'Üyelerimizi Genel kurulumuza bekliyoruz'

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Ertaş Akçelik: Üyelerimiz, lütfen, seçim günü birkaç saatini Beşiktaş'ımızın Hamburg'da bulunan bu güzide derneğine ayırsın ve oylarını kullansın! Meyve veren ağacımızın taşlanmasına m?

Spor 17.12.2022 22:53:46 0
Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’nin yarın gerçekleşecek olan genel kurulundaki seçimler için geçtiğimiz aylarda adaylığını duyuran Mehmet Öz’ün ardından Başkan Ertaş Akçelik, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.
Akçelik, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği üyelerine yönelik “Üyelerimiz, lütfen, seçim günü birkaç saatini Beşiktaş'ımızın Hamburg'da bulunan bu güzide derneğine ayırsın ve gelip oylarını kullansın! Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı bizden dinlesin. Meyve veren ağaç taşlanır misali meyve veren ağacımızın taşlanmasına müsaade etmesin. Hedeflerimiz büyük, yeni dönemde, bu dönemin kat kat üzerine çıkan bir çalışma temposu içerisinde olacağız kısmet olursa.” çağrısında bulundu.
Başkanlığı süresince hedeflerini kısmen yapabildiklerini ama pandemi nedeniyle birçok projenin engellendiğine dikkat çeken Akçelik “Siz de takdir edersiniz ki seçildikten çok değil, hemen beş ay sonra pandemi patlak verdi ve üst üste kapanmalar geldi. İnsanların bir araya gelmeleri yasaklandı ve yapmayı düşündüğümüz birçok proje mecburiyetlerden dolayı ilerideki zamanlara ertelendi.” diye konuştu.
Bu projeler hakkında bilgi veren Akçelik şunları söyledi: “Bu projelerden birincisi, Beşiktaş Akademi Projesi’ydi. Bu proje, Kuzey Almanya'da bizim sorumluluğumuzda gerçekleşecekti. Beşiktaş'ımızın eski futbolcusu Alman Panzeri Fabian Ernst liderliğinde Hannover'de başlayan proje, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde farklı oluşumlar tarafından hayata geçirilecekti. Projenin başladığı gün ben ve projeden yetkili bir arkadaşım son detayları konuşmak için Hannover'e gittik ve Fabian ile son noktayı koyduk. Sonrasında burada çok tanınmış bir spor kulübünün sahası kiralandı ve hocalar tutuldu. El ilanları basılıp afişler dağıtılıp asıldı, projeye ait web sitesi kuruldu. Her şey tamamdı ve start vermek için kabulleri alıyorduk ki Hamburg Spor Bakanlığı en fazla on kişinin bir araya gelebileceğini bize bildirdi. Sonrasında istediğimiz izinleri almak imkânsız bir hâle geldi, araya bazı başka sebeplerde girdi ve proje mecburen durma noktasına geldi. Şayet bu proje hayata geçseydi, şu anda Beşiktaş'ımın aidiyeti ve ahlakıyla yetiştirdiğimiz pırıl pırıl çocuklarımızı futbola ve Beşiktaş'ımıza kazandırıyor olacaktık. Kısmetse yeni dönemde bu proje, yine önceliklerimizden birisi olacak. Diğer iki projemiz gibi bu proje de şu anda askıda.”

Akçelik, ikinci projeleri olan ve kendileri için çok büyük anlamı bulunan 19 Mayıs’ta düzenlenecek futbol turnuvası projesinden de söz ederek “İlk olarak 1935'te Atatürk Günü adı altında kutlanan bayram, sonrasında Beşiktaş tarafından Atatürk Spor Günü olarak kutlanmaya başlanmış ve daha sonra Gençlik ve Spor Bayramı’na dönüştürmek ise Beşiktaş'ın öncülüğünde yapılan öneri ile gerçekleşmiştir. Bu sebepten bugünün bizim gençleri spora teşvik ettiğimiz gün olsun istedik ve bugünü seçtik. Her yıl düzenli olarak hayata geçirmeyi düşünüyorduk.” diye konuştu.
Akçelik, bir başka projeleri olan dernek lokali açılmasıyla ilgili olarak da “Bu projemiz, spor lokalini üyelerimizin hizmetine vermeyi ve bu spor lokalinde gençlerimize sunacağımız çeşitli spor aktiviteleri ile onları kötü çevrelerden ve uyuşturucu belasından uzak tutmayı amaçlıyordu. Bunun yanı sıra, her hafta birlik ve beraberlik içerisinde maçlarımızı izleyip çeşitli etkinlikleri kendi lokalimizde düzenlemeyi içeriyordu.” ifadelerini kullandı.


“Beşiktaş’ımızı tanıttık”
Pandeminin getirdiği olumsuzluklara karşın birçok etkinliğe imza attıklarını kaydeden Akçelik bu etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi: “Hamburg'un en eski müzelerinden biri olan Altona Müzesi'nde, altı hafta boyunca Beşiktaş'ımızı sergiledik ve alman kamuoyuna tanıttık. Müzenin ürün satış mağazasında formalarımız dâhil birçok ürünümüzü satışa sunduk.

Almanya'da bulunun tüm Beşiktaş dernek başkanları ile bir araya gelerek İstanbul'dan Beşiktaş JK Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Daltaban'ın da katılımı ile SMA Tip 1 hastası Merve'ye nefes olmak için uzun uğraşlar ve destekler verdik. Bu konuda desteğin devamı için gerekli adımları da atmaya devam ediyoruz.

Etkinlik süresince yaklaşık 600 bin ziyaretçiyi ağırlayan Altonale Cadde Festivali'nde, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği olarak yer alıp stant açtık ve Hamburg kamuoyuna Beşiktaş’ımızı ve derneğimizi tanıttık.


Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) öncülüğünde Cumhuriyet sevdalısı birçok dernekle her sene 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı festival tadında organize ettik. Son gerçekleştirdiğimiz festivale, üç bine yakın bir katılım oldu ve biz 300'e yakın çocuğumuza spor aktivitesi yaptırıp oyuncak dağıttık.

Manavgat yangını sebebi ile evlerinden olan, prefabrik konteynerlerde yaşamak zorunda kalan mağdur ailelerin köylerine tek tek gidip destekler verdik.

Asli görevimizi aksatmadık ve İstanbul'a Beşiktaş'ımıza yeni kongre üyeleri kazandırdık.

Son olarak ise üyelerimizi, Hamburg'da bulunan Beşiktaş sevdalılarını ve Hamburg kamuoyunu bir araya getiren  muhteşem nezih bir Dayanışma Akşamı'na imza attık.

Etkinliğimize, Hamburg Başkonsolosu’muz Emine Derya Kara ve Başkonsolosluk Eğitim Ateşesi Sayın Lütfü Dede'nin yanı sıra, Hamburg parlamentosunda bulunan Türkiye kökenli milletvekilleri, sivil toplum örgütü başkanları, iş dünyasının önemli isimleri ve değerli Hamburg basını, Hamburg'da bulunan Beşiktaş sevdalılarıyla birlikte katılım gösterdi.

Üyelere hatırlatma
Akçelik genel kurula yönelik olarak üyelere şu hatırlatmayı yaptı: “Genel kurulumuza katılım sadece derneğimize üye olanlar ve basın mensupları tarafından gerçekleşecektir.
Derneğimize üye olmayan veya üyeliği seçime son 10-13 gün kala bize tebliğ edilip henüz yönetim kurulu tarafından değerlendirmeye alınamayan üye adayları seçime kabul edilmeyecektir. Resmi olarak bağlı olduğumuz Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün genel kurullarında bulunan kural kaide ne ise, bizim tarafımızdan da gerçekleştirilecek kural ve kaide odur ve üyemiz olmayan hiçbir kişinin seçimli genel kurul toplantımıza katılımları mümkün değildir. Herkesi bu duyarlılıkta davranmaya davet diyor, hiçbir provokasyona meyil vermeden dostluk havasında bir genel kurulu geride bırakmayı temenni ediyoruz.”

 

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli