“SANAL ALEM BİR ALEM!” KABARESİNE YOĞUN İLGİ

Binfikir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü, Brüksel’de “Sanal Alem Bir Alem!” kabaresini tıklım tıklım dolan De Kriekelaar Kültür Merkezi’nde sahneleyerek kutladı.

Almanya 29.03.2022 14:22:18 0
“SANAL ALEM BİR ALEM!” KABARESİNE YOĞUN İLGİ
Binfikir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü, Brüksel’de “Sanal Alem Bir Alem!” kabaresini tıklım tıklım dolan De Kriekelaar Kültür Merkezi’nde sahneleyerek kutladı.
 
Binfikir Tiyatrosu Genel Yönetmeni Mizah Yazarı Erdinç Utku’nun kaleme aldığı ve büyük küçük herkesin sorunu olan bağımlılığa birbirinden komik ve hayatın içinden skeçlerle parmak basan kabareyi Binfikir Mutfağı’ndan yetişen Vedat Yeşilyurt yönetti. Her yaştan her kesimden seyircinin hayatına dokunan kabare, izleyenlerin kendi hallerini komik bir şekilde sahneye taşıyarak kahkahaya boğdu.
 
UTKU : “AMACIMIZ SEYİRCİNİN GÖNLÜNDE TAHT KURMAK!”
Oyun sonrasında kısa bir konuşma yapan yönetmen Vedat Yeşilyurt, yalnız bırakmadıkları için seyircilere teşekkür etti ve seyircilerin Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı. Yeşilyurt “Siz olmazsanız tiyatro olmaz. İyi ki vardınız” dedi.
Binfikir Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erdinç Utku da mutfaktan bir yönetmen yetiştirmenin mutluluğunu paylaştı:
“Salonun tıklım tıklım olduğunu görmek sevindirici.
Politikadaki gibi koltuk derdimiz yok. Seyirci koltuklarını doldurmak ve seyircinin gönlünde taht kurmak mutlu ediyor bizi.
Yıllarca dil bayrağımız Türkçeyi Belçika sahnelerinde dalgalandırıyoruz. Mahallenin çocuğunu önce tiyatro seyircisi, sonra oyuncusu ve mutfakta pişince de tiyatro yönetmeni yapıyoruz. Haldun Taner ile William Shakespeare’i sahnede buluşturuyoruz. Sanatı sokağa, sokağı sanata taşımak için uğraş veriyoruz.
Türkiye’deki Gırgır modelini Belçika’da tiyatroya uyarladık. İlk örnek bugün oyunu yöneten Vedat Yesilyurt oldu. Vedat’ı ve tüm oyuncuları kutluyorum. Işık ve seste yardımcı olan Mesude Aytekin’e ve organizasyonda katkıda bulunan tüm eski oyuncularımıza da teşekkür ediyorum. Binfikir Tiyatrosu kocaman bir tiyatro ailesi oldu. Sadece oyuncu grubumuz değil, seyircilerimiz de artık bu ailenin parçası. Yaşasın tiyatro, tiyatro yaşasın!”
Daha sonra Şair Kamil Sayın’ın gün için özel olarak yazdığı şiiri Serpil Aygün okudu. Oyun, “N’olur internetim gitmesin
Aman şarjım bitmesin
Beni layk etmeyeni
Kimse layk etmesin!” sözlerinden oluşan oyun şarkısı nakaratının seyirci ile birlikte söylenmesiyle sona erdi.

BİNFİKİR İLE 7’DEN 77’YE HERKES İÇİN TİYATRO
 2008 yılında Türk toplumunun Belçika´daki sosyal ve sanatsal hayatına kendi kimliğiyle katılımını sağlamak için “Herkes için Sanat” parolasıyla tiyatro çalışmalarını başlattık. Çalışmalarımızda “sanatın sokağa sokağın sanata taşınması” hedefleniyor.  Belçikalı Türkleri tiyatroyu sevdirerek hem tiyatro sahnelerine hem de tiyatro salonlarına çekmeyi hedefliyoruz.” diyen Erdinç Utku “6-12 yaş grubundan oluşan Binfikir Çocuk Tiyatrosu “çocukların çocuklar için oyun sahnelediği” farklı bir tiyatro. Ergenler ve yetişkinler  “Binfikir Tiyatrosu” adı altında genellikle toplumsal konularda farklı kabareler sergiliyor. “Asık suratlıların alınmadığı” “Komedi Pazarı” etkinliklerimizde ise doğaçlama yapılıyor, seyircinin sahneye çıkması teşvik ediliyor. 15-26 yaş grubu genç kızlardan oluşan Binfikir Next Generation Grubu ise Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Sarayı BOZAR’ın  30 Nisan 3 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 7. Next Generation Please Festivali’nde Serpil Aygün’ün yönettiği “Belçika’nın Kibeleleri” adında danslı bir tiyatral performans sunacak.

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

Yükleniyor

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

  • Pazar 10.6 ° / 4.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 10.2 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Salı 10.2 ° / 4.2 ° false