Alman Katolik Kilisesinin çocuk istismarı iddialarıyla ilgili gazetecilerden talebi tepki çekti
Almanya'nın Köln kentinde Katolik Kilisesi'ndeki taciz iddialarıyla ilgili Köln Başpiskoposluğunun düzenlediği brifingde, gazetecilere imzalatılmak istenen 'mutlak sessizlik taahhüdü' tepki çekti.
Almanya'nın Köln kentinde Katolik Kilisesi'ndeki taciz iddialarıyla ilgili Köln Başpiskoposluğunun düzenlediği brifingde, gazetecilere imzalatılmak istenen "mutlak sessizlik taahhüdü" tepki çekti.
Alman medyasında yer alan haberlere göre, Köln Başpiskoposu Rainer Maria Woelki'nin Katolik kiliselerindeki taciz iddialarına yönelik yayımlanmamış raporlarla ilgili düzenlediği toplantıya katılanlara, "Sözleşmeyi imzalayan gazeteciler, bu bilgilerle ilgili mutlak olarak sessiz kalmayı taahhüt eder" yazılı belge imzalatılmak istendi. Toplantıya katılan 8 gazeteci bu talep üzerine toplantıyı terk etti.
Alman Gazeteciler Derneği'nin Kuzey Ren- Vestfalya (DJV-NRW) Eyalet Başkanı Frank Stach, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yazılmamak şartıyla paylaşılan bilgilerin gazeteciler tarafından yazılmamasının günlük rutin işlerin bir parçası olduğunu ancak bunun bir olayın üzerini örtme amacı taşımaması gerektiğini ifade etti.
Stach, raporlarda yer alan ve tacizle suçlananların isimlerinin karartılması ve bu raporların kopyalanmasına izin verilmemesinin anlayışla karşılanabileceğini ancak gazetecilere imzalatılmak istenen gizlilik anlaşmalarının sıra dışı bir istek olduğunu, bunun kabul edilemeyeceğini belirtti.
2014'te Köln Başpiskoposu olarak atanan Woelki, rahiplerin çocuk istismarı vakalarını örtbas etmek ve istismar iddialarıyla ilgili Vatikan'ı bilgilendirmemekle suçlanıyor.
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması
Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor
Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı
Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi
SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
- Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
- Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu





