“Seyahat acenteleriyle gurur duyun!”

RTK CEO’su Thomas Bösl: “Seyahat acenteleriyle gurur duyun! Pandemi sırasında gösterdiğimiz çaba ile salgınla başa çıktıkları için gurur duymalıyız.”

Türkiye 1.05.2022 14:47:37 0
“Seyahat acenteleriyle gurur duyun!”
Haber Hüseyin EKMEKÇİ

Yılda 4 milyar cirosu ile Avrupa’nın en büyük seyahat acentesi konfederasyonu Alman kökenli RTK, Diyalog Günleri etkinliği ile 400 seyahat acentesini Antalya’da bir araya getirdi. 
Sunexpress, Nirvana Cosmopolitan ve FTI’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte dört ana başlık vardı: dijitalleşme, vasıflı elemanlar, sürdürülebilirlik ve seyahat acenteleri ile tur operatörleri arasındaki ilişkiler.
Konferansta RTK, seyahat acentelerinin yeni dijital elamanı TONİ’yi acentelere tanıttı. Seyahat acentesinde yapay zekâ yardımı ile müşterilere hizmet veren TONİ’nin rutin görevlerinin bir otomasyonu olacağı ve satış elemanlarına müşteriye danışmanlık hizmeti vermede ve satışları hızlandırmada destek vereceği aktarıldı.
RTK CEO’su Thomas Bösl etkinlikte yaptığı konuşmada Türk turizminin Avrupa pazarlarında, özellikle Almanya’da çok önemli ilerleme kaybedeceğine inandığını ve RTK olarak Türkiye satışlarını destekleyeceklerini söyledi. Bösl, 2022 yılında 60 iş yeri için bildiri yaptıklarını ve 800 başvuru aldıklarını kaydetti.
Bösl “Seyahat acenteleriyle gurur duyun! Pandemi sırasında gösterdiğimiz çaba ile salgınla başa çıktıkları için gurur duymalıyız.” dedi.
Bösl geleceğin en önemli konularından birinin vasıflı eleman sıkıntısı olacağına dair kaygılarını dile getirerek “Bu, nesillerin değişmesiyle önümüzdeki on yıl içinde daha da kötüleşebilir. Gençleri seyahat acentesi konusunda heyecanlandırmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Sürdürülebilirlik teşvik edilmeli”
Bösl, bazı insanların artık sürdürebilirlik sözünü duymamazlıktan geldiğine değinerek sürdürülebilirlik konusunun sektör tarafından şekillendirilmesinin ve teşvik edilmesinin gerektiğine değindi. Bösl “Aksi takdirde hepimiz Berlin ve Brüksel'den hoşlanmayacağımız düzenlemeler ile karşı karşıya gelebiliriz.” ikazı yaptı. 

Onur ödülleri
Bösl tarafından İspanyol Turizmci İgnacio Moll ve Türk Turizmci Hüseyin Baraner’e RTK Alman Seyahat Acenteleri Onur Ödülü verildi. Bösl “Baraner, yıllardır Almanya’da Türkiye’nin satışlarının artması için çaba gösteriyor. Alman seyahat acenteleri ve Türk otelciler arasında sağlam bir köprü oldu. Kriz anında hep acenteler ile beraberdi. Türkiye Almanya arasındaki turizm ilişkilerine destek verdi.” diye konuştu.

Turizmci Hüseyin Baraner de yaptığı konuşmada destinasyonların korunmasının önemini dile getirdi. Tüm paydaşların kazançlarının eşit derecede önemsenmesine ve destinasyonlardaki her unsurun turizmciler tarafından alkışlanmaması gerektiğine vurgu yapan Baraner, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Alman ve Türk dinamikleri bir araya getirmeyi bir yaşam vazifesi olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.
Komisyonların düşüklüğüne vurgu
Türkiye’deki buluşmanın bütün katılımcı seyahat acentelerini en çok etkileyen noktası ise seyahat ve tur operatörleri arasındaki ilişki konusu oldu. Satış komisyonlarının çok düşük olduğuna vurgu yapan acenteler, tur operatörlerinin seyahat acentelerine nasıl satış yapacaklarını dayatmalarına izin verilemeyeceğini belirtti.  
Antalya’nın tarihi kentlerini ve Antalya Kaleiçi’ni gezen Alman seyahat acenteleri, Nirvana Cosmopolitan Otel’in hizmet gücüne ve misafir misafirperverliğine hayran kaldığını belirtti.    
 

 

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında

Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı

Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor

Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi

Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu

Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor

Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı

Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri

Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”

Miray Akovalıgil, Almanya’yı Kahkahaya Boğmaya Geliyor!

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Hamburg’da Soğuk Gece: St. Pauli, Mönchengladbach’a Farklı Yenildi

St. Pauli’nin Rakibi Belli Oldu: DFB Kupası’nda Mönchengladbach Deplasmanı

Hamburg Sürücü Adayları İçin Umut Veriyor: Ehliyet Artık Daha Ucuz Olacak

Hannover’de Katılım Toplantısı: Onay, Bothfeld-Vahrenheide Halkıyla Buluşuyor

Hannover’de Kuş Gribi Alarmı

Dortmund Polisi Uyardı: “Cadılar Bayramı Aptallığın Kılıfı Değil”

Yükleniyor

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

  • Cumartesi 25.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Pazar 24.7 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.2 ° / 13.5 ° false