Almanya'da Bakanlar Kurulu 'Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısını onayladı

Almanya'da Bakanlar Kurulu ülkede demokrasiyi güçlendirmek ve aşırılığı önlemek için çalışan derneklere ve sivil toplum örgütlerine gelecekte daha iyi mali destek sağlamayı amaçlayan 'Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısını onayladı.

Almanya 15.12.2022 01:57:57 0
Almanya

Almanya 'da Bakanlar Kurulu ülkede demokrasiyi güçlendirmek ve aşırılığı önlemek için çalışan derneklere ve sivil toplum örgütlerine gelecekte daha iyi mali destek sağlamayı amaçlayan "Demokrasi Teşvik Yasası" tasarısını onayladı.

Almanya Aile , Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik  Bakanı Lisa Paus ve İçişleri Bakanı  Nancy Faeser Berlin 'de "Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısı Bakanlar Kurulu tarafından onayladıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

Paus, 7 Aralık 'ta darbe planı yapma iddiasıyla aşırı sağcı "İmparatorluk Vatandaşları" ideolojisini savunan bir gruba yönelik yapılan operasyonun Alman demokrasinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtladığını belirtti.

Ancak bu olayın aynı zamanda ülkedeki siyasi sistemin ve hukuk devletinin özellikle aşırı sağcılar tarafından tehdit edildiğinin bir işareti olduğunu vurgulayan Paus, "Demokrasinin her gün savunulması lazım." ifadesini kullandı.

Paus, geçmişte aşırı sağcıların yaptığı saldırıların buzdağının görünen kısmı olduğunu, son yıllarda artan ırkçılığın, antisemitizmin, kadın ve İslam düşmanlığının toplumsal birlikteliği tehdit ettiğini aktardı.

Alman hükümetinin bu tehditlerin bilincinde olduğunu aktaran Paus, "Biz demokrasimizi ve toplumu güçlendirmeye kararlıyız." dedi.

Kutuplaşmaya, radikalleşmeye, nefrete, kışkırtıcılığa ve şiddete karşı duranların desteklenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Paus, bu nedenle hazırlanan "Demokrasi Teşvik Yasası" tasarısını onayladığını aktardı.

Paus, tasarının yasalaşmasından sonra sivil toplumun çalışmalarına verilecek mali desteğin hükümet tarafından yasal güvence altına alınacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Faeser de, demokrasinin aktif bir şekilde korunması gerektiğini vurgulayarak, "Anayaysa karşı çıkanlara tüm sertlikle karşı çıkıyoruz. Demokrasimizi içeriden koruyoruz. Devletimizin düşmanları var." dedi.

Faeser, göreve atandığında "Demokrasimize en büyük tehdidi aşırı sağcılıktır" ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Demokratik sivil toplumumuz aşırılığa karşı en güçlü settir. Vatandaşlar ve canlı bir sivil toplum olmadan demokrasi korunmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu çalışmalardaki projelere ne kadar finansman sağlanacağı yer verilmeyen yasa tasarısında, bütçede bunun için uygun finansman sağlanacağı belirtiliyor.

Yasa tasarısının Federal Meclis tarafından da onaylanması gerekiyor.

Almanya’da Pilotların Grevi Ulaşımı Kilitledi: 800 Uçuş İptal Edildi

Entegrasyon Kurslarında Kesintiler Endişe Yaratıyor: Toplumsal Birlik ve Nitelikli İşgücü Tehlikede

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri

Hamburg’da Suç Oranları Geriledi: Şiddet Suçlarında da Düşüş

Kriminal İstatistik 2025: Hamburg Güvenli Ama Kadınlar İçin Değil

Tanker Hendeğe Devrildi: L123 Saatlerce Trafiğe Kapatıldı

Berlin’den Entegrasyon Freni: 130 Bin Kişinin Kurs Başvurusu Durduruldu

Hamburg’da Fahiş Kiralara Tepki: “Kâğıt Üzerindeki Önlemler Yetmez, Personel Şart”

Hamburg’da 76. Vatandaşlık Töreni: Belediye Sarayı’nda Yeni Bir Başlangıç

Hamburg Okullarında Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı: Ganztag Katılımı Yüzde 91,5’e Ulaştı

Hannover’da Yaşlılar Meclisi Seçiminde Yarıyol: 27 Bin 800 Oy Kullanıldı

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Yükleniyor

Almanya’da Pilotların Grevi Ulaşımı Kilitledi: 800 Uçuş İptal Edildi

Entegrasyon Kurslarında Kesintiler Endişe Yaratıyor: Toplumsal Birlik ve Nitelikli İşgücü Tehlikede

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri

Hamburg’da Suç Oranları Geriledi: Şiddet Suçlarında da Düşüş

Kriminal İstatistik 2025: Hamburg Güvenli Ama Kadınlar İçin Değil

Tanker Hendeğe Devrildi: L123 Saatlerce Trafiğe Kapatıldı

  • Cuma 9.4 ° / 8.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 11 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.8 ° / 5.1 ° Güneşli