakmaya Devam Ediyor

Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi

  • Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu