Almanya'da ırkçı tezahüratlar sebebiyle futbol karşılaşması tatil edildi
Almanya 3. Ligi'nde Duisburg ile Osnabrück arasında oynanan karşılaşma, Osnabrücklü siyahi futbolcu Aaron Opoku'ya karşı tribünden yapılan ırkçı tezahüratlar sebebiyle tatil edildi.
Almanya 3. Ligi'nde Duisburg ile Osnabrück arasında oynanan karşılaşma, Osnabrücklü siyahi futbolcu Aaron Opoku'ya karşı tribünden yapılan ırkçı tezahüratlar sebebiyle tatil edildi.
Karşılaşmanın hakemi Nicolas Winter, bir köşe vuruşu sırasında Opoku'ya karşı yapılan ırkçı tezahüratın ardından 35. dakikada maça ara verdi. İki takımın futbolcuları sahayı terk ederek soyunma odasına gitti.
Winter, yapılan görüşmelerin ardından karşılaşmayı tatil etti.
Osnabrück kulübü üst yöneticisi Michael Welling, bu olaydan Opoku'nun çok etkilendiğini belirterek, konuyu soyunma odasında ele aldıklarını, futbolcunun oyunu sürdürecek durumda olmadığını ve takım olarak yeniden maça çıkmama kararını aldıklarını aktardı.
Welling, bu olayın sadece Duisburg veya Osnabrück'ün değil toplumsal bir sorun olduğunu belirterek, "Bundan dolayı bizim için oyuncumuzla dayanışma içinde olduğumuzu ve bunun toplumda ve böylelikle futbolda yeri olmadığını göstermek önemli." dedi.
Bu olayın ülkenin her yerinde meydana gelebileceğine işaret eden Welling, "Biz sadece ırkçılık karşıtlığını tişörtlere basmak ve sloganları bir yerlere yazmak istemiyoruz. Bunu ciddiye alıyorsak uygun bir şekilde hareket etmek lazım." şeklinde konuştu.
Ev sahibi Duisburg kulübünün basın sözcüsü Martin Haltermann da yaşananlardan dolayı özür dileyerek, "Bu olay kulübün tarihinde en alt noktadır." dedi.
Haltermann, Osnabrück takımının kararını anladıklarını belirterek ırkçı tezahüratta bulunan kişinin seyircilerin de yardımıyla tespit edildiğini kaydetti.
Öte yandan Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkan Yardımcısı Rainer Koch yaşanan ırkçı olayı kınayarak, "Irkçı hakaretler kesinlikle kabul edilemez ve bunun statta yeri yoktur." ifadesini kullandı.
Koch, ırkçı tezahüratta bulunanların tespit edilip hesaba çekilmesini istedi.
DFB'nin açıklamasında da federasyon bünyesindeki kontrol komisyonunun olayın soruşturmasını üstleneceği, spor mahkemesinin de ileriki tarihte karşılaşma ile ilgili kararı vereceği kaydedildi.
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Yükleniyor
Hamburg’da Yeni Dönem: Biletsiz Yolculukta Hapis Cezasına Son Mu?
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hamburg’da yeni adım: Evsizler için psikiyatrik merkez açılıyor
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
- Cuma 14.6 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu





