“Sunulan geniş kapsamlı destek olanaklarını kullanın!”

Hamburg Maliye Bakanı Andreas Dressel, yardım paketleri ile ilgili olarak Türkiyeli esnafları bilgilendirme amacıyla hazırladığı yazısında, “Sunulan geniş kapsamlı destek olanaklarını kullanın! Sizin için buradayız.” ifadelerini kull

Hamburg 19.05.2021 19:58:41 0
“Sunulan geniş kapsamlı destek olanaklarını kullanın!”
Hamburg Maliye Bakanı Andreas Dressel, yardım paketleri ile ilgili olarak özellikle Türkiyeli esnafları bilgilendirme amacıyla Türkçe bir bilgilendirme yazısı yayınladı.
Yürürlükte olan kapanma uygulamasının tüm paydaşlar için aşırı zorlu bir durum olmaya devam ettiğini vurgulayan Dressel yazısına “Yeniden açılma perspektifleri, sonunda ufukta belirlemeye başladı. Buna rağmen pandeminin bu son evresi, koronavirüs krizine bağlı tedbirlerden olumsuz etkilenen işletmelerin birçoğu bakımından ekonomik varlığı tehdit edici nitelikte olabiliyor.” ifadelerini kullanarak başladı.
Dressel, kapatma sürecinin çok uzun sürmesi sonucunda birçok işletmenin köşeye sıkışmış vaziyette olduklarını bildiklerini dile getirerek “Özellikle kent merkezinde ve semt merkezlerinde durum kritik. Bunun böyle devam etmemesi için eyalet hükümeti olarak, kent merkezi ve semt merkezlerinin çeşitli paydaşları ve temsilcileriyle görüşmeler sürdürülüyor. Hedef, birlikte konseptler geliştirerek çekiciliği arttıran başarılı etkinlik ve aktivitelerin tasarlanmasıdır. Şehir merkezi ve semt merkezlerine, kısa süre önce kararlaştırılan Yeniden Başlama Fonu kapsamında da maddi yardım sağlıyoruz. Sizden şunu rica ediyorum: Sunulan geniş kapsamlı destek olanaklarını kullanın! Herhangi bir noktada pürüz çıkarsa ya da ilgili kurumlarda ilerleme sağlanamazsa eyalet bakanlığımla veya benimle iletişime geçin. Sizin için buradayız. Pandeminin bu en son aşamasında iyi dileklerimiz yine sizlerle.” Vurgusu yaptı.   
“Ek destekler devam edecek”
Koronavirüs krizinin başlaması üzerinden bir yıldan fazla zaman geçtiğine dikkat çeken Dressel, Hamburg Eyalet Hükûmeti’nin en başından itibaren farklı birimlerin çeşitli yardım seçeneklerini Hamburg Koruma Paketi bünyesinde birleştirdiğini vurgulayarak “Toplam hacmi, 1,6 milyar euroyu aşan yardımlar eyaletimizin yatırım ve teşvik bankası İFB tarafından Hamburglu hak sahiplerine ödendi. Buna ek olarak, yaklaşık 6 milyar euro tutarında vergi kolaylıkları gibi sair yardımlar sağlandı. Sırf Hamburg bütçesinden sağlanan ve 1,5 milyar euro tutarlı hacmi ile Hamburg Korona-Ekonomiyi Koruma Paketi şimdiki aşama için de güçlü bir donanıma sahip. Federal yardımlara eklenen Geçici Yardımlar ve olağanüstü ekonomik yardımlarla birlikte Bağımsız ve Hansa Kenti Hamburg Eyaleti de kısıtlamalardan olumsuz etkilenen işletmelere yoğun biçimde ek destek sağlamaya bundan sonra da devam edecek.” bilgisini paylaştı.   
Dressel, Hamburg’daki işletmelerin ve istihdamın korunması için mücadele etmeyi, diğer eyaletlere kıyasla gayet başarılı bir tedbirler paketiyle yaptıklarının altını çizerek bu konudaki çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.
“Sabit giderlerin iadesi yüzde 100’e çıkacak”
Geçici Yardım III’e yapılan uyarlamalar sayesinde sağlanan desteklerin çok daha cömert bir hâle getirildiğini ve daha fazla işletmenin yararlanabilmesinin sağlandığına işaret eden Dressel, “Özellikle kaybedilen cironun miktarına göre sabit giderlerin iadesi artık yüzde 100’e kadar mümkün olacaktır. Ayrıca kapatmalardan ağır biçimde ve çok uzun bir süre boyunca olumsuz etkilenen işletmeler için ilave bir öz kaynak ödeneği belirlendi. Bununla birlikte perakendecilere mevsimsel emtialarını ve bozulabilen ürünlerini olağanüstü zarar olarak kayıttan düşme olanakları sağlanmıştı; bu uygulamaya üreticiler ve toptancılar da dâhil edildi. Ayrıca serbest çalışanlara tahsis edilen Yeniden Başlama Yardımı iyileştirildi. Vergi, Kamu Harçları ve Kira Desteklerinin yanı sıra Hamburg İstikrar Fonu (HSF) aracılığıyla önceki teşviklerde olan çok önemli bir boşluğu kapatmayı başardık. Zira özellikle orta ölçekli işletmelerin birçoğu kriz uzadıkça öz kaynakları bakımından ekonomik daralma sürecine giriyor. İflas talebinde bulunma mecburiyetinin tekrar eksiksiz olarak yürürlüğe girmesi ise bu durumu daha da sıkıntılı hâle getiriyor.” vurgusunu yaptı.
Dressel, Hamburg’da iflas sürecine girileceğinin öngörüldüğü durumlarda da federal yardımların çoğundan farklı olarak, HSF yardımları hakkında bilgi almanın ve başvuru sunmanın imkânlar dâhilinde olmasının önemli olduğunu belirterek Eyalet Hükümeti’nin, Corona Recovery Fonds (CRF) paketinin bir kez daha genişletilmesini ve yürürlük süresinin uzatılmasını kararlaştırdığını sözlerine ekledi.
İşletmeler, 1,8 milyon euroya kadar destek talep edebilecek
Dressel, orta ölçekli işletmelerin şimdiye kadar en fazla 800 bin euro tutarında destek başvurusunda bulunduğunu anımsatarak “Bundan sonra Hamburglu orta ölçekli bir işletme 1,8 milyon euroya kadar talep edebilecek. Koruma paketinin süresi ise 31 Aralık 2021’e kadar uzatıldı. Hamburg Koruma Paketinin bir parçası olan bu fon kapsamında, koronavirüs krizi nedeniyle sıkıntıya düşen yenilikçi start-uplara ve büyümeye odaklı orta ölçekli işletmelere sessiz ortaklıklar şeklinde teşvik sağlanıyor. Fonun genişletilmesi için belediye, ilaveten 30 milyon euro tutarında ek finans kaynağı tahsis etti. Dolayısıyla federal kaynaklarla birlikte toplamda 100 milyon euroya kadar ilave kaynak sağlanabilecek. Hamburg Likidite Kredisi yanı sıra İFB de artık doğrudan mikro krediler verebiliyor. Bu kredilerle yeni girişimlerin kurulması ve sağlam bir zemine oturtulması, işletmelerin devralınması veya faaliyetlerinin genişletilmesi, somut yatırım projeleri, işletim araç ve gereçleri, ayrıca somut iş ve siparişlere ön finansman sağlanması destekleniyor. Böylece Hamburg Korona Koruma Paketi’ne, Hamburg ekonomisine aktif destek sağlayan etkin bir araç daha eklenmiş oldu.” bilgisini verdi.
Hamburg Dijital paketi
İşletmelere yönelik hâlen devam eden ve kısmen tamamlanmış olan koronavirüs yardım paketlerine ek olarak Hamburg Eyalet Hükûmeti’nin yeni bir destek paketi daha kararlaştırdığını bildiren Dressel, 30 milyon euro hacimli “Hamburg Digital“ isimli bu paketin dijitalleşme yönünde ilerlemeyi ve veri güvenliğini artırmayı hedefleyen küçük ve orta büyüklükteki işletmelere hitap ettiğini vurguladı.
Bugüne kadar çeşitli nedenlerden ötürü koronavirüs krizi yardımlarından faydalanamayan işletmecilerin Mağduriyet Fonu yardımları için başvurabileceklerini belirten Dressel, Hamburg ekonomisi için toplamda 38.36 milyon euro ayrıldığını ifade etti.
Mayıs ayı ortasından itibaren başlatılacak olan başvuru prosedürünün belirlendiğini, başvuruların 30 Eylül 2021 tarihine kadar sunulabileceğini aktaran Dressel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hamburg’da işletmeler ve personel çalıştırmayan serbest meslek sahipleri için sağlam donanımlı bir mağduriyet fonunun yaratılması ve mağduriyet düzenlemesinin pragmatik bir hâle kavuşturulması için geçtiğimiz haftalar boyunca yoğun bir mücadele verdik. Kısmen bunu başka eyaletlerle birlikte gerçekleştiriyoruz, kısmen de daha geniş tutulan ekstra olanaklar sunuyoruz. Bunu özellikle ve somut olarak, koronavirüs krizinden çok ağır etkilendiklerini bildiğimiz personel çalıştırmayan serbest meslek sahiplerine sunuyoruz. Hamburg’da personel çalıştırmayan serbest meslek sahipleri, mağduriyet yardımı için ya doğrudan kendileri başvurabilir ya da “denetleyici üçüncü“ olarak adlandırılan uzmanlar yardımıyla başvuru gerçekleştirebilir. Somut mağduriyetlerin giderilmesi için tahsis edilen bu mali kaynakların yetersiz kaldığı anlaşılırsa Hamburg eyalet bütçesinden eklemeler yapılacaktır. Sıra dışı mağduriyeti kabul edilen her başvurucu, bu paket uyarınca hak ettiği yardımı alabilmelidir.”
Somut tedbirler
Dressel, uygulamalardan sorumlu Maliye ve Ekonomi Eyalet Bakanlıkları tarafından fiilen hayata geçirilen veya hazırlık aşamasında olan somut tedbirleri ise şöyle sıraladı:
  1. Geçici Yardım III: Federal destek
  2. Yeniden Başlama Yardımı: Federal destek; personel çalıştırmayan serbest meslek sahipleri için
  3. Mağduriyet Fonu Yardımı: İşletmeler & personel çalıştırmayan serbest meslek sahipleri için
  4.  Hamburg İstikrar Fonu (HSF): Orta ölçekli işletmeler için (Hacim: 1 milyar euro)
  5.  Corona Recovery Fonds (CRF): Küçük ölçekli işletmelere yönelik, süresi uzatıldı (Hacim: takriben 100 milyon euro)
  6. İFB Kredi Programı (HKL): Uzatıldı ve genişletildi, (Hacim: 400 milyon euro).
  7. İFB Mikro Kredisi
  8. Hamburg Digital (DigitalCheck & DigitalInvest)
  9. Vergi kolaylıkları uzatıldı.
  10. Belediyenin kamu harçları desteği: 31.12.2021’e kadar uzatıldı
  11. Kira destekleri: En az 2021’in 3’ncü çeyreği sonuna kadar uzatıldı
  12. Belediyenin kamu alımları mevzuatı kapsamında sağlanan kolaylıklar 31.12.2021’e kadar uzatıldı
  13.  Hamburg Yeniden Başlama Fonu, kent merkezi ve semt merkezleri için
  14. Hamburg Ekonomik İstikrar Programı #HWSP başlatıldı (hacim: takriben 900 milyon euro, Mali Rapor’un 41’nci sayfasında, başlık 3.4.)

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false