Almanya’da 10 eyalette anaokulları ve ilkokullar açıldı

Almanya’da pandemi nedeniyle yaklaşık iki aydır ara verilen anaokulu ve ilkokul eğitimine Pazartesi gününden itibaren yeniden başlandı. Karar, vaka sayılarındaki artış nedeniyle eleştiriliyor.

Almanya 23.02.2021 00:19:41 0
Almanya’da 10 eyalette anaokulları ve ilkokullar açıldı

Almanya'nın 10 eyaletinde daha pandemi nedeniyle yaklaşık iki aydır kapalı olan anaokulları ve ilkollurda eğitime bugün yeniden başlandı.

Vaka sayılarının istenilen seviyeye çekilememesine rağmen okulların açılmasına yönelik eleştirilere yanıt veren Federal Eğitim Bakanı Anja Karliczek "Almanya'daki birçok okulun yavaş yavaş yüz yüze eğitime geri dönmesi iyi bir gelişme" sözleriyle alınan kararları savundu.

Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Bakan, yüz yüze ders işlenmesinin diğer eğitim yöntemleriyle kıyaslanamayacağını ifade ederek, "Çocukların, özellikle de küçük yaştaki çocukların birarada olmaya ihtiyaçları var" dedi.

Bununla birlikte, mevcut enfeksiyon durumunun da göz önünde tutulması gerektiğine işaret eden Bakan, derslerin önümüzdeki haftalarda da sürdürülebilmesi için virüsün bulaşmasını önlemek üzere sağlanan tüm araçların kullanılması gerektiğini vurguladı.

Karliczek yeni virüs varyantlarına da dikkat çekerek, eyalet yönetimlerinin bu konuda da hassas davranacaklarına inanandığını söyledi.

Ayrıca Karliczek ilkokul ve anaokulu öğretmenlerine aşılama sıralamasında öncelik tanınması gerektiğini de vurguladı.

Dersler nasıl işlenecek?

Aşağı Saksonya ve Saksonya eyaletlerinin ardından on eyalette daha açılacak anaokulları ve ilkokullarda dersler sıkı önlemler altında işlenecek. İlkokullarda sınıflar ikiye bölünecek. A ve B grubuna ayrılan öğrenciler tam zamanlı olarak eğitim görecek. Ya da bölünmeyen sınıflarda öğrencilerin diğer sınıflardaki öğrencilerle karşılaşmamaları sağlanacak. Anaokullarına ise daha fazla çocuk kabul edilecek. Eğitimlerle ilgili ayrıntıları her eyalet kendisi belirleyecek. Bazı eyaletlerde öğrenciler ders sırasında da maske takacak.

 

Öğretmenlere aşı önceliği tartışmaları

Okulların birçok eyalette açılması ile birlikte, öğretmen ve eğitmenlere aşılamada öncelik tanınması da tartışılmaya başlandı. Başbakan Angela Merkel ile Sağlık Bakanı Jens Spahn, ilkokul öğretmenleri ve anaokulu personeline aşılamada öncelik tanınması konusunun araştırılması için talimat verdi. Aşı sıralamanın değiştirebilmesi için Korona Aşılama Yönetmeliği'nde değişikliğe gidilmesi gerekiyor. Buna göre Federal İstatistik Dairesi'nce tespit edilen yaklaşık bir milyon kişi, üçüncü grup olan "Yükseltilmiş öncelik grubundan" çıkartılarak  aşılamada ikinci sıradaki "Yüksek öncelikliler" grubuna alınabilecek. Sağlık Bakanı Spahn ile bazı eyaletler bu planı destekliyor. ARD kanalına konuşan Spahn, aşılama önceliğinde yapılacak değişikliğin bir haftayı bulabileceğini kaydetti. 

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ilkokul ve anaokullarında görevli öğretmen ve eğitim personeline aşılamada öncelik tanınması konusunu bugün eyaletlerin sağlık bakanlarıyla görüşecek.

Baden-Württemberg Sosyal İşler Bakanı Manfred Lucha (Yeşiller), eyalette görevli eğitimcilerin, öğretmenlerin ve doktorların Pazartesi gününden itibaren aşılanması gerektiğini açıkladı.

Alman Hasta Koruma Vakfı ise, öncelik sıralamasında yapılacak değişikliklerin üçüncü grupta yer alan kritik durumdaki hastalar için olumsuz sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Eugen Brysch, dpa'ya verdiği demeçte, "Şimdi bazı meslek grupları daha da öne çekilirse bu bazı hayatlara mal olacak" dedi.

Herkese hızlı test

Hızlı testler de bugün Berlin'de masaya yatırılacak diğer bir konu. Federal Hükümet eğitilmiş personel tarafından geniş kapsamlı olarak uygulanması planlanan hızlı sonuç veren korona testleri ile ilgili gelişmeleri değerlendirecek.

Sağlık Bakanı Spahn, 1 Mart'tan itibaren tüm vatandaşların eğitimli sağlık personeli tarafından ücretsiz olarak test edilebileceğini açıklamıştı. Yapılan açıklama hızlı testlerin test merkezlerinde, hekim muayenehanelerinde veya eczanelerde yapılabileceği belirtilmişti. Ancak uygulama ile ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi.  Hızlı test uygulamasına geçilebilmesi için Korona Test Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması gerekiyor.

Enfeksiyon durumu

Almanya'da sertleştirilmiş kısıtlamaların üç aydır uygulanmasına rağmen enfeksiyon sayılarında istenilen düşüş kaydedilemedi. Yeni mutasyonların da ortaya çıkmasıyla salgında üçüncü dalganın görülmesi endişesi artıyor. Yeni enfeksiyonların eğrisi, Aralık ortasından bu yana yürürlükte olan kısıtlamalara rağmen, Pazar günü üst üste dördüncü kez artış gösterdi.

Enfeksiyon verilerinin derlendiği Robert Koch Enstitüsü‘nden (RKI) Pazartesi günü yapılan açıklamada, bir gün içinde 4 bin 369 yeni vaka kaydedildiğini açıkladı. Bu rakam bir hafta önce 4 bin 426 olarak belirlenmişti. Vaka sayılarındaki gerilemeyi yeni mutasyonların engellediği belirtildi.

Normalleşme stratejisi

Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanları, tedbirleri ele aldıkları 10 Şubat'taki görüşmede kısıtlamaların gevşetilmesine yönelik bir strateji geliştirilmesi ve 3 Mart'ta yeniden bir değerlendirme yapma kararı almışlardı.

Konu ile ilgili Stuttgarter Zeitung ve Stuttgarter Nachrichten gazetelerine açıklama yapan Berlin'e Hükümet Eden Belediye Başbakanı Michael Müller, aşamalı normalleşme planının sadece yeni enfeksiyonları değil, aynı zamanda bulaş oranını da kapsadığını belirtti. Müller, yoğun bakımdaki hasta sayılarının düşürülmesinin bir sonraki gevşeme adımları için önemli kriterler arasında  değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Spahn ise izlenecek normalleşme stratejisi ile ilgili ARD'ye yaptığı açıklamada, "Basamakların tanımlanması bir sonraki adımın ne zaman atılacağını belirlemek için mantıklı olacaktır. Ama gerçek şu ki, 10'un altında bir insidans seviyesi, Almanya'nın çoğu bölgesi için oldukça uzak" dedi.

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery ise önlemlerin daha fazla esnetilmemesi konusunda uyardı. Montgomery Funke Medya Grubu  gazetelerine verdiği demeçte, "Salgın devam ederken gevşeme hakkında konuşan herkes kesinlikle sorumsuzca davranıyor" diye konuştu.


Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli