Bentour Reisen CEO’su Deniz Uğur “Turistik bölgelere seyahat etmek, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme şartıyla her koşulda mümkün.” dedi.
Robert Koch Enstitüsü’nün Türkiye‘yi yüksek riskli ülke kategorisinde açıklaması üzerine Almanya’dan Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlar için Bentour Reisen CEO'su Deniz Uğur bir açıklama yaptı.
Türkiye için düzenlemenin yarın gece yürürlüğe gireceğini anımsatan Uğur” Turistik bölgelere seyahat etmek, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme şartıyla her koşulda mümkün.” vurgusu yaptı. “Tatil bölgelerinde yeni vaka yok”
Türkiye genelinde vaka değerleri arasında büyük farklılıklar olduğuna değinen Uğur, “Turistik bölgeler, genellikle 100 bin kişi başına 100 vaka dolayında. Bu değerler, ülke çapında ortalamanın oldukça altındadır. En yüksek vaka sayısı yoğunlukla Türkiye’nin İç Anadolu bölgesindedir. Maalesef oradaki aşılama oranı şu anda hâlâ oldukça düşük." şeklinde konuştu.
Türkiye hükümetinin Mayıs’ta birkaç hafta içinde neredeyse tüm turizm çalışanlarına aşı uyguladığını anımsatan Uğur “Bu yüksek aşılanma oranı, şimdi yeni vaka sayılarına yansıyor. Şu anda tatil bölgelerinde neredeyse hiç yeni vaka yok.” dedi.
Aşılanan kişiler avantajlı
Aşılanan veya hastalığı atlatarak bağışıklık kazanan yolcular için yüksek riskli kategorisinin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğinin altını çizen Uğur “Almanya'ya aşılanmamış ve Covid-19 geçirip iyileştiklerine dair kanıt sunamayan yolcular, Türkiye dönüşü 10 günlük karantinaya girecek. Koronavirüs testi yapıldığında karantina süresi beş günlük olarak sınırlandırılacak. 12 yaşın altındaki çocuklar için beş günlük karantina geçerli olacak.” ifadelerini kullandı.
Değişiklik ve iptal hakkı
Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati ise “Misafirlerimizin birçoğunun, olası tüm kısıtlamalara rağmen tatile gitmek istediğini daha önceki deneyimlerimizden biliyoruz. Bu nedenle tüm tatil paketlerimizi planlandığımız gibi gerçekleştiriyoruz. Ağustos ayında tatilleri gerçekleşecek ve bu yeni uygulamadan etkilenen misafirlerimiz, her koşulda ücretsiz rezervasyon değişikliği yapabilir veya iptal edebilir." şeklinde bilgi verdi.
Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”
Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”
Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi
Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede
Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok
Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi
Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk
Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme
Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor
Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü
Hannover’da Ev İçi Şiddete Karşı Güç Birliği
Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor
Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm
“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek
Hamburg’da Kamu Çalışanlarına Zam Müjdesi: Maaşlar 2028’e Kadar Üç Aşamada Artacak
Alman Ehliyetini Gösteren Gurbetçiye Türkiye’de 5.900 TL Ceza Şoku
Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı
HSV’den 3:2’lik Ev Zaferi: Union Berlin’i 1887. Bundesliga Maçında Devirdi
Schleswig-Holstein merkezli dev operasyon: 1,5 milyon Euro’luk sosyal sigorta vurgunu ortaya çıkarıldı
Schleswig-Holstein’da 18 Yeni “Demokratik Katılım” Uzmanı Sertifika Aldı
Hamburg’da S-Bahn İstasyonunda Büyük Alarm: Uyuşturucu Anlaşmazlığı Kavgaya Dönüştü
Almanya’da Pilotların Grevi Ulaşımı Kilitledi: 800 Uçuş İptal Edildi
Entegrasyon Kurslarında Kesintiler Endişe Yaratıyor: Toplumsal Birlik ve Nitelikli İşgücü Tehlikede
Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri
Hamburg’da Suç Oranları Geriledi: Şiddet Suçlarında da Düşüş
Kriminal İstatistik 2025: Hamburg Güvenli Ama Kadınlar İçin Değil