Alman hükümeti seyahat yasağı planlıyor

Alman hükümeti mutasyonlu virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelerden seyahatleri yasaklamayı planlıyor. İçişleri Bakanı Seehofer, hedefin 'Çok bulaşıcı olan bu virüsün Almanya'ya gelmesini engellemek' olduğunu vurguladı.

Almanya 28.01.2021 22:31:23 0
Alman hükümeti seyahat yasağı planlıyor

Koronavirüs vakalarında son günlerde düşüş kaydedilen Almanya'da 19 Ocak'ta sertleştirilen kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması ile ilgili beklentiler dile getirilirken, Federal Hükümet, mutasyona uğramış virüsün yaygın olarak görüldüğü ülkelerden gelecek olanlara giriş yasağı getirmeyi planlıyor.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, mutasyon geçiren virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelerden seyahatin yasaklanmasının planlandığı açıkladı. Seehofer, Perşembe günü yaptığı açıklamada, bu ülkelerin İngiltere, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya olacağını söyledi. İlgili bakanlıklarla getirilecek istisnaların müzakere edildiğini belirten Seehofer, Alman vatandaşları ile nakliyat alanında çalışanların yasak kapsamı dışında bırakılabileceğini ifade etti.

Seehofer, Avrupa Birliği (AB) iç işleri bakanları ile yapacağı toplantı öncesindeki açıklamasında, mutasyonlu virüse karşı AB çözümünü beklemeyeceğini de belirterek, bu nedenle ulusal düzeyde çözüm arayışı içinde olduklarını kaydetti. İlgili bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü belirten Seehofer, Cuma gününe kadar uzlaşma sağlanmasının beklendiğini ifade etti.

Seehofer, seyahat yasağı ile hedefin "Çok bulaşıcı olan bu virüsün Almanya'ya gelmesini engellemek" olduğunun altını çizdi.

Spiegel yazmıştı

Seehofer'in açıklaması, haftalık Spiegel dergisinin konuyla ilgili haberinin ardından geldi. Spiegel, koronavirüs mutasyonlarının yüksek olduğu ülkelerden girişlerin yasaklanmasını öngören düzenlemeye ilişkin taslak ilgili birimler tarafından değerlendirildiğini yazdı.  Bild gazetesi ise giriş yasaklarının mutasyonun yoğun olarak görüldüğü Güney Afrika gibi ülkeleri kapsayacağını yazdı.

Muhalefetten tepki

Mutasyonlu virüse karşı mücadele kapsamında, seyahat yasaklarının gündeme getirilmesi, muhalefetin eleştirilerine neden oluyor.

Hür Demokrat Parti (FDP) İç Politika Uzmanı  Stephan Thomae, Augsburger Allgemeine gazetesinin Perşembe günkü sayısında yayımlanan mülakatında, Federal Hükümeti eleştirerek, seyahat kısıtlamalarının kapsamının genişletilmesiyle ilgili planları "hükümetin başarısızlığının bir ifadesi" olarak değerlendirdi.

"Koronavirüs ve mutasyonları son derece tehlikelidir, ancak savaşta da değiliz" diye konuşan uzman, kara sınırlarında ve havalimanlarında daha fazla hızlı koronavirüs testi yapılması çağrısında bulundu.
 

Kısıtlamaların kaldırılması tartışmaları sürüyor

Hükümet seyahat yasağı ile tedbirleri artırmayı planlarken, ülke içindeki kısıtlamaların Şubat ayı ortasından itibaren gevşetilmesi yönündeki beklentiler de artıyor.

Mecklenburg-Vorpommern eyaleti Başbakanı Manuela Schwesig  Çarşamba günü yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesini öngören bir eylem planı hazırladıklarını söyledi. Söz konusu plan Şubat ortasından itibaren yaşama geçirilecek ve dört aşamadan oluşacak.

Rheinland-Pfalz eyaleti Başbakanı Malu Dreyer ise hükümete yaptığı çağrıda kısıtlamaların kaldırılması için tüm eyaletleri kapsayan ortak bir eylem planı hazırlanmasını istedi.

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinde Perşembe günü yayınlanan bir haberde Aşağı Saksonya eyaletinin de enfeksiyonların daha da düşmesi durumunda uygulanmak üzere gevşemeye dair bir plan hazırladığı ifade edildi.

Saar eyaleti Başbakanı Tobias Hans ise kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik tartışmalar için henüz erken olduğunu söyledi.  Funke Medya Grubu gazetelerine konuşan Hans, "Şimdi gevşetmeyi tartışmak benim görüşüme göre yanlış bir sinyal" dedi. Hristiyan Demokrat politikacı, bir hafta içinde 100 bin kişide 50'den az yeni enfeksiyon hedefine ulaşılmadığı sürece sıkı önlemlerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Kısıtlamaların kapsamının genişletilmesi bağlamında alınan kararlar gereği okulların kapatılmasına ilişkin tartışmalar da sürüyor. Bazı uzmanlar okulların yeniden normal eğitim sürecine geçmesini isterken, bazı uzmanlara göre bu durumda salgının yayılma hızı yeniden artış gösterecek.

Eğitim Bakanı Anja Karliczek ise okulların şu an için açılmasına karşı olduğunu belirtti. Neue Berliner Redaktionsgesellschaft bünyesindeki gazetelere konuşan Bakan, "Sadece enfeksiyon sayıları  istikrarlı bir şekilde azaldığında ve mutasyonlar hakkında daha kesin bilgiye sahip olduğumuzda okullar yavaş yavaş tekrar açılabilir" dedi.

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Wangersen’de Trafik Kazası: 21 Yaşındaki VW Minibüs Sürücüsü Ağır Yaralandı

Tonndorf’ta Gece Baskını: SEK Şüpheli Silah Tüccarını Gözaltına Aldı

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

Bürgergeld Tarih Oluyor: Yeni Temel Güvenceye Bundesrat’tan Eleştiri

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Yükleniyor

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Wangersen’de Trafik Kazası: 21 Yaşındaki VW Minibüs Sürücüsü Ağır Yaralandı

  • Pazar 8.5 ° / 5.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 10.1 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 8.2 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu