Alman hava yolu şirketi Lufthansa pilotlarının yarınki grevi ücret anlaşmasıyla iptal edildi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da çalışan pilotların 7 Temmuz'dan itibaren planladıkları iki günlük grevin, maaşlarda anlaşmaya varıldığı için iptal edildiği bildirildi.

Almanya 6.09.2022 20:32:40 0
Alman hava yolu şirketi Lufthansa pilotlarının yarınki grevi ücret anlaşmasıyla iptal edildi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa 'da çalışan pilotların 7 Temmuz'dan itibaren planladıkları iki günlük grevin, maaşlarda anlaşmaya varıldığı için iptal edildiği bildirildi.

Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) tarafından yapılan açıklamada, pilotların bu hafta planlanan grevinin Lufthansa yönetimi ile "kapsamlı mali ve yapısal konular paketi" üzerinde anlaşma sağlanması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, anlaşmaya yönelik detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağı vurgulandı.

Alman Pilot Sendikası Cockpit Yönetim Kurulu Başkanı Marcel Gröls, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Müzakere masasında bir sonuca ulaşılabilmesinden ve bunun sonucunda müşteriler, çalışanlar ve şirket için daha fazla zararın önlenebilmesinden memnunuz." ifadesini kullandı.

Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketlerinden olan Lufthansa pilotları, "maaşların iyileştirilmesi" görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından bir günlük greve gitmişti. Grev nedeniyle Lufthansa, Almanya'da 800 uçuşunu iptal etmek zorunda kalmış, bu iptaller 130 binden fazla yolcuyu etkilemişti.

Bugün de Cockpit sendikası, Lufthansa'da 5 binden fazla yolcu uçağı pilotlarının 7-8 Eylül 'de tekrar grev yapacağını duyurmuştu.

Lufthansa yönetimi ise sendikanın bu hafta tekrar greve gideceğini açıklamasının ardından ücret anlaşmazlığının tırmanmasını durdurmak amacıyla gün içinde yapılacak acil görüşmelerde sendikaya pilotlar için "daha iyi bir teklif" sunacağını bildirmişti.

Sendika, bu yıl için yüzde 5,5'lik bir ücret artışı, gelecek yıldan itibaren de ücretlerin otomatik olarak enflasyon seviyesine uyarlanmasını talep ediyordu.

Salgın döneminde durma noktasına gelmesinin ardından keskin bir toparlanma yaşayan Alman hava yolu sektörü, personel sıkıntısı ve grevlerle karşı karşıya bulunması dikkati çekiyor.

Ülkede özellikle yaz tatilinin başlamasıyla birçok havalimanında personel eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluşmuştu.

Çok sayıda uçak seferi iptal edilmiş veya seferin gecikmesinden ötürü yolcular gidecekleri yerlere geç ulaşmıştı.

Bu kuyruklar, gecikmeler ve iptaller Kovid-19 karantinalarından sonra seyahat etmek isteyen tatilcileri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Rusya- Ukrayna  savaşının ekonomi üzerinde etkisiyle enflasyon oranlarının çift rakamlara yaklaşmasıyla, gelecek aylarda toplu maaş pazarlıklarının Avrupa genelinde "sıkıntılı" geçmesi bekleniyor.

Bu arada, Almanya'da, temmuzda yüzde 7,5 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükselişle ağustosta yeniden yüzde 7,9'a çıkarak 1974'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu

Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi

Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın

Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme

Hamburg’da Kayıp 13 Yaşındaki Aaliyah İçin Arama Sürüyor: Leipzig’e Gitmiş Olabilir

Hamburg’da Okullar Pazartesi Günü Yeniden Açılıyor

“Hayatını İnancına Adamıştı”

Hamburg’da Kar Alarmı: Senato Uyardı, Dışarı Çıkmayın!

Hamburg’da Hava Şartları Nedeniyle Okullarda Eğitime Ara: Cuma Günü Ders Yok

Hamburg’ta Hava Alarmı: Göller ve Parklar Hayati Risk Taşıyor

Hamburg’da Buzlanma Tehlikesine Karşı Tuz Yasağı Geçici Olarak Kaldırıldı

Lübeck St. Lorenz’de 17 Yaşındaki Noah H. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

MUT Tiyatro’ya 20 Bin Euro, Zeynep Sıla Demircioğlu’nun Animasyon Filmine 10 Bin Euro Destek

Lübeck’te Altıncıya Silahlı Gasp Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

Köln-Kalk’ta Uyuşturucu Operasyonu: İki Şüpheli Tutuklandı

Mehmet Ali Babar’dan Nostalji Rüzgârı: Türkü Rock’la Yeniden Doğdu

SCHURA Hamburg’dan Açıklama: “Mekke’nin Fethi” Etkinliği Dini Anma Amaçlıydı

Almanya’da İşveren ve Çalışanlara Sıkı Denetim: Kimlik, Bildirim ve Belge Zorunluluğu Genişletildi

Hamburg’da Mağdur Koruması Güçleniyor: Cinsel Suçlar Artık Uzman Mahkemelerde Görülecek

“Lübeck’te Yaşlanmak” Podcast Serisi Devam Ediyor: Yaşlılıkta Depresyon Masaya Yatırılıyor

Bremen Atelier Bursu 2026 Jiawen Uffline’ın

SPD’li Milletvekili Ali Kazancı, “Mekke’nin Fethi” Etkinliğine Katılımı Nedeniyle Özür Diledi

Wilhelmsburg’da Korku Dolu Anlar: Balkondan Çocuklara Kurusıkı Tabancayla Ateş Açtı

Hamburg’da Microsoft Tartışması: Dijital Bağımlılık Güvenlik Riski mi?

AVRUPA’NIN KALBİNDE "TÜRKÇE" ZİRVESİ: 5. ULUSLARARASI GENÇ YAZARLAR KURULTAYI STRAZBURG’DA TAMAMLANDI

Kültür, Turizm, Köpek ve İkinci Konut Vergileri Artıyor

Hamburg Adaletinde Dijital Dönüşüm: Elektronik Dosya Sistemi Zamanında Hayata Geçti

HSV’de Sürpriz Ayrılık: Sportif Direktör Stefan Kuntz Görevinden Ayrıldı

St. Pauli, Japon savunmacı Tomoya Andō’yu kadrosuna kattı

2026’da Vergide Büyük Değişiklikler

Yükleniyor

Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu

Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi

Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın

Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme

Hamburg’da Kayıp 13 Yaşındaki Aaliyah İçin Arama Sürüyor: Leipzig’e Gitmiş Olabilir

Hamburg’da Okullar Pazartesi Günü Yeniden Açılıyor

  • Pazar 4 ° / 2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 5 ° / 3.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 5.8 ° / -0.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu