'Zil takıp oynayanlar inşallah, Allah'ın izniyle çok mutsuz olacaklar.”

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç “Elde ettiğimiz bütün şampiyonluklar, büyük mücadeleler sonunda olmuş şampiyonluklardır. Fenerbahçe'nin başarıları, diğer camialara göre çok daha zor, çetrefilli olmuştur. Akıntılara, rü

14.11.2021 21:59:17 0

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Hamburg Fenerbahçe Derneğinin ev sahipliğinde Armada Düğün Salonu’nda yapılan “Vakt-i Fener Lansman” adlı projenin tanıtım gecesinde yaptığı konuşmada, şampiyonluğun diğer kulüpler için bir katsa Fenerbahçe Spor Kulübü için beş kat zor olduğuna dikkat çekti.
Koç "Elde ettiğimiz bütün şampiyonluklar, büyük mücadeleler sonunda olmuş şampiyonluklardır, bir tanesi hariç. Bu durum, Fenerbahçe'nin büyüklüğünden diye övünsek mi, bu nasıl bir haksızlık acaba diye kendi kendimize dövünsek mi? Bilmiyorum ama Fenerbahçe'nin başarıları, diğer camialara göre çok daha zor, çetrefilli olmuştur. Akıntılara, rüzgâra, fırtınalara karşı olmuştur ve tarih boyunca böyle olmuştur. Sadece sportif başarı için geçerli değil. Fenerbahçe, tarihi boyunca üç kez kapatılmaya çalışılmış ve her seferinde taraftarı sokaklara dökülmüş, kendi evladını sahipleniyormuş gibi bu kulübü sahiplenmiştir. En yakın örneği de 2011'de.” şeklinde konuştu.
Koç, öte yandan kendi kendine, kendi mensupları tarafından bu kadar aşağı çekilen başka bir camia olmadığını belirterek. “Bu da bize has bir şey. Bu da pek övünülecek bir şey değil. Diğer camialara baktığım zaman eski yöneticiler olsun, sporcu yorumcuları olsun, o camiaya mensup medya muhabirleri olsun hep kendi camialarını sahiplenirler hatta toz kondurmazlar hele federasyondaki mensupları. Mensup diyorum. Ne demek istiyorum? Biz federasyona kimseyi vermedik isim olarak ama teamül, bir kulüpten üçer, amatörlerden bir ismin verilmesi.  Federasyonun bir yapısı var. Bizim zamanımızda veya bizden önce de vardı. Ne hikmetse Fenerbahçe'ye en çok zarar veren federasyonlardaki Fenerbahçeliler olmuştur. Bunu başka kulüplerde göremezsiniz. Yanına bile yaklaşamazlar.” vurgusu yaptı.
“Kâğıt üzerinde en kuvvetli kadroya sahibiz”
Hiç abartmadan, sizin gönlünüzü hoş tutmak için değil, inandığımız bir şey olarak söylüyorum: Kâğıt üzerinde takımımız, bugün bizce Türkiye Ligi'nin en kuvvetli kadrosuna sahip ama daha lig başlamadan aşağı çekilmeye başladık.” ifadelerini kullanan Koç, son iki sezonda olduğu gibi bu sezona da çok güzel başladıklarını ifade ederek 7.hafta itibarıyla lider olduklarını anımsattı. O dönem, “Bundan sonraki dört hafta için en kötü tabloyu çiz.” denilse akıllarının ucundan geçmeyecek şeyler olduğuna değinen Koç, “Üç galibiyet aldık, dokuz puan kazandık, sıfır gol yedik. 4. Hafta, İstanbul'da Sivasspor ile berabere kaldık, daha o gün protestolar başladı. Bu, siz de biliyorsunuz ki futbolun olağan akışına aykırı bir durum. Bu hareketlenmelerin geleceğini zaten biliyorduk. Önemli değil. Önemli olan bizim kazanmamız. Fenerbahçe'nin kazanması. Üç puanlar her şeyin üzerindedir. Diğerleriyle biz uğraşırız. Sizden tek ricam, biz inanıyoruz, sizler de inanmaya devam edin. Göreceksiniz, her puan kaybında, her maç kaybında, her olumsuz durumda ortaya çıkan, sosyal medyada aktif olan, her olumsuz maç sonunda zil takıp oynayanlar inşallah, Allah'ın izniyle çok mutsuz olacaklar.” diye konuştu.
“Bu, böyle gitmeyecek”
Kendisinin, arkadaşlarının ve Fenerbahçe’ye gönül verenlerin samimi çabaları, çalışmaları, gayretleri ve niyetleri ile bu durumun gerçekleşeceğini kaydeden Koç şöyle konuştu: “İnsanı hep niyetiyle ölçerim, sadece “İyi futbolcu mu?” diye bakmam, “İyi insan mı?” diye de bakarım. Çocuklarıma tek öğrettiğim şey, iyi insan olmaktır. Bunun bir karşılığı olacak. Bu, böyle gitmeyecek. Yaşadığımız bu talihsizlikler, bizim de beceriksizliklerimiz var tabii ama bu böyle gitmeyecek, bir yerde bu dönecek. Onun için inanmaya, desteklemeye, biz olalım olmayalım, Fenerbahçe'yi bir dakika dahi yalnız bırakmamaya lütfen öncelik verin, azami gayret gösterin. Sizden tek ricam bu.
“Taraftar elini taşın altına koymalı”
Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başarı sağlayabilmesi için diğer kulüplere nazaran en çok kenetlenmeye, birlik ve beraberliğe, taraftarının elini taşını altına koyması gereken kulübü olduğunun da altını çizdi.

 

ESSEN'DE ALIŞVERİŞ HIRSIZLIĞI: İKİ KADIN POLİSİN PEŞİNDE

AYŞE EGESOY'DAN UZUN BİR ARA SONRASI MÜZİK SEVİCİLERE YENİ BİR ŞİİRSEL LEZZET

Münih'te Kadınlar İçin Bilgi Borsası Etkinliği

AfD'nin Landesparteitagı Protesto Altında

CHP Berlin Tüzük Değişikliği Mahkeme Kararıyla İptal Edildi

Gitarın ana vatanı Türkiye’dir! İspanya değil

“Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden 'aile ziyareti' açıklaması”

Türk Doğal Taş Sektörü 17 ülkeden ithalatçılarla yeni işbirliklerine imza attı

2023-2024 Tiyatro Sezonunun En İyileri Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Belli Olacak!

"sicher.mobil.leben - Güterverkehr im Blick" - Ergebnisse einer Großkontrolle

Hamburg'da "Digital-Lotsen" İle Dijital Hizmetler Artık Daha Erişilebilir

4. Hamborger Plattdüütsch Dag: Hamburg, Platte Dil ve Kültürle Buluşuyor

Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

AFAD: Deprem hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin

Barbershop Brainwash'ın Sahibi Salih Barış, Saç Kesim Dalında Avrupa Şampiyonu Oldu

“Kurtulmuş’tan siyonist baskı mağduru bilim adamlarına Türkiye daveti”

Onur Buldu'nun Başrolünde Olduğu "Paranoya" Filminin Çekimleri Başladı

Hamburg, İnovatif Girişimcilere 69 Milyon Euro Destek Sağlayacak

Türkiye, 11 Balkan ülkesinin 10’una ihracatını artırdı

BODRUM'DA SONSUZ TURİZM HEDEFİ

Nachts im Polizeimuseum - Die Lange Nacht der Museen wirft ihre Schatten voraus

CENNET TEPESİ’NİN ARDINDAN CUNDA (ALİ BEY) ADASI AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR…

Hamburger Morgenpost, 75 Yıllık Günlük Yayın Geleneğini Haftalık Olarak Sürdürecek!

MERA25'ten Sert Tepki: Yanis Varoufakis'e Almanya'da Yasak!

23-jähriger Motorradfahre bei Unfall lebensgefährlich verletzt

İlk ders zilini ünlü oyuncu Çetin Altay çaldı

Öffentlichkeitsfahndung nach 14-Jähriger aus Hamburg-Barmbek-Nord

İsviçre'de Beypazarı sodalarının satışı yasaklandı: Doğurganlığı etkiliyor, sağlık riskleri teşkil ediyor

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye'ye Geliyor

4 vekil belediye başkanı oldu; TBMM’de dağılım değişti

Yükleniyor

ESSEN'DE ALIŞVERİŞ HIRSIZLIĞI: İKİ KADIN POLİSİN PEŞİNDE

AYŞE EGESOY'DAN UZUN BİR ARA SONRASI MÜZİK SEVİCİLERE YENİ BİR ŞİİRSEL LEZZET

Münih'te Kadınlar İçin Bilgi Borsası Etkinliği

AfD'nin Landesparteitagı Protesto Altında

CHP Berlin Tüzük Değişikliği Mahkeme Kararıyla İptal Edildi

Gitarın ana vatanı Türkiye’dir! İspanya değil

  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli