“Türkiyeli işverenler Almanya’ya büyük katma değer sağlıyor”

Nürnberg Metropol Türk Toplumu (TGMN) Başkanı Bülent Bayraktar “Türkiyeli işverenler kurdukları 90 bine yakın iş yerleri ile hem belediyelere hem de Alman devletine büyük katma değer sağlıyor.”

Almanya 29.05.2022 20:56:05 0
“Türkiyeli işverenler Almanya’ya büyük katma değer sağlıyor”
İlhan Baba-Nürnberg

Nürnberg Uyum Meclisi tarafından düzenlenen “Göçün 60.yılında misafir işçilikten işverenliğe (vom Gastarbeiter.. Zum Arbeitgeber…)” konulu panel, Nürnberg Belediyesinin Süd Punkta salonunda gerçekleştirildi.  
Açılış konuşmasını Nürnberg Uyum Meclis Genel Müdürü Gülay İncesu Asar’ın yaptığı panelin moderatörlüğünü Dr. Meltem Kulaçatan üstlendi.
Panele Nürnberg Uyum Meclis Başkanı İlhan Postaloğlu, Nürnberg Metropol Türk Toplumu (TGMN) Başkanı Bülent Bayraktar, MUSİAD Nürnberg/Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur, AAU.eV. Başkanı Peter A.Dinç, Ehem e.V Başkanı Dimitrios Krekelis, Süpermarket Sahibi Antonio Fernmandez Rivera katıldı.

Nürnberg Metropol Türk Toplumu (TGMN) Başkanı Bülent Bayraktar panelde yaptığı konuşmada başarılı iş insanına bir Alman komşusu veya bir Alman öğretmeni okul eğitimini lisede sürdürebilmesi için vesile olduğunu aktararak “Bana da dördüncü sınıfta Nürnberg’de Türkçe eğitim gördüğüm Almanca öğretmeni Bayan Lindner, Alman lisesine devam etmem için ısrarcı oldu. Üniversite eğitimi görürken de Türkçe dergi çıkarmak fikri işletme sahibi olmamı sağladı. Sadece maddi imkânlardan dolayı iki sayı çıkarabildiğimiz ‘Salata, Kafasına Göre Takılan Dergi’ 30 yıllık bir işveren öyküsüne yol açtı. Almanya’ya göçün 60. yılı ile ilgili yaptığım birçok kanaat önderi ile söyleşileri YouTube kanalımda bulabilirsiniz. Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu, 2007 yılında NSU cinayetlerine bir reaksiyon olarak kuruldu. 60 yıl inişli ve çıkışlı bir tarih. Uyum tek yönlü bir serüven değil! Bugün salona baktığımda sadece iki ‘organik Alman’ görebiliyorum. Oysa bu sahnede herkes mükemmel bir Almanca ile Almanya’nın tarihini konuşuyor. Biz bu toplumun bir parçası olmak için çaba harcarken, genel toplum, bu tür konulara maalesef ilgisiz. Reklam ajansımın adı ‘anoris.’ bile bu şehrin tarihi ismini barındırıyor. Türkiyeli işverenler kurdukları 90 bine yakın iş yerleri ile hem belediyelere hem de Alman devletine büyük katma değer sağlıyor, 800 bin insan bu iş yerlerinde istihdam ediliyor. Maalesef bu katma değer yeterince Alman kamuoyunda kabul görmüyor.” şeklinde konuştu.


“İşçi olarak gelen ailelerin çocuklarıyız”
 
MÜSİAD Nürnberg /Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur, Almanya’ya 60 yıl önce gelen ailelerin çocuklarının genç nüfusu bitmek üzere olan Almanya için bulunmaz bir nimet olduğunu belirterek “Bizler bu ülkede ana dilimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi dinimizin gereklerini yerine getirerek sorun yaratmadan yaşayan her konuda bu ülkeye katkı sunan misafir işçi olarak gelen ailelerin çocuklarıyız.” şeklinde konuştu.
MÜSİAD yurt dışı çalışmaları hakkında bilgi verdi.


“İyi bir gelecek için meslek eğitimi şart”
Peter A. Dinç ise “AAU e.V nin kuruluş amacı özellikle meslek yeri bulamayan yabancı kökenli çocuklarımıza, gençlerimize meslek eğitim almaları konusunda çalışmalar yapıyoruz. İyi bir gelecek için meslek eğitimi şart. Yakın zamanda Almanya’ya farklı meslekler eğitim alacak çıraklar getirip iş yerleri bularak çalışmalarını sağlamaya yönelik girişim başlattık. Dil bilmediği için şirket kurmada sorunla karşılaşan vatandaşlarımıza uzman ekibimizle ücretsiz yardımcı olmaktayız.” şeklinde konuştu.

“İşçi değil işveren durumundayız.” 
 
Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu ise yaptığı konuşmada, “Bu programı kasımın sonunda yapacaktık fakat pandemi nedeniyle bugüne kaldı. Almanya’ya Göçün 60.Yılında biz 2. ve 3.kuşaklar artık farklı mesleklere sahibiz ve işçi değil işveren durumundayız. Kökenimiz farklı ülkelerden olsa da biz bu ülkenin bir parçasıyız. Göçmen işçilerin çocukları olarak, yaşadığımız ülkenin ekonomisi başta olmak üzere her alanda her konuda maddi ve manevi katkımız büyüktür. Artık Avrupalılar bizi yabancı görmesin. Türkler Almanya için bir yük değil, büyük bir kazançtır.” şeklinde konuştu.
 
Bu yıl Uyum Meclisi seçimlerinin 09 Ekim 2022’de yapılacağını açıklayan Postaloğlu, Nürnberg Uyum Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Birinci kuşak vatandaşlarımız çok eziyet çekti”

Programda, 60 yıl önce Almanya’ya gelen ve şu an Nürnberg Kuzey Bölgesi Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) bölge başkanlığını yapan birinci kuşak vatandaşlarımızdan Abdurrahman Gümrükçü de hazır bulundu. Gümrükçü “Almanya’ya işçi olarak gelen birinci kuşak vatandaşlarımız çok eziyet çekse de çocukları huzur ve rahat içinde işlerine devam edip yaşıyor.” diye konuştu.  
Program sonrası Dokur Catering firmasının hazırladığı içecek ve yiyecekler davetlilere ikram edildi.

 
 

Deutschlandticket’in Finansmanı 2030’a Kadar Güvence Altına Alındı

Düsseldorf’ta “Amerikan Polis Aracı” Trafikten Men Edildi

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kararlılık: “Hâlâ Yapılacak Çok İş Var”

Almanya’da Elektronik Atık Yasası Bundesrat’tan Geçti

Hamburg’da Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddete Karşı “Turuncu Bank” Mesajı

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

GazeteHamburg Yazarlarımız Şahturna ve Ozan Şiar’a Demokrasi ve Halk Edebiyatı Ödülü

Hamburg Yeşilleri’nden İklim ve Doğa İçin Tarihî Adım

8.Türk Dünyası “KIZILELMA” Ödülleri 25 Kasım'da Sahiplerini Bulacak

CDU ve CSU’da AfD Tartışması Yeniden Alevlendi

Hamburg’da 5. Kültür Zirvesi “Birlikte!” Temasıyla Başlıyor

Bremerhavenli Jizhe Ma “Baltic Way” Matematik Yarışmasında Avrupa Birincisi

Robot OTTO, IERA 2025 Ödülünü Kazandı

Kiracılara Güneş Enerjisi Desteği: Hamburg’da Yeni Dönem

Mozarteum ve LMU Öğrencisi Naz İrem Türkmen’e Uluslararası Arenada Büyük Başarı

Hamburg’da Entegrasyon Başarısı: Eğitim, Dil, İş ve Vatandaşlıkta Güçlü Artış

Almanya Genelinde Güvenlik Sektörüne Büyük Zoll Operasyonu

Levent Çukur, CSU listesinden Pasing-Obermenzing İlçe Meclisi’ne aday

Bremen’de Mietpreisbremse 2029’a Kadar Uzatıldı

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Yükleniyor

Deutschlandticket’in Finansmanı 2030’a Kadar Güvence Altına Alındı

Düsseldorf’ta “Amerikan Polis Aracı” Trafikten Men Edildi

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kararlılık: “Hâlâ Yapılacak Çok İş Var”

Almanya’da Elektronik Atık Yasası Bundesrat’tan Geçti

Hamburg’da Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddete Karşı “Turuncu Bank” Mesajı

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

  • Cumartesi 19 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 20.1 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.7 ° / 11 ° false