Almanya: 20'den fazla ülke yüksek risk grubunda

Almanya, artan koronavirüs vakaları nedeniyle ilk kez 20'den fazla ülkeyi yüksek risk bölgesi olarak sınıflandırdı. Türkiye ise normal risk bölgesinde yer almaya devam ediyor.

Almanya 24.01.2021 15:23:12 0
Almanya: 20

Almanya'nın korona önlemleri kapsamında yüksek risk bölgesi olarak sınıflandırdığı ülke sayısı ilk kez 20'yi aştı. Robert Koch Enstitüsü'nün internet sitesinde yayımlanan listede, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail'in yanı sıra birçok Alman'ın tatil için tercih ettiği İspanya, Portekiz ve Mısır gibi ülkeler de bulunuyor.

Pazar gününden itibaren bu ülkelerden Almanya'ya gelecek yolcular, daha sıkı kontrollere tabi tutulacak. Eyalet yönetimleri de ayrıca karantina koşullarını ağırlaştırma hakkına sahip olacak.

Almanya şu an risk bölgelerini üç kategoriye ayırmış durumda:

Normal risk bölgeleri: "Son yedi günde 100 bin kişide 50 yeni vaka" limitinin üstündeki ülkeler. Yunanistan, Finlandiya, Norveç, Avusturya ve Danimarka'nın belli bölgeleri hariç Avrupa'nın tamamına yakınını kapsıyor. Dünya genelinde Türkiye dahil 100'den fazla ülke bu kapsamda.

Yüksek risk bölgeleri: Almanya'dakinin çok üstünde vaka sayılarının görüldüğü ülkeler. Bu grup için 100 bin kişide görülen vaka limiti 200. Almanya'da şu an bu sayı 115. Almanya, 200 limitini aşan ülkeleri, yüksek risk grubuna sokuyor. Ancak 200 limitini geçmeyen bazı ülkeler de istisnai durumlarda bu gruba dahil edilebiliyor. Bu grupta; ABD, İsrail, İspanya, Portekiz, Mısır, Arnavutluk, Andorra, Bolivya, Bosna Hersek, Estonya, İran, Filistin, Kolombiya, Kosova, Letonya, Litvanya, Lübnan, Meksika, Karadağ, Kuzey Makedonya, Panama, Sırbistan, Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor.

Mutasyonlu virüs bölgeleri: Virüsün hayli bulaşıcı olan yeni türlerinin görüldüğü yerler. Şu ana kadar Birleşik Krallık, İrlanda, Güney Afrika ve Brezilya bu kategoride yer alıyor.

"Normal" risk bölgesinden gelen yolcular, Almanya'ya girdikten sonra en geç 48 saat içinde korona testi yaptırmak zorunda. Ayrıca 10 gün de karantinada kalmak zorundalar. Ancak bu kişiler, ülkeye girişten en az 5 gün sonra yapılan testin sonucunun negatif çıkması durumunda karantinadan çıkabilirler.

Yüksek risk grubundaki ülkelerle mutasyonlu virüs bölgeleri arasındaki fark, Almanya'ya girişte, üzerinden en fazla 48 saat geçmiş bir test sonucu ibra etme zorunluluğu. Ayrıca karantinadan muafiyet kuralları sıkılaştırılabiliyor. Bu karar eyalet yönetimlerinin tasarrufuna bırakılıyor.
 

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”

Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”

Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor

Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Yükleniyor

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

  • Çarşamba 9.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı