Alman hükümeti seyahat yasağı planlıyor
Alman hükümeti mutasyonlu virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelerden seyahatleri yasaklamayı planlıyor. İçişleri Bakanı Seehofer, hedefin 'Çok bulaşıcı olan bu virüsün Almanya'ya gelmesini engellemek' olduğunu vurguladı.
Koronavirüs vakalarında son günlerde düşüş kaydedilen Almanya'da 19 Ocak'ta sertleştirilen kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması ile ilgili beklentiler dile getirilirken, Federal Hükümet, mutasyona uğramış virüsün yaygın olarak görüldüğü ülkelerden gelecek olanlara giriş yasağı getirmeyi planlıyor.
İçişleri Bakanı Horst Seehofer, mutasyon geçiren virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelerden seyahatin yasaklanmasının planlandığı açıkladı. Seehofer, Perşembe günü yaptığı açıklamada, bu ülkelerin İngiltere, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya olacağını söyledi. İlgili bakanlıklarla getirilecek istisnaların müzakere edildiğini belirten Seehofer, Alman vatandaşları ile nakliyat alanında çalışanların yasak kapsamı dışında bırakılabileceğini ifade etti.
Seehofer, Avrupa Birliği (AB) iç işleri bakanları ile yapacağı toplantı öncesindeki açıklamasında, mutasyonlu virüse karşı AB çözümünü beklemeyeceğini de belirterek, bu nedenle ulusal düzeyde çözüm arayışı içinde olduklarını kaydetti. İlgili bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü belirten Seehofer, Cuma gününe kadar uzlaşma sağlanmasının beklendiğini ifade etti.
Seehofer, seyahat yasağı ile hedefin "Çok bulaşıcı olan bu virüsün Almanya'ya gelmesini engellemek" olduğunun altını çizdi.
Spiegel yazmıştı
Seehofer'in açıklaması, haftalık Spiegel dergisinin konuyla ilgili haberinin ardından geldi. Spiegel, koronavirüs mutasyonlarının yüksek olduğu ülkelerden girişlerin yasaklanmasını öngören düzenlemeye ilişkin taslak ilgili birimler tarafından değerlendirildiğini yazdı. Bild gazetesi ise giriş yasaklarının mutasyonun yoğun olarak görüldüğü Güney Afrika gibi ülkeleri kapsayacağını yazdı.
Muhalefetten tepki
Mutasyonlu virüse karşı mücadele kapsamında, seyahat yasaklarının gündeme getirilmesi, muhalefetin eleştirilerine neden oluyor.
Hür Demokrat Parti (FDP) İç Politika Uzmanı Stephan Thomae, Augsburger Allgemeine gazetesinin Perşembe günkü sayısında yayımlanan mülakatında, Federal Hükümeti eleştirerek, seyahat kısıtlamalarının kapsamının genişletilmesiyle ilgili planları "hükümetin başarısızlığının bir ifadesi" olarak değerlendirdi.
"Koronavirüs ve mutasyonları son derece tehlikelidir, ancak savaşta da değiliz" diye konuşan uzman, kara sınırlarında ve havalimanlarında daha fazla hızlı koronavirüs testi yapılması çağrısında bulundu.
Kısıtlamaların kaldırılması tartışmaları sürüyor
Hükümet seyahat yasağı ile tedbirleri artırmayı planlarken, ülke içindeki kısıtlamaların Şubat ayı ortasından itibaren gevşetilmesi yönündeki beklentiler de artıyor.
Mecklenburg-Vorpommern eyaleti Başbakanı Manuela Schwesig Çarşamba günü yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesini öngören bir eylem planı hazırladıklarını söyledi. Söz konusu plan Şubat ortasından itibaren yaşama geçirilecek ve dört aşamadan oluşacak.
Rheinland-Pfalz eyaleti Başbakanı Malu Dreyer ise hükümete yaptığı çağrıda kısıtlamaların kaldırılması için tüm eyaletleri kapsayan ortak bir eylem planı hazırlanmasını istedi.
Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinde Perşembe günü yayınlanan bir haberde Aşağı Saksonya eyaletinin de enfeksiyonların daha da düşmesi durumunda uygulanmak üzere gevşemeye dair bir plan hazırladığı ifade edildi.
Saar eyaleti Başbakanı Tobias Hans ise kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik tartışmalar için henüz erken olduğunu söyledi. Funke Medya Grubu gazetelerine konuşan Hans, "Şimdi gevşetmeyi tartışmak benim görüşüme göre yanlış bir sinyal" dedi. Hristiyan Demokrat politikacı, bir hafta içinde 100 bin kişide 50'den az yeni enfeksiyon hedefine ulaşılmadığı sürece sıkı önlemlerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
Kısıtlamaların kapsamının genişletilmesi bağlamında alınan kararlar gereği okulların kapatılmasına ilişkin tartışmalar da sürüyor. Bazı uzmanlar okulların yeniden normal eğitim sürecine geçmesini isterken, bazı uzmanlara göre bu durumda salgının yayılma hızı yeniden artış gösterecek.
Eğitim Bakanı Anja Karliczek ise okulların şu an için açılmasına karşı olduğunu belirtti. Neue Berliner Redaktionsgesellschaft bünyesindeki gazetelere konuşan Bakan, "Sadece enfeksiyon sayıları istikrarlı bir şekilde azaldığında ve mutasyonlar hakkında daha kesin bilgiye sahip olduğumuzda okullar yavaş yavaş tekrar açılabilir" dedi.
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Yükleniyor
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
HAMBURG WANDSBEK’TE SPD’DEN NET MESAJ: OLİMPİYAT’A EVET
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
- Salı 13.1 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.2 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 14 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu





