‘Yaz, kış güneş kremi kullanın ,yüzünü sık sık yıkamayın kesinlikle sabun kullanmayın’

Almanya’nın Hamburg kentinde kozmetik alanında hizmet veren Sultan Kozmetik salonu sahibi Sultan Şahbaz yaz aylarında kadınlarımıza yönelik çarpıcı ve önemli açıklamalarda bulundu.

10.05.2018 16:29:22 0
‘Yaz, kış güneş kremi kullanın ,yüzünü sık sık yıkamayın kesinlikle sabun kullanmayın’
Almanya’nın Hamburg kentinde kozmetik alanında hizmet veren Sultan Kozmetik salonu sahibi Sultan Şahbaz yaz aylarında kadınlarımıza yönelik çarpıcı ve önemli  açıklamalarda bulundu.
 
 Röportaj: Zafer ÖZPOLAT
 
 Sultan güzellik salonu olarak yani hizmetleriniz  var mı?
 
Evet var. Biz Türkiye’de konusunda uzman Doktorlar ile iletişim içindeyiz. Almanya’da da aynı şekilde işini güzel yapan Doktorlarla iletişim halindeyiz. Fiyat konusunda müşterilerimize daha iyi yardımcı olmak için Türkiye’de konusunda uzman doktorlarımızı tercih ediyoruz. Müşteri potansiyelimiz genelde bayan müşterilerimiz olduğu için bu tercihi yapıyoruz. Maddi durumu iyi olmayıp, bir şeyler yapmak isteyen müşterilerimiz için Türkiye’den buraya doktorlarımızı getiriyoruz.
Diğer bir yenilik ise saç ekimine başladık. Çok profesyonel saç uzmanımız var. Saç Uzmanı Teoman Serkan Ünlü beyefendi ile çalışıyoruz. Dr. Ergün  Kürün bey ile estetik konusunda birlikte çalışma yapıyoruz.
 
Müşterilerinize özel çekiliş ile hediye çeki   veriyorsunuz? Bu devam edecek mi?
 
Evet devam edecek. Hatta geçtiğimiz günlerde bir müşterimize 4 bin Euro’luk  hediye çeki verdik. Bir müşterimize de dolgu bakım çeki 1000 Euro değerinde hediye ettik. Ayda bir kere bir müşterimize hediye çeki vermeyi düşünüyoruz.  Kampanyalarımız var. Bunu sosyal medya üzerinden paylaşıyoruz. Kişi beğeni yapıp, paylaşırsa otomatik  olarak çekilişe katılmış oluyor. Çok ilgi oldu. Diyebilirim. Gelecek ay göğüs ameliyatı çeki hediye etmek istiyoruz. Nasıl bir aksiyon düzenlememiz konusunda bilgiyi daha sonra paylaşacağız. Belki bizde seans yapanların içerisinden de özel çekilişimiz olabilir. Henüz bu konuda karar vermedik. Ameliyatlarımızı sadece Türkiye’de değil, Almanya’da da düşünüyoruz.  Türkiye fiyatlarında yapacağız.
 
Saç ekiminde kalite önemli.
 
Çok ucuza yapayım diye.. Merdiven altı yapılan saç ekimlerine dikkat edilmelidir. Enfeksiyon kapa bilinir, AİDS bulaşa bilinir.  Onun için çok dikkat edilmesi lazım. Hijyenik ortamda yapılmayan saç ekimlerinde  saç eken  hastalık kapabilir. Hastane ortamında yapılmalıdır.
 
Yaz geldi. Kadınlarımıza yaz aylarında hangi tür seanslar uyguluyorsunuz?
 
Genelde selülit tedavisi, Kişinin fazla kilosu 10 kg üzerinde ise  profesyonel diyet programı ve  Cilt yenileme programı  isteyenler oluyor. Güneş daha çok kendini gösteriyor bu aylarda cildinizin neme ihtiyacı var. Güneş kremleri bazen yeterli gelmiyor. Cildin üç kat altına enjeksiyon yapılması gerekiyor. Nem iğnesi önemlidir. Cilt daha çok sağlıklı ve güneşe karşı daha koruyucu olur.
 
Botoks yapıyormusunuz?
 
Biz şahsen botoks yapmıyoruz. Hangi durumlarda botoks yapıyoruz. Kişi çok aşırı terliyorsa, baş ağrısı varsa bir takım sıkıntılar var ise ,yüzünde kazadan dolayı asimetrik bir durum var ise o zaman yardım amaçlı kullanıyoruz. Onun dışında kırışıklıklara karşı direkt botoks tavsiye etmiyoruz. Çünkü botoks düzenli olarak kullanıldığında ilaç sektörüne ait olduğu için vücut bunu tanımadığından zararları var. Sinir kaybına sebep veriyor. Kasın zamanla kendini gevşetmesine neden oluyor. Yer çekimine daha çok yenik düşmeye başlıyor. Eskisinden daha çok aşağıya doğru bir çekim olabiliyor. Bu yüzden botoksu gerek duymadığımız taktirde yapmıyoruz. Daha çok Hyaluran   asit kullanıyoruz. Tamamen doğal bir üründür. Herkesin vücudunda bulunan bir üründür.  Cilde enjeksiyon yolu ile verilir. Bizim yaptığımız suni nem iğnesi olarak geçiyor.  Laboratuvar ortamında insan bedeninde bulunan maddenin  aynısı yapılmış, biz onu enjeksiyon yolu ile cilde veriyoruz.
 
Cilt kırışıklığı nasıl oluşuyor?
 
Ciltte nasıl kırışıklık oluşur onu anlamak lazım.  Yaş ile alakalı bir durum olabilir, kişinin hormon ve kullandığı ilaçlar ile alakalı bir durum olabilir  en önemlisi genetik bir durumda olabilir.  Buna bağlı ciltte 30-35 yaş arası kırışıklıklar başlıyor.  Buda men kaybından dolayı oluyor.  Bir çatlak toprak düşünün ona su veriyorsunuz, su toprağı yumuşatıyor. Çatlaklar gidiyor. Hyaluran  asittin de böyle bir görevi var.  Kırışık bir cilde verdiğimizde o cilt eski haline geliyor.
 
Yaz aylarında lazer ile kıl aldırma oluyor mu?
 
Hayır olmuyor. Biz Haziran, Temmuz ve Ağustos  aylarında lazer ile kıl aldırma seanslarımızı durduruyoruz. Almanya şartların güneşin dik olduğu dönemlerde lazer ile kıl aldırma seansı olmaz. Güneşin ve lazerin etkisi cildi yorar. Ciltte leke oluşumuna sebep olabilir.
 
Yaz aylarında kadınlarımıza ne uyarılarda bulunmak istersiniz?
 
Yaz, kış ayı olmak üzere bir insanın  bayan yada erkek fark etmiyor.  Muhakkak %15 yada % 50 güneş kremi kullanmaları gerekir. Aslında güneş kremi demek otomatikman dış etkenlere  karşı cildi korumak demektir. Güneş kremi sadece güneş için değil, doğal şartlarına karşı cildi  biraz daha fazla korumak demektir. Soğuk, sıcak ve rüzgara karşı korumak için güneş kremi kullanılmalıdır. Kışın %15 ‘ni, yazın %50 sini tercih etmek lazım. Muhakkak güneş kremini hayatından çıkarmamalılar.
Diğer bir husus ise yüzü sık sık yıkamamalı, bayanlar özellikle saçını ve yüzünü fazla yıkayınca daha temiz olacağını zan ediyor.  Tam tersi eğer yüzü çok fazla yıkadığınız zaman cildinizde bulunan cildinizi koruyan kremsi tabakayı  her yıkadığımızda yok ediyoruz. Dolayısıyla cildin koruma özelliğini almış oluyoruz. Sivilce problemleri daha çok oluşuyor. Kadın eğer makyajını temizlemek isterse temizleme sütü ile erkek ise yüz suyu var. Onunla yıkamalıdır. İçinde alkol olmayan gül suyu kullanabilir. Cildimize sabun vurmaktan vaz geçelim.  Sabunun içinde kimyasal madde olduğu için zararlıdır. Doğada sabun yoktur. Modern dünya şartlarına uyalım diye cildimize ve vücudumuza çok zarar veriyoruz. Sabunun içinde öyle zararlı maddeler var ki, cildimizi bozan maddelerdir. Krem olarak Hindistan cevizi yağı çok faydalı. Cildi çok genç tutar.
 
Zayıflatma çayları ile zayıflamak isteyen bayanlar ve erkeklerimiz bu çaylarla gerçekten zayıflama imkanı buluyor mu?
 
Kesinlikle zayıflatma çaylarını önermem. Zayıflamak isteyen biri öncelikle neden kilo aldığını bilmesi gerekir. Bunun bilincine varması lazım. Eğer kişi de hastalık yoksa ,guatr problemi yoksa, herhangi bir ilaçtan dolayı vücudu şişmiyorsa  ,yemek alışkanlığından dolayı bir sıkıntı yoksa ,şeker hastası ise kilo almış ise o insanlarda kilo verebilir. İnsan yiyerek kilo verebilir.  Doğru beslenerek kilo verebilir.  Eğer kişi doğru saatte yemek yerse ve doğru yemeği yerse ne aç kalır, ne kilo alır nede sağlığından olur. Bu dünyaya gelen tüm canlılar hayvanlarda dahil zayıf doğarlar. Yediğimiz yiyeceklere bakın hepsi doğallıktan çıkmış. Her şeyde bir katkı maddesi var. Konserve olan her şeyden vaz geçmek lazım. Kolada zehir var. Mesela kola temizlik maddesidir. Kireçli bir çaydanlığa dökün kireç söker. Sararmış yere dökün sararan yer gider. Tam bir temizlik maddesidir. Düşünün biz temizlik ilacı içiyoruz. Tuvalet temizleyen bir maddeyi içiyoruz.
 


Hamburg'da Dijital Matematik Eğitimiyle Öğrenci Başarısı Artıyor

Uni Mannheim'da Silahlı Saldırgan Polis Müdahalesiyle Hayatını Kaybetti

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara’da buluştu

Hamburg Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız: "Hamburg'da Barış ve Uluslararası Hukuk Kürsüsü Kurulmalı!"

SPD-Altona, Altona'nın Ekonomik Geleceği İçin İş Dünyasını Bir Araya Getiriyor!

10 Euro'luk "Polis" Temalı Hatıra Parası Yakında Dolaşıma Girecek!

Arne Jacobsen Evi, Hamburg-Nord Belediye Başkanlığı'nın Yeni Yerleşim Yeri Olacak!

Münih Başkonsolosluğunda 23 Nisan Coşkusu! Çocuklarımızın Şiir ve Şarkılarıyla Renklendi

(Alman Dans Ödülü) explore dance – Netzwerk Tanz für Junges Publikum projesine verildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul ziyaretinde döner kesti

Hamburg, Tarihi ve Önemli Şahsiyetleriyle Yeniden Adlandırılıyor: Hammaburg-Platz ve Karl-Lagerfeld-Promenade Geliyor

UN Üyesi Ülkeler, Plastik Kirliliği İçin Kanada'da Toplandı: OceanCare Uyarıyor

Avusturya'da Hitler'in Doğum Evinde Beyaz Güller Bırakan Dört Alman Yakalandı

Hamburg 2023'te Kreuzfahrtta Lider: 1,2 Milyondan Fazla Yolcuyla Rekor Kırdı

Hamburg, Spitzensport İçin 8 Milyon Euro Yatırımla Ruder Federal Destek Noktasının Genişletilmesine Başladı

Vermisstenfahndung nach 41-jährigem Mann

Türk Öğrencileri "alle für EINE WELT für alle" Gelişim Politikası Okul Yarışmasında Ödüle Layık Görüldü

CERRAHPAŞA’DA 23 NİSAN COŞKUSU!

İbrahim Dizlek, "Gibi" Dizisiyle Exxen'de Oyunculukta Tam Not Aldı

Karnaval tadında şenlik

Quickborn - Unbekannte entwenden Gedenkstein zum Stadtjubiläum - Polizei sucht Zeugen

Hamburg'da Yüzde 95 Oranında Öğrenci İlk Tercih Okullarına Yerleşti

Bezirksamt Wandsbek'te Engelsiz Erişim İçin Yeni Adım

Ece Vahapoğlu, Yeni Çocuk Kitaplarıyla Aileleri Spora Teşvik Ediyor

HSV, Kiel Karşısında Şanssız! Yükselme İhtimali Azaldı 0-1

St. Pauli, Yükselme Yarışında Geri Dönüş Yaptı! 1-2

Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisinde İsrail'e Silah Sevkiyatı Protesto Edildi

GAZETE HAMBURG İHBAR HATTI AÇILDI

Hakan Adanur, 'Kaç Vesait' Şarkısıyla Sahnede!

Yükleniyor

Hamburg'da Dijital Matematik Eğitimiyle Öğrenci Başarısı Artıyor

Uni Mannheim'da Silahlı Saldırgan Polis Müdahalesiyle Hayatını Kaybetti

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara’da buluştu

Hamburg Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız: "Hamburg'da Barış ve Uluslararası Hukuk Kürsüsü Kurulmalı!"

SPD-Altona, Altona'nın Ekonomik Geleceği İçin İş Dünyasını Bir Araya Getiriyor!

  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli