Almanya'da Bakanlar Kurulu 'Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısını onayladı

Almanya'da Bakanlar Kurulu ülkede demokrasiyi güçlendirmek ve aşırılığı önlemek için çalışan derneklere ve sivil toplum örgütlerine gelecekte daha iyi mali destek sağlamayı amaçlayan 'Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısını onayladı.

Almanya 15.12.2022 01:57:57 0
Almanya

Almanya 'da Bakanlar Kurulu ülkede demokrasiyi güçlendirmek ve aşırılığı önlemek için çalışan derneklere ve sivil toplum örgütlerine gelecekte daha iyi mali destek sağlamayı amaçlayan "Demokrasi Teşvik Yasası" tasarısını onayladı.

Almanya Aile , Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik  Bakanı Lisa Paus ve İçişleri Bakanı  Nancy Faeser Berlin 'de "Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısı Bakanlar Kurulu tarafından onayladıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

Paus, 7 Aralık 'ta darbe planı yapma iddiasıyla aşırı sağcı "İmparatorluk Vatandaşları" ideolojisini savunan bir gruba yönelik yapılan operasyonun Alman demokrasinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtladığını belirtti.

Ancak bu olayın aynı zamanda ülkedeki siyasi sistemin ve hukuk devletinin özellikle aşırı sağcılar tarafından tehdit edildiğinin bir işareti olduğunu vurgulayan Paus, "Demokrasinin her gün savunulması lazım." ifadesini kullandı.

Paus, geçmişte aşırı sağcıların yaptığı saldırıların buzdağının görünen kısmı olduğunu, son yıllarda artan ırkçılığın, antisemitizmin, kadın ve İslam düşmanlığının toplumsal birlikteliği tehdit ettiğini aktardı.

Alman hükümetinin bu tehditlerin bilincinde olduğunu aktaran Paus, "Biz demokrasimizi ve toplumu güçlendirmeye kararlıyız." dedi.

Kutuplaşmaya, radikalleşmeye, nefrete, kışkırtıcılığa ve şiddete karşı duranların desteklenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Paus, bu nedenle hazırlanan "Demokrasi Teşvik Yasası" tasarısını onayladığını aktardı.

Paus, tasarının yasalaşmasından sonra sivil toplumun çalışmalarına verilecek mali desteğin hükümet tarafından yasal güvence altına alınacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Faeser de, demokrasinin aktif bir şekilde korunması gerektiğini vurgulayarak, "Anayaysa karşı çıkanlara tüm sertlikle karşı çıkıyoruz. Demokrasimizi içeriden koruyoruz. Devletimizin düşmanları var." dedi.

Faeser, göreve atandığında "Demokrasimize en büyük tehdidi aşırı sağcılıktır" ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Demokratik sivil toplumumuz aşırılığa karşı en güçlü settir. Vatandaşlar ve canlı bir sivil toplum olmadan demokrasi korunmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu çalışmalardaki projelere ne kadar finansman sağlanacağı yer verilmeyen yasa tasarısında, bütçede bunun için uygun finansman sağlanacağı belirtiliyor.

Yasa tasarısının Federal Meclis tarafından da onaylanması gerekiyor.

“Hayatını İnancına Adamıştı”

Hamburg’da Kar Alarmı: Senato Uyardı, Dışarı Çıkmayın!

Hamburg’da Hava Şartları Nedeniyle Okullarda Eğitime Ara: Cuma Günü Ders Yok

Hamburg’ta Hava Alarmı: Göller ve Parklar Hayati Risk Taşıyor

Hamburg’da Buzlanma Tehlikesine Karşı Tuz Yasağı Geçici Olarak Kaldırıldı

Lübeck St. Lorenz’de 17 Yaşındaki Noah H. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

MUT Tiyatro’ya 20 Bin Euro, Zeynep Sıla Demircioğlu’nun Animasyon Filmine 10 Bin Euro Destek

Lübeck’te Altıncıya Silahlı Gasp Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

Köln-Kalk’ta Uyuşturucu Operasyonu: İki Şüpheli Tutuklandı

Mehmet Ali Babar’dan Nostalji Rüzgârı: Türkü Rock’la Yeniden Doğdu

SCHURA Hamburg’dan Açıklama: “Mekke’nin Fethi” Etkinliği Dini Anma Amaçlıydı

Almanya’da İşveren ve Çalışanlara Sıkı Denetim: Kimlik, Bildirim ve Belge Zorunluluğu Genişletildi

Hamburg’da Mağdur Koruması Güçleniyor: Cinsel Suçlar Artık Uzman Mahkemelerde Görülecek

“Lübeck’te Yaşlanmak” Podcast Serisi Devam Ediyor: Yaşlılıkta Depresyon Masaya Yatırılıyor

Bremen Atelier Bursu 2026 Jiawen Uffline’ın

SPD’li Milletvekili Ali Kazancı, “Mekke’nin Fethi” Etkinliğine Katılımı Nedeniyle Özür Diledi

Wilhelmsburg’da Korku Dolu Anlar: Balkondan Çocuklara Kurusıkı Tabancayla Ateş Açtı

Hamburg’da Microsoft Tartışması: Dijital Bağımlılık Güvenlik Riski mi?

AVRUPA’NIN KALBİNDE "TÜRKÇE" ZİRVESİ: 5. ULUSLARARASI GENÇ YAZARLAR KURULTAYI STRAZBURG’DA TAMAMLANDI

Kültür, Turizm, Köpek ve İkinci Konut Vergileri Artıyor

Hamburg Adaletinde Dijital Dönüşüm: Elektronik Dosya Sistemi Zamanında Hayata Geçti

HSV’de Sürpriz Ayrılık: Sportif Direktör Stefan Kuntz Görevinden Ayrıldı

St. Pauli, Japon savunmacı Tomoya Andō’yu kadrosuna kattı

2026’da Vergide Büyük Değişiklikler

Hamburg-Wandsbek’te 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Bützfleth’te Korkunç Kaza: Yük Treni Otomobile Çarptı, Sürücü Ağır Yaralı

Hamburg Billstedt’te Alışveriş Merkezinde Kanlı Kavga: 3 Kişi Ağır Yaralı

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

Hannover Polisi Görüntülerle Arıyor: Çalıntı EC Kartıyla Binlerce Euro Çekti

Yükleniyor

“Hayatını İnancına Adamıştı”

Hamburg’da Kar Alarmı: Senato Uyardı, Dışarı Çıkmayın!

Hamburg’da Hava Şartları Nedeniyle Okullarda Eğitime Ara: Cuma Günü Ders Yok

Hamburg’ta Hava Alarmı: Göller ve Parklar Hayati Risk Taşıyor

Hamburg’da Buzlanma Tehlikesine Karşı Tuz Yasağı Geçici Olarak Kaldırıldı

Lübeck St. Lorenz’de 17 Yaşındaki Noah H. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

  • Cuma 7.1 ° / 2.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 7.8 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 7.8 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı