15 yaşındaki Nehir, Almanya'nın saygın müzik okuluna kabul edildi

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi Piyano Bölümü Öğrencisi Nehir Özzengin, Almanya'nın saygın okullarından Karlsruhe Müzik Üniversitesi'nin kabul sınavlarında tam puan alarak, derece ile üniversitenin piy

Almanya 27.02.2021 20:56:42 0
15 yaşındaki Nehir, Almanya
Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi Piyano Bölümü Öğrencisi Nehir Özzengin, Almanya 'nın saygın okullarından Karlsruhe Müzik Üniversitesi'nin kabul sınavlarında tam puan alarak, derece ile üniversitenin piyano bölümü öğrencisi olmaya hak kazandı. Sınav jürisindeki profesörler tarafından 'sıra dışı bir yetenek' olarak nitelendirilen 15 yaşındaki Nehir, tüm dünyada çok az genç yeteneğin ulaşabileceği bir başarıya imza attı.
 
Müzik eğitimine 4 yaşında başlayan YÜSEM Müzik Akademisi Piyano Bölümü Öğrencisi Nehir Özzengin, ilk yarışma derecesini 9 yaşında kazandı. Belçika, Lüksemburg, Sırbistan, İtalya gibi dünyanın farklı ülkelerinde katıldığı yarışmalardan bugüne kadar 12 müzik ödülü kazanan genç yetenek, son 2 yıl içerisinde katıldığı tüm piyano ve beste yarışmalarından da birincilik ödülü alarak ayrıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye’deki kız çocuklarına başarıları ile ilham vermeleri için seçilen 6 kızdan biri olan ve birçok sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer aldı. Son olarak Nehir Özzengin, dünyanın çeşitli ülkelerinden genç yeteneklerin başvuru yaptığı Almanya Karlsruhe Müzik Üniversitesi'nin kabul sınavları sonrası piyano bölümü öğrencisi olmaya hak kazandı.
SAĞLAM HEDEFLERLE MÜZİK YOLCULUĞUNA DEVAM
Almanca dil yeterliliği bulunan ve önümüzdeki aylarda haftanın bir günü Almanya'da eğitim alacak olan Özzengin, "Başarımın devamlılığını, kazandığım her ödül ve başarı sonrasında  kendime yeni ve zor hedefler seçmeme bağlıyorum. Son aldığım 5 birincilik ödülünü de 15 yaşında Almanya'da üniversiteye kabul edilmeyi de bu hedefler ile elde ettim. Bundan sonraki hedefim de kendime sınırlar koymadan uluslararası düzeyde yeni başarılar elde etmek ve müzik alanında emin adımlarla ilerlemek. Müziğe olan büyük tutkum her zaman devam edecek" dedi.
Kızının başarıları ile gurur yaşadıklarını dile getiren baba Devrim Özzengin, "Nehir, azmi ve  ailesinden aldığı güçle yoluna emin adımlarla devam ediyor. Desteklendiği takdirde ülkesini her alanda daha da iyi temsil etme fırsatı yakalayacaktır" diye konuştu.
Nehir Özzengin'in bugüne kadar kazandığı 12 müzik ve başarı ödülü şöyle:
-Sırbistan'da düzenlenen Uluslararası Sanja Pavlovic Piyano Yarışması 1.'lik Ödülü
-Lüksemburg'da düzenlenen Uluslararası Artistes En Herbe Müzik Beste Yarışması'nda 1.'lik Ödülü-İtalya'da düzenlenen Uluslararası Cortemilia Piyano Yarışması'nda 1.'lik Ödülü-İtalya'da düzenlenen Uluslararası Nicola Di Stefano Piyano Yarışması'nda 1.'lik Ödülü-Türkiye'de düzenlenen 26.Halıcı Ulusal Beste Yarışması 1.'lik Ödülü-Elele Yılın En Başarılı Kadını Ödülleri'nde güzel sanatlar alanında halk oylaması sonucunda Türkiye'de Yılın En Başarılı Genç Kızı 1.'lik Ödülü-Belçika'da düzenlenen Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması'nda 2.'lik Ödülü-İtalya'da düzenlenen Uluslararası Ischia Piyano Yarışması'nda 2.'lik Ödülü-Uluslararası Mozart Akademi Piyano Yarışması'nda 2.'lik ve 3.'lük Ödülü-2018 yılında Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve Ntv Yayın Kuruluşu tarafından  Ege'nin Başarılı Beş Kadınından biri olarak seçildi.
-2019 yılında İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından Uluslararası İz Bırakan Kadınlar Zirvesi'ne başarıları ile seçilen beş kadından biri olarak ödül aldı.
 

 

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

YTB Başkanı Turus, Köln’de Irkçılık ve İslam Düşmanlığına Karşı Yürütülen Çok Boyutlu Mücadeleyi Anlattı

CHP’de Kritik Atama: Nurhayat Altaca Kayışoğlu Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu

St. Pauli’den Köln’de Son Nefeste Gelen Puan: Jones Uzatmada Kahraman Oldu 1-1

Zwei junge Autoinsassen bei schwerem Unfall in Stade-Haddorf lebensgefährlich verletzt

Selina Çukur, 2025 U17 Avrupa Şampiyonası Milli Takım Kadrosunda

66 Karar: İçişleri Bakanları Konferansı Bremen’de Önemli Adımlar Attı

A2’de Dönersipişi Kontrolü: Braunschweig Gümrüğü Soğuk Zincir İhlalini Ortaya Çıkardı

Hamburg’un Girişimi Sonuç Verdi: Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem

AVRUPA’DAN GÜÇLÜ ÇAĞRI: “TÜRKİYE UÇUŞLARI MAKUL FİYATA İNSİN!”

TÜMKİAD'A OXFORD'DAN PRESTİJLİ ÖDÜL

Hamburg’da Örnek Dayanışma: Demokrat Çorumlular’dan Engelsiz Yarınlar İçin Buluşma

TGD 30. Yılını Kutladı

Hamburg’da Büyük Şok: HSV, DFB-Pokal’da Holstein Kiel’e Penaltılarla Veda Etti

Yükleniyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

  • Perşembe 12.5 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Cuma 8.4 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.4 ° / 6.2 ° Güneşli