Almanya'da 13 yaşındaki Türk genci futbol hakemi oldu

Almanya'nın Nürnberg kentinde yaşayan 13 yaşındaki Emre Özdemir, futbol hakemi oldu.

Spor 2.05.2022 11:47:03 0
Almanya

Almanya'nın Nürnberg kentinde yaşayan 13 yaşındaki Emre Özdemir, futbol hakemi oldu

Almanya'nın Nürnberg kentinde yaşayan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Emre Özdemir, derslerini aksatmadan hakemlik kurslarına giderek Bavyera Futbol Federasyonu tarafından 18 yaş ve üzeri futbol kulüplerinde hakemlik yapabilme lisansı aldı. Küçük yaşta hakemlik yapabilen ilk Türk olan Özdemir, ilk resmi puan maçında A-Klasse birinci takımlarından TSV Röthenbach - Spvgg Reuth maçını yönetti ve izleyicilerden tam puan aldı.

"MAÇLARA FUTBOLCULARI İZLEYEREK HAZIRLANIYORUM"

Hakemliğin sona ermesinin ardından zor durumda kalmamak için eğitimini tamamlayacağını söyleyen Özdemir futbolda takım analizinin önemli olduğunu belirterek, "Maçları izlemek, takımları takip etmek, futbolcuları biraz olsun tanımak, hangi karakterde olduklarını çözebilmek için maçlara futbolcuları izleyerek kendimi hazırlanıyorum" dedi. Küçük yaşta hakem olmasında, amatör liglerde hakemlik yapan Tokatlı babası Sedat Özdemir'in emeğinin çok büyük olduğunu ve babasına verdiği emeklerinden dolayı çok teşekkür ettiğini ifade eden Özdemir, babasının hakkını ödeyemeyeceğini ifade etti.

"5 YAŞINDA FUTBOLA BAŞLADIM"

Nürnberg yakınlarındaki ASV Niedendorf'un Bambis takımında 5 yaşında futbola başladığını ve kısa bir süre sonra aynı yaş grubuna antrenörlük yaptığını belirten Özdemir, "Amatör lig maçlarını yöneten babam ve arkadaşlarına gösterilen ilgiyi görünce hakemliğe ilgi duydum. Pandemi kuralları nedeniyle başladığım hakemlik kursunun önce iptal olması sonra tekrar başlaması üzerine kurslara katılıp başarı gösterdim. Hakemlik lisansı almaya hak kazandım" şeklinde konuştu. Özdemir'in, hakemlik lisansına göre yaşının küçük olması nedeniyle 18 yaş grubu üzeri gençlere hakemlik yapamayacağının bildirilmesi üzerine Bavyera Futbol Federasyonu ile görüşme yapılarak özel izin alındı ve Özdemir'in 18 yaş üzeri oynanan maçlarda hakemlik yapmasına izin verildi.

HAYALİ DÜNYA KUPASINDA DÜDÜK ÇALMAK

Kendisi hakkında yapılan eleştirileri duymazlıktan geldiğini ve sadece amatör liglerde görev yapan hakem babası ile hocalarının sözlerine kulak verdiğini söyleyen Özdemir, "Yaşım küçük fakat yaptığım işin büyük sorumluluk taşıdığını bilmekteyim" ifadelerini kullandı. Almanca ve Türkçeyi iyi derecede konuşan ve biraz da İngilizce bilen Özdemir, "Dünya kupası maçlarında düdük çalmak hayallerim arasında. Neden ben de Almanya'da hakemlik yapan FİFA kokartlı Deniz AytekinHollanda'da hakemlik yapan Serdar Gözübüyük veya Türkiye'deki liglerde görev yapan Cüneyt ÇakırHüseyin Göçek, Bahattin Duran, Tarık OngunDoğan Babacan veya Ahmet Çakar gibi ünlü bir futbol hakemi olmayım?" değerlendirmesini yaptı.

"HATASIZ MAÇ OLMAZ"

Hatasız maçın olamayacağını belirten Özdemir, "Her hakemin farklı bir tarzı var. Maçlarda adil davranılması için hakemlere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle maçlarda bulunan hatalar için verilen kararların ve cezaların doğru olup olmadığını öğrenmek için maçlar tekrar izlenmelidir" açıklamasında bulundu.

İLHAN BABA/NÜRNBERG

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Wangersen’de Trafik Kazası: 21 Yaşındaki VW Minibüs Sürücüsü Ağır Yaralandı

Tonndorf’ta Gece Baskını: SEK Şüpheli Silah Tüccarını Gözaltına Aldı

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

Bürgergeld Tarih Oluyor: Yeni Temel Güvenceye Bundesrat’tan Eleştiri

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Yükleniyor

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Wangersen’de Trafik Kazası: 21 Yaşındaki VW Minibüs Sürücüsü Ağır Yaralandı

  • Pazartesi 10.1 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 8.2 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 12 ° / 2.6 ° Güneşli