52. Uluslararası Antalya Film Festivali

'Türk sinemasının Oscar'ı' diye nitelendirilen, Avrupa ve Asya'nın en köklü film festivaline katılan sanatçılar, açılış galasında bir araya geldi - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - 'Bundan sonra söz, sanat ve sanatçıl

Tiyatro ve Sanatın içinden 29.11.2015 22:18:30 0
 52. Uluslararası Antalya Film Festivali
Bu yıl 52'ncisi düzenlenen "Uluslararası Antalya Film Festivali"nin açılışı dolayısıyla düzenlenen gala gecesinde yerli ve yabancı sanatçılar, salona kırmızı halıdan geçerek girdiler.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve ''Türk sinemasının Oscar'ı" olarak nitelendirilen festivalin açılış töreni, Cam Piramit'te gerçekleştirildi.
 
Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalde, sanatçılar kırmızı halıda objektiflere poz verdir. Kırmızı halıda kızı Yağmur Ünal ile el ele yürüyen sanatçı Türkan Şoray, "Mutluyuz, hayırlı olsun" dedi.
 
Kırmızı halıda eşiyle yürüyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel de yurt dışından starların, sanatçıların kortejde gördüğü ilgiyi ifade ettiklerini söyledi.
 
Antalya'nın önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten Türel, "Bundan sonra söz, sanat ve sanatçıların. Biz de heyecanla yarışmanın sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.
 
Sanatçı Şebnem Bozoklu da kendini iyi hissettiğini dile getirerek, çok uzun yıllardır hiç beğeni kaybetmeden sürüp giden bir festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Festivale dahil olmaktan da bir üyesi olmaktan da çok mutlu olduğunu anlatan Bozoklu, "Yeni jenerasyonda şahane kadın komedyenlerimiz var" diye konuştu.
 
Açılış galasında çok heyecanlı olduklarını, şahane konuklar olduğunu vurgulayan Bozoklu, "Film izlemek için yoğun bir hafta olacak. Bu hafta içinde çok fazla film izleyeceğim, sonu tabii ki değerlendirme kısmı. Bu sürenin saydığım her dönemiyle ilgili heyecanlı hissediyorum" dedi.
 
- "Ben umutluyum"
 
 Sinema sanatçısı Ayşen Gruda ise sinemanın, her şeyin geliştiğini belirterek, yavaş yavaş daha iyi öğrenildiği, eksikliklerin görüldüğünü söyledi. 
 
"Gergin günler yaşanıyor, festivalde barış mesajı verebilir mi" sorusu üzerine Gruda, "Düzelecek, diyalektik diye bir şey vardır, siyah beyaz gibi, ölüm yaşam gibi mutlaka düzelecek, iyi ve kötü, iyi olacak. Ben umutluyum" dedi.
 
Sinema sektörünün geliştiğini anlatan Gruda, yeni projelerinin olduğunu söyledi. 
 
Galaya film afişlerinden yapılan elbiseyle katılan sanatçı Yonca Evcimik de kıyafetini Marmara Üniversitesi'nden öğrencilerin hazırladığını anlattı.
 
Festivalin büyüyüp geliştiğini, dünya starlarının gelmesi için sıraya gireceğini belirten Evcimik, "Savaşmayalım lütfen artık' diye sürekli söylüyorum. Aslında niçin bütün bu savaşlar? Bugün varız, yarın yokuz. Birbirimizi severek yaşamaktan daha güzel ne var" diye konuştu.
 
Fransız sanatçı Catherine Deneuve, ünlü İngiliz aktör Jeremy Irons ve ABD'li sanatçı Kathleen Turner de kırmızı halıdan geçerek, basına poz verdi.
 

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”

Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”

Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi

Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede

Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok

Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi

Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk

Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme

Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor

Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü

Yükleniyor

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

  • Pazartesi 10.4 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Salı 11 ° / 1.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı