Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyalet başkanlarıyla koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında yaptığı toplantı sonrası açıklama yaptı. Merkel, salgının devam ettiğini, kısıtlamaların 31 Ocak'a kadar süreceğini belirtti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki eyaletlerin başkanlarıyla toplandı. Koronavirüsün gündem maddesi olan toplantının ardından açıklama yaptı. Merkel şu ana kadar alınan tedbirlerin, 31 Ocak'a kadar süreceğini duyurdu. Okullarda uzaktan eğitime devam edeceği ifade edilirken; çalışan veliler için ücretli izin ödemelerinin süreceği bilgisi paylaşıldı. Virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere yenilere de eklendi.
YENİ SOSYAL MESAFE KURALLARI GELDİ
Alınan kararlar kapsamında, koronavirüs vakalarının yoğun olduğu 'tehlikeli bölgelerde' ikamet eden vatandaşların oturdukları bölgeden dışarıya çıkamayacakları ifade edildi. Öte yandan, aynı hane dışından kişilerin de bir araya gelmelerine kısıtlama getirildi.
HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)
Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig
Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor
Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı
Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı
Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı
Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”
Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”
Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor
Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı
Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti