“Turistik bölgelere seyahat etmek mümkün”

Bentour Reisen CEO’su Deniz Uğur “Turistik bölgelere seyahat etmek, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme şartıyla her koşulda mümkün.” dedi.

Türkiye 16.08.2021 21:56:18 0
“Turistik bölgelere seyahat etmek mümkün”
Robert Koch Enstitüsü’nün Türkiye‘yi yüksek riskli ülke kategorisinde açıklaması üzerine Almanya’dan Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlar için Bentour Reisen CEO'su Deniz Uğur bir açıklama yaptı.
Türkiye için düzenlemenin yarın gece yürürlüğe gireceğini anımsatan Uğur” Turistik bölgelere seyahat etmek, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme şartıyla her koşulda mümkün.” vurgusu yaptı.   
“Tatil bölgelerinde yeni vaka yok”
Türkiye genelinde vaka değerleri arasında büyük farklılıklar olduğuna değinen Uğur,  “Turistik bölgeler, genellikle 100 bin kişi başına 100 vaka dolayında. Bu değerler, ülke çapında ortalamanın oldukça altındadır. En yüksek vaka sayısı yoğunlukla Türkiye’nin İç Anadolu bölgesindedir. Maalesef oradaki aşılama oranı şu anda hâlâ oldukça düşük." şeklinde konuştu.
Türkiye hükümetinin Mayıs’ta birkaç hafta içinde neredeyse tüm turizm çalışanlarına aşı uyguladığını anımsatan Uğur “Bu yüksek aşılanma oranı, şimdi yeni vaka sayılarına yansıyor. Şu anda tatil bölgelerinde neredeyse hiç yeni vaka yok.” dedi.

Aşılanan kişiler avantajlı

Aşılanan veya hastalığı atlatarak bağışıklık kazanan yolcular için yüksek riskli kategorisinin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğinin altını çizen Uğur “Almanya'ya aşılanmamış ve Covid-19 geçirip iyileştiklerine dair kanıt sunamayan yolcular, Türkiye dönüşü 10 günlük karantinaya girecek. Koronavirüs testi yapıldığında karantina süresi beş günlük olarak sınırlandırılacak. 12 yaşın altındaki çocuklar için beş günlük karantina geçerli olacak.” ifadelerini kullandı.  

Değişiklik ve iptal hakkı

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati ise “Misafirlerimizin birçoğunun, olası tüm kısıtlamalara rağmen tatile gitmek istediğini daha önceki deneyimlerimizden biliyoruz. Bu nedenle tüm tatil paketlerimizi planlandığımız gibi gerçekleştiriyoruz. Ağustos ayında tatilleri gerçekleşecek ve bu yeni uygulamadan etkilenen misafirlerimiz, her koşulda ücretsiz rezervasyon değişikliği yapabilir veya iptal edebilir." şeklinde bilgi verdi.

 

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi

53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu

Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli

Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı

Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi

Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı

Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor

Yükleniyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

  • Çarşamba 5.3 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 7.2 ° / 0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 4.1 ° / 3.6 ° Şiddetli yağmurlu