Sanatçı Demet Akbağ, 15 yıl sonra tiyatro seyircisiyle Aydınlıkevler oyunuyla bir araya gelirken rahmetli eşinin Yılmaz Erdoğan’a “Sen yaz kardeşim, karım oynasın!” sözlerini anımsayarak duygusal anlar yaşadı.
Ünlü isimleri buluşturan 'Aydınlıkevler' tiyatro oyun galası unutulmaz bir geceye sahne oldu. Yılmaz Erdoğan, Ankara'da çocukluk yıllarının geçtiği Aydınlıkevler semtini kaleme aldığı Aydınlıkevler oyununu, Sanatçı Demet Akbağ’la birlikte Akbağ’ın geçtiğimiz yıllarda İzmir'de trafik kazasında kaybettiği eşi rahmetli Zafer Çika'ya armağan etti. 15 yıl sonra tiyatro sahnesine dönen Demet Akbağ, eşinin kolyesini takarken "Zafer, çok uzun zamandır istiyordu. Bu oyun ona gitsin." dedi. Cem Yılmaz, Gökçe Bahadır, Doğa Rutkay, Ali Sunal, Fatih Terim, Burcu Özberk, Metin Akpınar, Ata Demirer gibi isimler de galaya katıldı.
Kadrosunda Demet Akbağ ile birlikte Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın yer aldığı, yönetmenliğini Serdar Biliş’in, proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği ‘Aydınlıkevler’in finalinde oyuncular, seyirciyi selamladı ve kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Gecenin devamında düzenlenen davette ünlü isimler bir araya geldi.
Kolyesi dikkat çekti
Sahne sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demet Akbağ "15 yıl aradan sonra sahnede olmak çok güzel. Aslında bu işe iki sene önce niyetlendik, malum pandemi girdi. 'İnsanların dışarıya çıkmaya tereddüt ettiği bir zamanda oyunu çıkarmayalım, biraz daha bekleyelim.' dedik. Kısmet 2022’ye oldu. Hepimiz çok verimli ve eğlenerek çalıştık. Artık gecemiz gündüzümüz karıştı. Çok heyecanlıydık. Seyircimiz çok güzeldi, çok özel misafirlerimiz vardı. Şimdi hedefimiz, daha fazla oyun oynayarak turnelere çıkmak." ifadelerini kullandı.
"Yaz kardeşim, karım oynasın"
Yılmaz Erdoğan'ın oyunu rahmetli Zafer Çika'ya armağan etmesiyle ilgili 62 yaşındaki sanatçı "Zafer çok uzun zamandır istiyordu. Yılmaz Erdoğan’a 'Neden beraber bir oyun oynamıyorsunuz? Sen oynamıyorsan yaz kardeşim, karım oynasın.’ derdi. Bu da ona gitsin." diyerek duygu dolu anlar yaşadı.
ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf
Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”
Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek
Wandsbek’te Banka Skandalı: Banka Çalışanları Müşterileri Milyonlarca Euro Dolandırdı
Oldenburg Tren Garı’nda Şiddet: Eski Eşini Darp Eden Adam Hakkında Soruşturma
KRV Seçim Hakkı Girişimi’nden Yetkililere Çağrı: “Avrupa–Türkiye Uçuşları Ucuzlatılsın!”
Bremen Neustadt’ta “Mahallelerde Park” Diyaloğuna Yoğun İlgi
Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor
Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor
İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor
Hamburg Bürgerschaftı’nda AfD Tartışması: “Yasak Süreci Daha Fazla Geciktirilmemeli”
Hamburg’da Cezaevi Personeline Sağlık Güvencesi: Heilfürsorge Geliyor
Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu
Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi
Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın
Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme