Almanya'da Bakanlar Kurulu 'Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısını onayladı
Almanya'da Bakanlar Kurulu ülkede demokrasiyi güçlendirmek ve aşırılığı önlemek için çalışan derneklere ve sivil toplum örgütlerine gelecekte daha iyi mali destek sağlamayı amaçlayan 'Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısını onayladı.
Almanya 'da Bakanlar Kurulu ülkede demokrasiyi güçlendirmek ve aşırılığı önlemek için çalışan derneklere ve sivil toplum örgütlerine gelecekte daha iyi mali destek sağlamayı amaçlayan "Demokrasi Teşvik Yasası" tasarısını onayladı.
Almanya Aile , Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı Lisa Paus ve İçişleri Bakanı Nancy Faeser Berlin 'de "Demokrasi Teşvik Yasası' tasarısı Bakanlar Kurulu tarafından onayladıktan sonra basın toplantısı düzenledi.
Paus, 7 Aralık 'ta darbe planı yapma iddiasıyla aşırı sağcı "İmparatorluk Vatandaşları" ideolojisini savunan bir gruba yönelik yapılan operasyonun Alman demokrasinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtladığını belirtti.
Ancak bu olayın aynı zamanda ülkedeki siyasi sistemin ve hukuk devletinin özellikle aşırı sağcılar tarafından tehdit edildiğinin bir işareti olduğunu vurgulayan Paus, "Demokrasinin her gün savunulması lazım." ifadesini kullandı.
Paus, geçmişte aşırı sağcıların yaptığı saldırıların buzdağının görünen kısmı olduğunu, son yıllarda artan ırkçılığın, antisemitizmin, kadın ve İslam düşmanlığının toplumsal birlikteliği tehdit ettiğini aktardı.
Alman hükümetinin bu tehditlerin bilincinde olduğunu aktaran Paus, "Biz demokrasimizi ve toplumu güçlendirmeye kararlıyız." dedi.
Kutuplaşmaya, radikalleşmeye, nefrete, kışkırtıcılığa ve şiddete karşı duranların desteklenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Paus, bu nedenle hazırlanan "Demokrasi Teşvik Yasası" tasarısını onayladığını aktardı.
Paus, tasarının yasalaşmasından sonra sivil toplumun çalışmalarına verilecek mali desteğin hükümet tarafından yasal güvence altına alınacağını belirtti.
İçişleri Bakanı Faeser de, demokrasinin aktif bir şekilde korunması gerektiğini vurgulayarak, "Anayaysa karşı çıkanlara tüm sertlikle karşı çıkıyoruz. Demokrasimizi içeriden koruyoruz. Devletimizin düşmanları var." dedi.
Faeser, göreve atandığında "Demokrasimize en büyük tehdidi aşırı sağcılıktır" ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Demokratik sivil toplumumuz aşırılığa karşı en güçlü settir. Vatandaşlar ve canlı bir sivil toplum olmadan demokrasi korunmaz." değerlendirmesinde bulundu.
Bu çalışmalardaki projelere ne kadar finansman sağlanacağı yer verilmeyen yasa tasarısında, bütçede bunun için uygun finansman sağlanacağı belirtiliyor.
Yasa tasarısının Federal Meclis tarafından da onaylanması gerekiyor.
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false





