Almanya'da hükümet 1 milyar euro ders yardımı yapacak

Almanya Eğitim Bakanı Anja Karliczek, pandemi nedeniyle yapılamayan dersler yüzünden geri kalan çocuklar için 1 milyar euro ders yardımı yapılacağını açıkladı.

Almanya 28.03.2021 18:42:49 0
Almanya

Almanya Federal Eğitim Bakanı, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Anja Karliczek, pandemi nedeniyle yapılamayan dersler yüzünden geri kalan çocuklar için 1 milyar euro ders yardımı sağlanacağını açıkladı. Federal Eğitim Bakanı Karliczek, 2020/2021 ders yılı sonunda bütün eyaletlerde çocukların temel bölümlerdeki eğitim seviyesini ölçmeye yönelik testler yapılacağını söyledi. Funke Medya Grubu'na konuşan Bakan, çocukların yüzde 20 ila 25'nin büyük ihtimalle çok, hatta dramatik biçimde çok geri kaldığını tahmin ettiklerini belirtti.

Almanya Ekonomi Enstitüsü de, ülke çapında pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon çocuğun desteğe ihtiyacı olduğundan yola çıkıldığını duyurdu.

Temel bölümlerdeki açığı kapatmak için 1 milyar euro

Çocuklara temel bölümlerde oluşan açıklarının giderilmesi için yapılması gerekli yardım miktarının 1 milyar euro olduğunu söyleyen Bakan Karliczek, "En geç önümüzdeki öğretim yılında (2021/2022) Almanca, matematik ve muhtemelen de ilk yabancı dilde çocuklara destek verecek programların hayata geçirilmesi gerecek" diye devam etti.
Federal Eğitim Bakanı Karliczek'e göre, herşeyden önce destek verilmesi gereken hedef kitle orta öğretimden okul değiştirerek liseye gidecek veya orta öğretimden meslek eğitimine geçecek çocuklar olacak. Bakan, pandemi nedeniyle oluşan açığın tam kestirilebilmesi için öğretim yılı sonunda yapılacak tespit çalışmalarının belirleyici olacağını aktardı. Eğitim Bakanı CDU'lu Anja Karliczek, açığı oluşan çocuklara destek verecek alt yapı için de, eğitim konusunda sorumlu olan eyaletlerin mevcut potansiyelinin kullanılabileceğini belirtti. Bakana göre, çocukları yeniden temel derslerde güçlendirmek için öğretmenlik eğitimi alan üniversite öğrencilerinden, emekli eğitmenlerden, eğitim alanında faaliyet gösteren vakıflardan ve özel dershanelerden faydalanabileceğini kaydetti.Anja Karliczek

Almanya Ekonomi Enstitüsü'nden destek çağrısı

Almanya Ekonomi Enstitüsü'nün yaptırdığı bir araştırma, çoğu eğitim geleneği köklü olmayan ve seviyesi zayıf ailelerin çocukları olmak üzere, yaklaşık 1,5 milyon okul çağındaki çocuk ve gençte açık oluştuğunu ortaya koymuştu. Enstitü, pandemi nedeniyle eğitim ve öğretimde oluşan açığın giderilmesi için çocuk başına 100 ders saatinden yola çıkılabileceğini, bunun da maliyetinin toplamda 1,5 milyar euroya tekabül edeceğini gösteren bir hesap ortaya koymuştu.

Araştırmayı yaptıran Almanya Ekonomi Enstitüsü, çocuklarda oluşan açığın kapatılması için harcanacak paranın fırsat eşitsizliği makasının açılmasını engelleyeceği ve gelecekte doğacak olumsuz sonuçları da azaltacağı tespitinde bulunuyor ve bu nedenle çok iyi bir yatırım olacağının altını çiziyor. Enstitü, önümüzdeki dönemde federal düzeyde ve eyaletler çapında eğitim sistemine yatırımın artırılması gerektiğini vurguluyor.

Almanya Ekonomi Enstitüsü'nün yaptırdığı araştırma, öğretmen ve eğitmenlerle yapılan bir ankete dayanıyor. Buna göre, araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 38'i pandemi nedeniyle yaşanan okul kapanmaları ve sınırlı ders yüzünden bütün öğrencilerin yarısından çoğunda eğitimde geri kalındığını rapor ediyor. Bu eksiğin en çok da küçük çocuklar ile göçmen kökenli ailelerin çocuklarında farkedildiğinin altı çiziliyor.

Almanya Ekonomi Enstitüsü, bütün okullarda ve bütün sınıflarda aynı ödev ve sınavların yapılması ile pandeminin neden olduğu açığın boyutunun sistematik biçimde tespit edilmesini tavsiye ediyor. Bu çalışma ile oluşacak tespitler sonucunda da ihtiyaca en uygun destek programlarının geliştirilmesi gerektiğini bildiriliyor.

Bakan'dan öğretmenlere aşı önceliği talebi

Federal Eğitim Bakanı, ilaveten risk grubuna giren öğretmenlere aşılamada öncelik verilmesini de talep etti. Bakana göre en azından önümüzdeki hafta başlayacak Paskalya tatili bitip okullar yeniden açılana kadar en yüksek risk grubu sayılan yüksek yaştaki veya kronik bir hastalığı olan, virüsün büyük tehlike arzettiği öğretmenlerin aşılanmasını talep ettiğini yineledi. Almanya'da ilkokullardakiler ile özel eğitim gereken veya öğrenme güçlüğü çeken çocukların gittiği okullardaki öğretmenlerin ikinci öncelikli gruba alınıp aşılanmasına karar verilmişti.

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Moorrege’de Çocuk Saldırısı: Kriminalpolizei Faili Arıyor, Phantombild Yayımlandı

Hannover’de 16 Yaşındaki Melia S. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

İstanbul’daki Otel Faciasında Yeni Gelişme: Savcılık Altı Kişi İçin Hapis Cezası İstedi

Hamburg’da İzmir Sokak Lezzetleri: “35 Orijinal İzmir” Kapılarını Açtı

Hamburg’da 1. Sınıf ve Anaokulu Kayıtlarında Yüksek Talep Sürüyor

Goodbye, Dapo! Afolayan St. Pauli’ye Veda Etti, Blackburn Rovers’a Transfer Oldu

Hamburg, 393 Yeni Öğretmen Adayını Törenle Karşıladı: “Duruşunuzu Gösterin!”

Yeni Araştırma Ortaya Koydu: Spor, Hamburg’da Binlerce İstihdam Sağlıyor

Bremen ve Bremerhaven Okullarında Yeni Dönem: 200 Öğretmen Adayı Göreve Başlıyor

Hamburg’da Burchardplatz İçin İkinci BID Dönemi Başladı: 2,17 Milyon Euro’luk Dönüşüm

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Yükleniyor

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

  • Pazar 7.2 ° / 2.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 11.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10.4 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı