Alman hükümeti seyahat yasağı planlıyor

Alman hükümeti mutasyonlu virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelerden seyahatleri yasaklamayı planlıyor. İçişleri Bakanı Seehofer, hedefin 'Çok bulaşıcı olan bu virüsün Almanya'ya gelmesini engellemek' olduğunu vurguladı.

Almanya 28.01.2021 22:31:23 0
Alman hükümeti seyahat yasağı planlıyor

Koronavirüs vakalarında son günlerde düşüş kaydedilen Almanya'da 19 Ocak'ta sertleştirilen kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması ile ilgili beklentiler dile getirilirken, Federal Hükümet, mutasyona uğramış virüsün yaygın olarak görüldüğü ülkelerden gelecek olanlara giriş yasağı getirmeyi planlıyor.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, mutasyon geçiren virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelerden seyahatin yasaklanmasının planlandığı açıkladı. Seehofer, Perşembe günü yaptığı açıklamada, bu ülkelerin İngiltere, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya olacağını söyledi. İlgili bakanlıklarla getirilecek istisnaların müzakere edildiğini belirten Seehofer, Alman vatandaşları ile nakliyat alanında çalışanların yasak kapsamı dışında bırakılabileceğini ifade etti.

Seehofer, Avrupa Birliği (AB) iç işleri bakanları ile yapacağı toplantı öncesindeki açıklamasında, mutasyonlu virüse karşı AB çözümünü beklemeyeceğini de belirterek, bu nedenle ulusal düzeyde çözüm arayışı içinde olduklarını kaydetti. İlgili bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü belirten Seehofer, Cuma gününe kadar uzlaşma sağlanmasının beklendiğini ifade etti.

Seehofer, seyahat yasağı ile hedefin "Çok bulaşıcı olan bu virüsün Almanya'ya gelmesini engellemek" olduğunun altını çizdi.

Spiegel yazmıştı

Seehofer'in açıklaması, haftalık Spiegel dergisinin konuyla ilgili haberinin ardından geldi. Spiegel, koronavirüs mutasyonlarının yüksek olduğu ülkelerden girişlerin yasaklanmasını öngören düzenlemeye ilişkin taslak ilgili birimler tarafından değerlendirildiğini yazdı.  Bild gazetesi ise giriş yasaklarının mutasyonun yoğun olarak görüldüğü Güney Afrika gibi ülkeleri kapsayacağını yazdı.

Muhalefetten tepki

Mutasyonlu virüse karşı mücadele kapsamında, seyahat yasaklarının gündeme getirilmesi, muhalefetin eleştirilerine neden oluyor.

Hür Demokrat Parti (FDP) İç Politika Uzmanı  Stephan Thomae, Augsburger Allgemeine gazetesinin Perşembe günkü sayısında yayımlanan mülakatında, Federal Hükümeti eleştirerek, seyahat kısıtlamalarının kapsamının genişletilmesiyle ilgili planları "hükümetin başarısızlığının bir ifadesi" olarak değerlendirdi.

"Koronavirüs ve mutasyonları son derece tehlikelidir, ancak savaşta da değiliz" diye konuşan uzman, kara sınırlarında ve havalimanlarında daha fazla hızlı koronavirüs testi yapılması çağrısında bulundu.
 

Kısıtlamaların kaldırılması tartışmaları sürüyor

Hükümet seyahat yasağı ile tedbirleri artırmayı planlarken, ülke içindeki kısıtlamaların Şubat ayı ortasından itibaren gevşetilmesi yönündeki beklentiler de artıyor.

Mecklenburg-Vorpommern eyaleti Başbakanı Manuela Schwesig  Çarşamba günü yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesini öngören bir eylem planı hazırladıklarını söyledi. Söz konusu plan Şubat ortasından itibaren yaşama geçirilecek ve dört aşamadan oluşacak.

Rheinland-Pfalz eyaleti Başbakanı Malu Dreyer ise hükümete yaptığı çağrıda kısıtlamaların kaldırılması için tüm eyaletleri kapsayan ortak bir eylem planı hazırlanmasını istedi.

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinde Perşembe günü yayınlanan bir haberde Aşağı Saksonya eyaletinin de enfeksiyonların daha da düşmesi durumunda uygulanmak üzere gevşemeye dair bir plan hazırladığı ifade edildi.

Saar eyaleti Başbakanı Tobias Hans ise kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik tartışmalar için henüz erken olduğunu söyledi.  Funke Medya Grubu gazetelerine konuşan Hans, "Şimdi gevşetmeyi tartışmak benim görüşüme göre yanlış bir sinyal" dedi. Hristiyan Demokrat politikacı, bir hafta içinde 100 bin kişide 50'den az yeni enfeksiyon hedefine ulaşılmadığı sürece sıkı önlemlerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Kısıtlamaların kapsamının genişletilmesi bağlamında alınan kararlar gereği okulların kapatılmasına ilişkin tartışmalar da sürüyor. Bazı uzmanlar okulların yeniden normal eğitim sürecine geçmesini isterken, bazı uzmanlara göre bu durumda salgının yayılma hızı yeniden artış gösterecek.

Eğitim Bakanı Anja Karliczek ise okulların şu an için açılmasına karşı olduğunu belirtti. Neue Berliner Redaktionsgesellschaft bünyesindeki gazetelere konuşan Bakan, "Sadece enfeksiyon sayıları  istikrarlı bir şekilde azaldığında ve mutasyonlar hakkında daha kesin bilgiye sahip olduğumuzda okullar yavaş yavaş tekrar açılabilir" dedi.


Nachts im Polizeimuseum - Die Lange Nacht der Museen wirft ihre Schatten voraus

CENNET TEPESİ’NİN ARDINDAN CUNDA (ALİ BEY) ADASI AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR…

Hamburger Morgenpost, 75 Yıllık Günlük Yayın Geleneğini Haftalık Olarak Sürdürecek!

MERA25'ten Sert Tepki: Yanis Varoufakis'e Almanya'da Yasak!

23-jähriger Motorradfahre bei Unfall lebensgefährlich verletzt

İlk ders zilini ünlü oyuncu Çetin Altay çaldı

Öffentlichkeitsfahndung nach 14-Jähriger aus Hamburg-Barmbek-Nord

İsviçre'de Beypazarı sodalarının satışı yasaklandı: Doğurganlığı etkiliyor, sağlık riskleri teşkil ediyor

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye'ye Geliyor

4 vekil belediye başkanı oldu; TBMM’de dağılım değişti

Eşinin görevi dolayısıyla Diyarbakır'a gelen kadın muhtar oldu

YSK Başkanı Yener: Hatay ve Ordu için yapılan başvurular bugün görüşülecek

AfD Skandalı: Parti Bağışları Yine Gündemde! Niedersachsen Eyalet Başkanı Soruşturma Altında

Hamburg Duvarlara Yeşil Dokunuşlarla Şehri Güzelleştiriyor!

"Tuğba Özay: 'Eğer Amerika'da doğsaydım, uluslararası çapta olurdum'"

Müziğin Kalbinde Yeni Bir İsim: Nergis Limanlı TV Sunuculuğunda!

Hamburg-Barmbek-Nord'da Cinayet Şoku!

Müzikten Kopamayan Yıldız: Salih Kızıltoprak'ın Dönüşü!

Çorumlu Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı

Figo'nun İzinde Parlayan Yıldız: Burak Eren Ağırbaş'ın Yükselişi

Hamburg, Gençlerin Sesi İçin Demokratik Katılımı Teşvik Eden 40.000 Euro'luk Yeni Fonu Açıkladı.

SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ VE 20’NCİ YIL ANMA TÖRENİ 30 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK

Feuer zerstört Scheune in Stade - Polizei sucht Zeugen

Hamburg'da 2024 Abitur Sınavları Başlıyor: 10.000 Öğrenci Heyecanla Bekliyor

Bundesliga'da şampiyon Bayer Leverkusen!

Hamburg, Kadınların Eşitliğini Destekliyor: 125.000 Euro'luk Yenilikçi Projelerle Güçleniyor

Hamburg'da 1990'lı Yıllarda Göçmenlerin Direnişi" Sergisi Jenfeld-Haus'da Açılıyor

Modacı Özlem Değirmen Bursa’dan dünyaya açılacak

KÖY ENSTİTÜLERİ FİKİR VE KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR

Cinsel Durgunluk Pandeminin Ardından Geride Kaldı

Yükleniyor

Nachts im Polizeimuseum - Die Lange Nacht der Museen wirft ihre Schatten voraus

CENNET TEPESİ’NİN ARDINDAN CUNDA (ALİ BEY) ADASI AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR…

Hamburger Morgenpost, 75 Yıllık Günlük Yayın Geleneğini Haftalık Olarak Sürdürecek!

MERA25'ten Sert Tepki: Yanis Varoufakis'e Almanya'da Yasak!

23-jähriger Motorradfahre bei Unfall lebensgefährlich verletzt

İlk ders zilini ünlü oyuncu Çetin Altay çaldı

  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli