Almanya'da 10 Ocak'a kadar geçerli olan kapanma önlemlerinin uzatılması bekleniyor.

Alman hükümeti sözcüsü, hastanelerdeki durumun 'çok ciddi' olduğunu söyledi. Almanya'da 10 Ocak'a kadar geçerli olan kapanma önlemlerinin uzatılması bekleniyor.

Almanya 4.01.2021 22:31:26 0
Almanya

Berlin'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, koronavirüs pandemisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Almanya'da hastanelerdeki durumun "çok ciddi" olduğunu ifade eden Seibert, Noel ve tatil günlerinde bildirilmeyen vakalar olduğuna işaret ederek şu anda yeni vaka sayısı hakkında net bir değerlendirme yapılamayacağını söyledi.

Seribert, ayrıca hükümetin aşı stratejisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi. Hükümetin, Almanya'nın Avrupa Birliği (AB) ile birlikte aşı temin etmesi kararının arkasında durduğunu belirten Seibert, "Biz bunun doğru yol olduğuna eminiz" dedi. Gazetecilerin çok az sayıda aşı sipariş edilmesi ve aşılamanın yavaş ilerlemesine ilişkin sorularını da Seibert "eyaletlere göre uygulamaların farklılık gösterdiğini belirterek aşılamanın her yerde en iyi şekilde işlemediği" şeklinde cevaplandırdı.

Alman Sağlık Bakanlığından bir yetkili, "Başlarda aşı arzının yeterli olmayacağı biliniyordu" diye konuşmuştu.

Önlemlerin uzatılması bekleniyor

Diğer yandan Almanya'da Aralık ortasında yürürlüğe giren ve 10 Ocak'a kadar geçerli olan tam kapanma önlemlerinin uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eyalet başbakanları Balı günü düzenlenecek toplantıda önlemlerin uzatılmasını ele alacak.

Toplantı öncesi açıklama yapan enfeksiyon sayılarının yüksek seyrettiği Bavyera, Saksonya ve Thüringen'in başbakanları önlemlerin en erken Ocak sonuna kadar uzatılmasını talep etti. Ancak özellikle anaokulları ile okulların kapanması konusu eyaletler arasında tartışma yaratıyor. Vaka sayılarının göreli olarak düşük seyrettiği eyaletler yüksek sınıflarda yüz yüze eğitime geçilmesini talep ederken bazı eyaletler ise 1-15 Şubat arasında başlayacak olan kış tatilinin öne çekilmesini talep ediyor.

"Yeni risklere girilmemeli"

Bild gazetesine konuşan Bavyera Başbakanı Markus Söder de "Tam kapanmayı Ocak sonuna kadar uzatmak zorundayız" dedi. 31 Ocak'tan sonra  nasıl bir yol izleneceğine ilişkin net bir değerlendirme yapmaktan kaçınan Söder, "Şu anda önümüzü görebildiğimiz ölçüde karar alıyoruz" dedi.

Saksonya Başbakanı Tobias Hans ise Funke Medya Grubu'na açıklamasında, federal hükümet ile eyalet yönetimlerinin koronavirüsün yeni varyantını göz önünde bulundurarak yeni risklere girmemesi gerektiğini söyledi. Hans, "Hastanelerimiz sınıra dayandı; tam kapanma önlemleri uzatılmadan durumu kontrol altına alamayız" diye konuştu.

Almanya'da yüksek vaka sayıları ve ölü sayısındaki artış nedeniyle 16 Aralık'ta sadece acil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik işletmelerin açık kalmasını öngören kapanma önlemleri yürürlüğe girmişti.

 

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”

Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”

Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi

Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede

Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok

Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi

Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk

Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme

Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor

Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü

Hannover’da Ev İçi Şiddete Karşı Güç Birliği

Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm

“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek

Hamburg’da Kamu Çalışanlarına Zam Müjdesi: Maaşlar 2028’e Kadar Üç Aşamada Artacak

Alman Ehliyetini Gösteren Gurbetçiye Türkiye’de 5.900 TL Ceza Şoku

Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı

HSV’den 3:2’lik Ev Zaferi: Union Berlin’i 1887. Bundesliga Maçında Devirdi

Schleswig-Holstein merkezli dev operasyon: 1,5 milyon Euro’luk sosyal sigorta vurgunu ortaya çıkarıldı

Schleswig-Holstein’da 18 Yeni “Demokratik Katılım” Uzmanı Sertifika Aldı

Yükleniyor

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

  • Cuma 7.4 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 7.4 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 7.4 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı