“SANAL ALEM BİR ALEM!” KABARESİNE YOĞUN İLGİ

Binfikir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü, Brüksel’de “Sanal Alem Bir Alem!” kabaresini tıklım tıklım dolan De Kriekelaar Kültür Merkezi’nde sahneleyerek kutladı.

Almanya 29.03.2022 14:22:18 0
“SANAL ALEM BİR ALEM!” KABARESİNE YOĞUN İLGİ
Binfikir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü, Brüksel’de “Sanal Alem Bir Alem!” kabaresini tıklım tıklım dolan De Kriekelaar Kültür Merkezi’nde sahneleyerek kutladı.
 
Binfikir Tiyatrosu Genel Yönetmeni Mizah Yazarı Erdinç Utku’nun kaleme aldığı ve büyük küçük herkesin sorunu olan bağımlılığa birbirinden komik ve hayatın içinden skeçlerle parmak basan kabareyi Binfikir Mutfağı’ndan yetişen Vedat Yeşilyurt yönetti. Her yaştan her kesimden seyircinin hayatına dokunan kabare, izleyenlerin kendi hallerini komik bir şekilde sahneye taşıyarak kahkahaya boğdu.
 
UTKU : “AMACIMIZ SEYİRCİNİN GÖNLÜNDE TAHT KURMAK!”
Oyun sonrasında kısa bir konuşma yapan yönetmen Vedat Yeşilyurt, yalnız bırakmadıkları için seyircilere teşekkür etti ve seyircilerin Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı. Yeşilyurt “Siz olmazsanız tiyatro olmaz. İyi ki vardınız” dedi.
Binfikir Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erdinç Utku da mutfaktan bir yönetmen yetiştirmenin mutluluğunu paylaştı:
“Salonun tıklım tıklım olduğunu görmek sevindirici.
Politikadaki gibi koltuk derdimiz yok. Seyirci koltuklarını doldurmak ve seyircinin gönlünde taht kurmak mutlu ediyor bizi.
Yıllarca dil bayrağımız Türkçeyi Belçika sahnelerinde dalgalandırıyoruz. Mahallenin çocuğunu önce tiyatro seyircisi, sonra oyuncusu ve mutfakta pişince de tiyatro yönetmeni yapıyoruz. Haldun Taner ile William Shakespeare’i sahnede buluşturuyoruz. Sanatı sokağa, sokağı sanata taşımak için uğraş veriyoruz.
Türkiye’deki Gırgır modelini Belçika’da tiyatroya uyarladık. İlk örnek bugün oyunu yöneten Vedat Yesilyurt oldu. Vedat’ı ve tüm oyuncuları kutluyorum. Işık ve seste yardımcı olan Mesude Aytekin’e ve organizasyonda katkıda bulunan tüm eski oyuncularımıza da teşekkür ediyorum. Binfikir Tiyatrosu kocaman bir tiyatro ailesi oldu. Sadece oyuncu grubumuz değil, seyircilerimiz de artık bu ailenin parçası. Yaşasın tiyatro, tiyatro yaşasın!”
Daha sonra Şair Kamil Sayın’ın gün için özel olarak yazdığı şiiri Serpil Aygün okudu. Oyun, “N’olur internetim gitmesin
Aman şarjım bitmesin
Beni layk etmeyeni
Kimse layk etmesin!” sözlerinden oluşan oyun şarkısı nakaratının seyirci ile birlikte söylenmesiyle sona erdi.

BİNFİKİR İLE 7’DEN 77’YE HERKES İÇİN TİYATRO
 2008 yılında Türk toplumunun Belçika´daki sosyal ve sanatsal hayatına kendi kimliğiyle katılımını sağlamak için “Herkes için Sanat” parolasıyla tiyatro çalışmalarını başlattık. Çalışmalarımızda “sanatın sokağa sokağın sanata taşınması” hedefleniyor.  Belçikalı Türkleri tiyatroyu sevdirerek hem tiyatro sahnelerine hem de tiyatro salonlarına çekmeyi hedefliyoruz.” diyen Erdinç Utku “6-12 yaş grubundan oluşan Binfikir Çocuk Tiyatrosu “çocukların çocuklar için oyun sahnelediği” farklı bir tiyatro. Ergenler ve yetişkinler  “Binfikir Tiyatrosu” adı altında genellikle toplumsal konularda farklı kabareler sergiliyor. “Asık suratlıların alınmadığı” “Komedi Pazarı” etkinliklerimizde ise doğaçlama yapılıyor, seyircinin sahneye çıkması teşvik ediliyor. 15-26 yaş grubu genç kızlardan oluşan Binfikir Next Generation Grubu ise Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Sarayı BOZAR’ın  30 Nisan 3 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 7. Next Generation Please Festivali’nde Serpil Aygün’ün yönettiği “Belçika’nın Kibeleleri” adında danslı bir tiyatral performans sunacak.

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

Bürgergeld Tarih Oluyor: Yeni Temel Güvenceye Bundesrat’tan Eleştiri

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Yükleniyor

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

  • Cumartesi 5.4 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 8.5 ° / 5.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 10.1 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu