Alman hava yolu şirketi Lufthansa pilotlarının yarınki grevi ücret anlaşmasıyla iptal edildi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da çalışan pilotların 7 Temmuz'dan itibaren planladıkları iki günlük grevin, maaşlarda anlaşmaya varıldığı için iptal edildiği bildirildi.

Almanya 6.09.2022 20:32:40 0
Alman hava yolu şirketi Lufthansa pilotlarının yarınki grevi ücret anlaşmasıyla iptal edildi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa 'da çalışan pilotların 7 Temmuz'dan itibaren planladıkları iki günlük grevin, maaşlarda anlaşmaya varıldığı için iptal edildiği bildirildi.

Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) tarafından yapılan açıklamada, pilotların bu hafta planlanan grevinin Lufthansa yönetimi ile "kapsamlı mali ve yapısal konular paketi" üzerinde anlaşma sağlanması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, anlaşmaya yönelik detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağı vurgulandı.

Alman Pilot Sendikası Cockpit Yönetim Kurulu Başkanı Marcel Gröls, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Müzakere masasında bir sonuca ulaşılabilmesinden ve bunun sonucunda müşteriler, çalışanlar ve şirket için daha fazla zararın önlenebilmesinden memnunuz." ifadesini kullandı.

Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketlerinden olan Lufthansa pilotları, "maaşların iyileştirilmesi" görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından bir günlük greve gitmişti. Grev nedeniyle Lufthansa, Almanya'da 800 uçuşunu iptal etmek zorunda kalmış, bu iptaller 130 binden fazla yolcuyu etkilemişti.

Bugün de Cockpit sendikası, Lufthansa'da 5 binden fazla yolcu uçağı pilotlarının 7-8 Eylül 'de tekrar grev yapacağını duyurmuştu.

Lufthansa yönetimi ise sendikanın bu hafta tekrar greve gideceğini açıklamasının ardından ücret anlaşmazlığının tırmanmasını durdurmak amacıyla gün içinde yapılacak acil görüşmelerde sendikaya pilotlar için "daha iyi bir teklif" sunacağını bildirmişti.

Sendika, bu yıl için yüzde 5,5'lik bir ücret artışı, gelecek yıldan itibaren de ücretlerin otomatik olarak enflasyon seviyesine uyarlanmasını talep ediyordu.

Salgın döneminde durma noktasına gelmesinin ardından keskin bir toparlanma yaşayan Alman hava yolu sektörü, personel sıkıntısı ve grevlerle karşı karşıya bulunması dikkati çekiyor.

Ülkede özellikle yaz tatilinin başlamasıyla birçok havalimanında personel eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluşmuştu.

Çok sayıda uçak seferi iptal edilmiş veya seferin gecikmesinden ötürü yolcular gidecekleri yerlere geç ulaşmıştı.

Bu kuyruklar, gecikmeler ve iptaller Kovid-19 karantinalarından sonra seyahat etmek isteyen tatilcileri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Rusya- Ukrayna  savaşının ekonomi üzerinde etkisiyle enflasyon oranlarının çift rakamlara yaklaşmasıyla, gelecek aylarda toplu maaş pazarlıklarının Avrupa genelinde "sıkıntılı" geçmesi bekleniyor.

Bu arada, Almanya'da, temmuzda yüzde 7,5 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükselişle ağustosta yeniden yüzde 7,9'a çıkarak 1974'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Yükleniyor

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

  • Salı 10.2 ° / 4.2 ° false
  • Çarşamba 11.4 ° / 3.7 ° Güneşli
  • Perşembe 11.2 ° / 2.8 ° Güneşli