Almanya'da iş ortamı biraz iyileşti
Almanya'da geçen ay 74,2 puan olan Ifo İş Dünyası Endeksi, Mayısta 5,3 puan artarak 79,5'e yükseldi.
Almanya'da geçen ay 74,2 puan olan Ifo İş Dünyası Endeksi, Mayısta 5,3 puan artarak 79,5'e yükseldi.
Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 9 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği mayıs ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.
Buna göre, nisanda 74,2 puan olan Almanya'da sanayi ve ticarete ilişkin İş Dünyası Endeksi, bu ay yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerin gevşetilmesinin etkisiyle 79,5 puana yükseldi.
Almanya'da Ifo Beklentiler Endeksi ise bu dönemde 69,4 puandan 80,1'ye yükselirken, mevcut Durum Endeksi de 79,4 puandan 78,9 puana düştü.
Ifo Başkanı Clemens Fuest, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Alman yöneticiler arasındaki duyarlılığın birkaç ay süren düşüşten sonra biraz iyileştiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Ifo İş Dünyası Endeksi, nisanda 74,2 puandan mayısta 79,5 puana yükseldi. Şirketler mevcut durumlarını bir kez daha kötü değerlendirmiş olsalar da, onların gelecek aylara yönelik beklentileri önemli ölçüde iyileşti. Bununla birlikte, birçok şirket işleri hakkında hala karamsar duruş sergiliyor. Kısıtlamaların kademeli olarak hafifletilmesi bir umut ışığı sunuyor."
Öte yandan, Almanya'nın GSYH'sı Kovid-19 salgınının hane halkı tüketimini ve yatırımları olumsuz etkilemesiyle bu yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 daralmıştı. Daralma, 2008-2009 finansal ve ekonomik krizinden bu yana en büyük daralma olarak kayıtlara geçmişti.
Yılın ikinci çeyreğinde, Kovid-19'nın salgınında kısıtlamaların büyük kısmının denk gelmesinin etkisiyle, GSYH'nın daha da daralması bekleniyor.
Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı
Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi
Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
Yükleniyor
Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı
“Sanatın desteklenmesinde Anayasayı Koruma Teşkilatı devreye girmemeli”
Almanya Federal Konseyi’nde yoğun gündem: Yakıt fiyatları, dijital şiddet ve sağlık reformu tartışıldı
Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi
Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti
Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var
- Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 13.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





