“SANAL ALEM BİR ALEM!” KABARESİNE YOĞUN İLGİ

Binfikir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü, Brüksel’de “Sanal Alem Bir Alem!” kabaresini tıklım tıklım dolan De Kriekelaar Kültür Merkezi’nde sahneleyerek kutladı.

Almanya 29.03.2022 14:22:18 0
“SANAL ALEM BİR ALEM!” KABARESİNE YOĞUN İLGİ
Binfikir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü, Brüksel’de “Sanal Alem Bir Alem!” kabaresini tıklım tıklım dolan De Kriekelaar Kültür Merkezi’nde sahneleyerek kutladı.
 
Binfikir Tiyatrosu Genel Yönetmeni Mizah Yazarı Erdinç Utku’nun kaleme aldığı ve büyük küçük herkesin sorunu olan bağımlılığa birbirinden komik ve hayatın içinden skeçlerle parmak basan kabareyi Binfikir Mutfağı’ndan yetişen Vedat Yeşilyurt yönetti. Her yaştan her kesimden seyircinin hayatına dokunan kabare, izleyenlerin kendi hallerini komik bir şekilde sahneye taşıyarak kahkahaya boğdu.
 
UTKU : “AMACIMIZ SEYİRCİNİN GÖNLÜNDE TAHT KURMAK!”
Oyun sonrasında kısa bir konuşma yapan yönetmen Vedat Yeşilyurt, yalnız bırakmadıkları için seyircilere teşekkür etti ve seyircilerin Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı. Yeşilyurt “Siz olmazsanız tiyatro olmaz. İyi ki vardınız” dedi.
Binfikir Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erdinç Utku da mutfaktan bir yönetmen yetiştirmenin mutluluğunu paylaştı:
“Salonun tıklım tıklım olduğunu görmek sevindirici.
Politikadaki gibi koltuk derdimiz yok. Seyirci koltuklarını doldurmak ve seyircinin gönlünde taht kurmak mutlu ediyor bizi.
Yıllarca dil bayrağımız Türkçeyi Belçika sahnelerinde dalgalandırıyoruz. Mahallenin çocuğunu önce tiyatro seyircisi, sonra oyuncusu ve mutfakta pişince de tiyatro yönetmeni yapıyoruz. Haldun Taner ile William Shakespeare’i sahnede buluşturuyoruz. Sanatı sokağa, sokağı sanata taşımak için uğraş veriyoruz.
Türkiye’deki Gırgır modelini Belçika’da tiyatroya uyarladık. İlk örnek bugün oyunu yöneten Vedat Yesilyurt oldu. Vedat’ı ve tüm oyuncuları kutluyorum. Işık ve seste yardımcı olan Mesude Aytekin’e ve organizasyonda katkıda bulunan tüm eski oyuncularımıza da teşekkür ediyorum. Binfikir Tiyatrosu kocaman bir tiyatro ailesi oldu. Sadece oyuncu grubumuz değil, seyircilerimiz de artık bu ailenin parçası. Yaşasın tiyatro, tiyatro yaşasın!”
Daha sonra Şair Kamil Sayın’ın gün için özel olarak yazdığı şiiri Serpil Aygün okudu. Oyun, “N’olur internetim gitmesin
Aman şarjım bitmesin
Beni layk etmeyeni
Kimse layk etmesin!” sözlerinden oluşan oyun şarkısı nakaratının seyirci ile birlikte söylenmesiyle sona erdi.

BİNFİKİR İLE 7’DEN 77’YE HERKES İÇİN TİYATRO
 2008 yılında Türk toplumunun Belçika´daki sosyal ve sanatsal hayatına kendi kimliğiyle katılımını sağlamak için “Herkes için Sanat” parolasıyla tiyatro çalışmalarını başlattık. Çalışmalarımızda “sanatın sokağa sokağın sanata taşınması” hedefleniyor.  Belçikalı Türkleri tiyatroyu sevdirerek hem tiyatro sahnelerine hem de tiyatro salonlarına çekmeyi hedefliyoruz.” diyen Erdinç Utku “6-12 yaş grubundan oluşan Binfikir Çocuk Tiyatrosu “çocukların çocuklar için oyun sahnelediği” farklı bir tiyatro. Ergenler ve yetişkinler  “Binfikir Tiyatrosu” adı altında genellikle toplumsal konularda farklı kabareler sergiliyor. “Asık suratlıların alınmadığı” “Komedi Pazarı” etkinliklerimizde ise doğaçlama yapılıyor, seyircinin sahneye çıkması teşvik ediliyor. 15-26 yaş grubu genç kızlardan oluşan Binfikir Next Generation Grubu ise Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Sarayı BOZAR’ın  30 Nisan 3 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 7. Next Generation Please Festivali’nde Serpil Aygün’ün yönettiği “Belçika’nın Kibeleleri” adında danslı bir tiyatral performans sunacak.

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında

Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı

Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor

Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi

Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu

Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor

Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı

Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri

Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”

Miray Akovalıgil, Almanya’yı Kahkahaya Boğmaya Geliyor!

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Yükleniyor

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

  • Salı 23.6 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı