Gazetehamburg haber sitemizin iş adamlarımızı tanıtım serimizde bu hafta Almanya’nın Hamburg kentinde hizmet veren ERDEN Market sahibi Ayhan Erden ile söyleyişi de bulunduk
Gazetehamburg haber sitemizin iş adamlarımızı tanıtım serimizde bu hafta Almanya’nın Hamburg kentinde hizmet veren ERDEN Market sahibi Ayhan Erden ile söyleyişi de bulunduk
Röportaj: Zafer ÖZPOLAT
Sizi tanıyabilir miyiz?
Malatya Darende ilçesinde doğdum. 1979 yılında Almanya’ya geldim. Bir yıl Almanca kursu gördüm. İki yıl değişik iş kollarında çalıştım. 1983 yılından bu yana ticaret ile uğraşıyorum. İlk 10 yıl gastronomi alanında uğraş verdim. 1993-1997 yılları arası toptancılık işi ile uğraştım. 1997 yılından bu yana da marketçilik yapıyorum. Neden Marketçilik?
Bu alanda daha başarılı olacağıma inandığım için seçtim. Nitekim de bu alanda başarıyı da yakaladığıma inanıyorum. 1997 yılında Hamburg’da ilk marketi ben açmıştım.
Size göre ticaret nedir?
Güzel bir soru, bana göre ticaret dürüstlük, azim, müşteriye en güzelini en kalitesini yapmaktır. Gençlere ticareti tavsiye ederim. Güler yüzlülük ticarette çok önemlidir. Dürüstlük çok önemlidir. Gençlerimiz okusunlar. Okuduktan sonra ticarete atılsınlar. Ticareti düzgün yaptığın sürece kazanırsın. Ticarette insanı memnun edersen sende memnun olursun. Marketçilik zor bir uğraş mıdır?
Marketçilik gerçekten zor bir alandır. Sosyal hayatından fedakârlık ediyorsun. Uğraş isteyen bir uğraş diyebilirim. Halk ile iç içe olman güzel bir duygu. Ama zamanını vereceksin.
Hamburg’un bir çok semtinde ERDEN Market adı ile dükkanlarınız var. Bundan sonra hedefiniz nedir?
Bundan sonra çocuklarım yaparsa ona bir şey demek. Benim için artık geldiğim noktadan daha fazlasını istemiyorum. Var olanı korumak ve kendi yağımızla kavrulmak istiyorum. Daha yüksek bir hedef düşünmüyorum.
Arkadaş çevrenize ve iş dünyasına mesajınız var mı?
İş dünyasındaki arkadaşlarım kaliteli ,güler yüzlü dürüst bir ticaret içinde olsunlar. Herkese sağlık ve bol kazanç Allah’ım versin. Birbirlerine sevgi ve saygı çerçevesinde ticaret yapsınlar.
ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf
Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”
Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek
Wandsbek’te Banka Skandalı: Banka Çalışanları Müşterileri Milyonlarca Euro Dolandırdı
Oldenburg Tren Garı’nda Şiddet: Eski Eşini Darp Eden Adam Hakkında Soruşturma
KRV Seçim Hakkı Girişimi’nden Yetkililere Çağrı: “Avrupa–Türkiye Uçuşları Ucuzlatılsın!”
Bremen Neustadt’ta “Mahallelerde Park” Diyaloğuna Yoğun İlgi
Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor
Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor
İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor
Hamburg Bürgerschaftı’nda AfD Tartışması: “Yasak Süreci Daha Fazla Geciktirilmemeli”
Hamburg’da Cezaevi Personeline Sağlık Güvencesi: Heilfürsorge Geliyor
Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu
Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi
Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın
Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme