Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: 'Bayram kutlamaları bir arada yaşamamızın bir parçasıdır'

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında, 'Bayram kutlamaları bir arada yaşamamızın bir parçasıdır' ifadelerini kullandı.

Almanya 2.05.2022 11:59:05 0
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier:

Almanya Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeier yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında, "Bayram kutlamaları bir arada yaşamamızın bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ramazan Bayramı vesilesiyle tebrik mesajı yayımladı. Geçen yıllarda Covid-19 salgını gölgesinde geçen bayram kutlamalarının bu yıl daha coşkulu geçtiğini belirten Steinmeier, "Ramazan Bayramı vesilesiyle hepinizi selamlıyor ve en iyi dileklerimi gönderiyorum. İftarlarda olduğu gibi bayramlar da aileniz, arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle birlikte sevinçle kutlanır. Bayram kutlamaları Almanya'da bir arada yaşamamızın bir parçasıdır. Ramazan, Müslümanları birbirine yaklaştırdığı gibi toplumun diğer kesimlerinin de bir araya gelmesine vesile oluyor. Ancak son 2 yılda salgın, büyük gruplar halinde bir araya gelmenize izin vermedi. Birçoğunuzun bu yoksunluktan çok acı çektiğini biliyorum. Bu nedenle salgını kontrol altına almak için gereken katı kuralları desteklediğiniz için hepinize teşekkür etmek istiyorum. Sağduyulu, sorumlu davranışınız için teşekkür ederiz. Dayanışmanız için teşekkürler! Salgın henüz bitmedi. Ama bu yıl bayramı daha fazla aile üyesi, arkadaş ve komşu ile kutlayabildiğiniz için gerçekten mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Savaş hepimizi sarsıyor"

Bayram mesajında Ukrayna'da devam eden savaşa da değinen Steinmeier, "Avrupa'nın ortasındaki vahşi ve yasadışı savaş hepimizi sarsıyor ve üzüyor. Ukrayna'daki insanların bitmeyen acılarının ve yıkımının görüntüleri bizi derinden sarsmaktadır. Federal Başkan olarak savaştan ve yıkımdan kaçan, her şeyini kaybeden insanları kabul etmek için ülkemizin yardım etme konusundaki büyük istekliliğine minnettarım. Sormadan yardım eden Müslüman cemaatlere, sosyal yardım kuruluşlarına ve derneklere kalbimin derinliklerinden teşekkür ederim. Harika şeyler yapıyorsunuz! Yardımlarınız ve desteğiniz, ülkemizde bir arada yaşamanın önemli, vazgeçilmez bir katkısıdır. Barışçıl, hoşgörülü bir toplum olarak birlikteliğimizi güçlendirmektedir" dedi.

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

Bürgergeld Tarih Oluyor: Yeni Temel Güvenceye Bundesrat’tan Eleştiri

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Yükleniyor

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

  • Cumartesi 5.4 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 8.5 ° / 5.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 10.1 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu