“YURT DIŞINDAKİ SEÇMENLERİMİZİN OYLARI ÖNEMLİ”

İyi Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, “Yurt dışı seçmenlerin oyları, Türkiye’deki seçmenler gibi oldukça önemli ve seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek nitelikte.” dedi.

Almanya 17.06.2022 23:18:54 0
“YURT DIŞINDAKİ SEÇMENLERİMİZİN OYLARI ÖNEMLİ”
Haber: İlhan BABA

Nürnberg İyi Parti Başkanlığı tarafından yemekli tanışma ve tanıtma toplantısı Nürnberg Mevlânâ Restoranı’nda düzenlendi.
Toplantıya, İyi Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, İyi parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Başkan Yardımcısı Habib Suiçmez, İyi Parti Almanya Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Sadıç, İyi Parti Almanya İcra Kurulu Eğitim ve Sanattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ersin Uğurlu, İyi Parti İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gültekin, İyi Parti Nürnberg İl Başkanı Dr. Murat Keleş, İyi Parti Nürnberg Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı, İbrahim Sağlam, Saadet Nürnberg Teşkilatlanma Başkanı Musa Tamer, Saadet Sosyal İşler Başkanı Bahri Tükenmez, CHP Kuzey Bavyera Birlik Başkanı Serhat Öztürk, Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği Başkanı Dr. Ali Aydın, Nürnberg/Kuzey Bavyera Atatürkçü Düşünce Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Aydın, İş İnsanları, bazı sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı.

“Yurt dışındaki seçmenlerimizin oyları önemli”
Toplantıda konuşan İyi Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, “Yurt dışı seçmenlerin oyları, Türkiye’deki seçmenler gibi oldukça önemli ve seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek nitelikte.” dedi.  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Türkiye’nin 81 il ve ilçelerini gezdiğini, esnaf, iş insanı ve gençler başta olmak üzere toplumla buluştuğunu aktaran Uz “Biz de İyi Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı olarak Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın bazı kentlerinde yaşayan vatandaşlarımızı özne yapıp onların dertlerini, sıkıtlarını, beklentilerini ve umutlarını yerinde öğrenmek üzere 12 günlük gezi programı gerçekleştirmekteyiz. İktidara gelirsek ilk işimiz, Suriyelileri geri göndermek olacaktır.” diye konuştu.
Vatandaşların sorunları
Uz, yurt dışında yaşayan vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde tespit ettikleri sorunları şöyle sıraladı: Uçak biletlerinin pahalılığı, bagaj fiyatların artırılması, askerlik ücretlerindeki artış, yurt dışı otomatik bilgi paylaşımı, yurt dışı emeklilik için istenen günlük borçlanma miktarında çok olması, kara yolu ile memlekete gelecek vatandaşların geçtiği ülkelerde gümrüklerde karşılaştığı sorunlar ile Alman vatandaşlığına geçme durumunda Türk vatandaşlığından çıkarılma, Türk dilinin her geçen gün kaybolması, Holdinglerin aldığı paraların geri ödememesi.
 Uz, iktidara geldiklerinde ilk icraatları arasında; yurt dışında yaşayan vatandaşlar için pahalı olan uçak biletlerinde özel indirimli aile fiyatları belirleme, işçi, emekli ve öğrenci biletleri uygulaması başlatma, yurt dışı otomatik bilgi paylaşımıyla ilgili konulara yeni düzenlemeler getirilmesi bulunacağını aktardı. Uz diğer yürürlüğe koyacakları diğer uygulamalar hakkında da şöyle konuştu: “Dövizle askerlik ile yurt dışı emeklilik için istenen günlük borçlanma miktarında indirime gidilecek. Kara yolu ile memlekete gelecek vatandaşlarımızın gümrüklerde karşılaştığı sorunları yapılacak görüşmelerle ortadan kaldırabileceğiz.”


“Ekonomi düzelsin, adalet herkese eşit olsun”
Sistem yüzünden Türkiye’nin büyük kayıplar verdiğini ve ülkenin fakirleştiğini, çiftçinin, gübre ve mazot alamaz hâle geldiğinden sıkıntılara düştüğünü belirten Uz, “Bunun en önemli sebeplerinden biri yürütme, yasama ve yargı üçgenin devreden çıkarılmasıdır. Bozuk sistemli yönetimde, dünyanın en iyi adamını da Cumhurbaşkanı yapsanız düşeceği durum aynı olacaktır. Yürütme, yasama ve yargının birlikte yürüyebildiği güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme kısa zamanda dönmeliyiz. Ülkenin ekonomisi düzelsin ve ülkede demokrasi adalet herkese eşit olsun ki ülkemiz, mutlu, huzurlu insanların yaşadığı ülke olsun.” diye konuştu.




 

Reeperbahn Festivali 20. Yılında Hamburg’da Müzik Dünyasını Buluşturuyor

Eski Klinik Yeni Okula Dönüştü: St.-Jürgen Caddesi’nde Modern Bir İlkokul

Dortmund Polisi İki Kadın Zanlıyı Fotoğraflarla Arıyor

80-jährige Frau aus Hamburg-St. Pauli vermisst – Polizei bittet um Hinweise

St. Pauli Augsburg’u Devirdi: Tarihî Başlangıç! 2-1

T.C. Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam: “Türkiye, 2024’te 62 milyon turistle rekor kırdı”

Verfassungsschutz’un 75. Yılı: Sol Parti’den Sert Eleştiri

50 Yaş Üstü Erkekler İçin Büyük Tehdit: Prostat Kanseri

Almanya'da iç istihbaratın başına bir Türk atandı

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa ikincisi oldu

Berlin'de "Gazze'de soykırımı durdurun" çağrısıyla barış gösterisi yapıldı

Bayern Münih sahasında Hamburg'a karşı rahat kazandı

Meta’ya Almanya’da Toplu Dava: Kullanıcı Verileri Tehlikede mi?

Almanya'da Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına atanan Jaeger göreve başladı

Almanya’da AfD’li milletvekili Maximilian Krah'ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü İçin Başvurular Başladı

Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Menekşe Korosuna Ziyaret

Almanya’da Öldürülen Gülay U.’nun Baş Şüphelisi Gökan Eryener Her Yerde Aranıyor

Steilshoop’ta Sağlık Hizmetleri Çöküşün Eşiğinde: Sol Parti’den MVZ Talebi

Kasayı Çalamadılar, 35 Bin Euro’luk Hasar Bıraktılar

Ulrike Kloiber Yeniden Senato Koordinatörü Seçildi

Eşit Haklar, Eşit Fırsatlar: Hamburg’da Yatay Antidiskriminasyon Bürosu Açıldı

Hamburg Parlamentosu 10. Kez Toplanıyor

Hamburg’da Tekstilde Döngüsel Ekonomi İçin Yeni Adım: “A-Gain Guide” Başladı

11 Eylül’de Ulusal Uyarı Günü: Hamburg’da Sirenler Çalacak

Okullar Açılıyor: Polis Velileri ve Sürücüleri Uyardı

“Bir Asırlık Eğitim Yolculuğu: Hamburg’da Öğretmen Yetiştirmenin 100 Yılı”

Tartışmalı Başkonsolos Nihayet Gitti

Almanya'da bir grup anne, hükümete İsrail'e karşı harekete geçme çağrısı yaptı

Anket: Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletinde aşırı sağcı AfD Partisi açık ara önde

Yükleniyor

Reeperbahn Festivali 20. Yılında Hamburg’da Müzik Dünyasını Buluşturuyor

Eski Klinik Yeni Okula Dönüştü: St.-Jürgen Caddesi’nde Modern Bir İlkokul

Dortmund Polisi İki Kadın Zanlıyı Fotoğraflarla Arıyor

80-jährige Frau aus Hamburg-St. Pauli vermisst – Polizei bittet um Hinweise

St. Pauli Augsburg’u Devirdi: Tarihî Başlangıç! 2-1

T.C. Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam: “Türkiye, 2024’te 62 milyon turistle rekor kırdı”

  • Çarşamba 34.2 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Perşembe 32.6 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Cuma 24.7 ° / 16.4 ° Güneşli