IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır “Ramazan ayı oruçlarımızla bedenimizi, zekatlarımızı, malımızı ibadet, taat ve tefekkürlerimizle ruhlarımızı arındırdığımız bir aydır.” dedi.
Haber: Ilhan Baba-Nürnberg
İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kuzey Bavyera Bölge Teşkilatı tarafından Nürnberg IGMG Merkez Camisi Konferans Salonu’nda iftar programı düzenlendi. Kur-an’ı Kerim okunmasıyla başlayan iftar programına Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş, Din Hizmetler Ataşesi Fuad Gökçebay, Kilise Temsilcisi Dr. Thomas Amberg, THY Nürnberg Müdürü Abdullah Ömer Çelik, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Teşkilat Başkanı İsmail satır, IGMG Genel Merkez Hatibi UKBA Bilal Demiroğlu, IGMG Nürnberg Başkanı Yusuf Güler, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt, Fürth DİTİB Dernek Başkanı Refet Avcı, MÜSİAD Kuzey Bavyera Nürnberg Șube Başkanı Haluk Dokur, Nürnberg Metropol Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, Avrupa El Ele Vakfı Genel Başkanı Cengiz Hocazade, Saadet Avrupa Nürnberg Bölge Teşkilat Başkan Yardımcısı Musa Tamer, Sürekli&Kollegen Avukatlık Ofisinden Ender Sürekli, IGMG Kadın Kolları ve IGMG Gençlik Kolları Başkanlarıyla birlikte çok sayıda davetli katıldı.
IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır iftarda yaptığı konuşmada “Ramazan ayı, oruçlarımızla bedenimizi, zekatlarımızı, malımızı ibadet, taat ve tefekkürlerimizle ruhlarımızı arındırdığımız bir aydır. Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluştur. Bu ay, tüm insanlığa karşı merhamet duygularının pekiştiği aydır ve yardım bekleyenlere karşı daha da bir şevkle el uzatma ayıdır.” diye konuştu.
Satır “Müslüman’ım.” diyen birinin yardıma muhtaç olana sırtını dönemeyeceğini belirterek Peygamber’in “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” sözünü anımsattı. Satır “Peygamber’in ümmeti olarak bizler, din, dil, ırk ayırımı yapmaksızın zor durumlarda evini terk etmek zorunda kalmış insanlara da karşı mesuliyetlerimiz vardır. Bu nedenle IGMG merkez, bölge ve şube teşkilatlarının “Medine ensarı” bilinciyle bu Ramazan’da da gerek mültecilere gerekse diğer yadıma muhtaçlara iftar vermeye devam ediyor. İnsanlar arasında birbirine olan güvenin, dayanışmanın birliğin ve beraberliğin artmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
“Yeni değişimlere hazırlıklı olunmalı”
İftar Programına katılan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, pandemi öncesinde olduğu gibi pandemi sonrasında da Türkiye’de içinde bulunmak üzere tüm dünyada mülteci sorunlarının sürdüğünü söyledi. Suriyeli vatandaşların acı ve trajik durumlarının yüreklerini dağladığını ifade eden Deniz “Bunun üzerine pandemi musibeti girince işler çok daha çetrefilli hâle geldi. Pandemi hayatımızı köklü değişime uğrattı dedi. Deniz “Pandemi kalksa bile pandemi dönemindeki birtakım alışkanlıklar hayatımızda yer almaya devam edecek. İşler büyük ölçüde dijital ortamdan halledilir hâle gelecek. Yapılan öngörüler dijitalleşme olgusunun pandemi sonrasında da süreceği yönündedir’ şeklinde görüşlerini açıkladı.
Yeni değişimlere hazırlıklı olunması gerektiğini de belirten Deniz “Yepyeni dünya kurulduğunu ve yeniliklere karşı, yeni düzene karşı hazırlıklı olmalıyız. Türk Toplumu olarak geleceğe umutla adım atmaya yönelik beklentilerimiz boşa çıkmayacaktır. Geleceğe umutla bakılması gerekir.’ vurgusu yaptı
İslam dininin sevgi, saygı, güzel ahlak ve ibadet demek olduğunu da sözlerine ekleyen Deniz, güzel ahlakın en fazla idrak edildiği ve fazlasıyla yaşandığı ayın Ramazan ayı olduğunu ifade etti.
“İslam düşmanlığı çoğalıyor”
Din Hizmetleri Ataşesi Fuad Gökçebay ise ‘Ramazan’ın rahmet, bereket ve bağışlayıcılık içeren bir ay olduğuna değinerek çok kültürlülüğe ve birlikteliğe katkı sağladığının altını çizdi. Gökçebay şunları söyledi: “Ramazan sadece bedenimize karşı değil, aynı zamanda nefsimize karşı bir imtihan ayıdır. Allaha şükür, bedenimize karşı imtihanı iyi veriyoruz ama toplumsal imtihanı çok iyi vermediğimiz dönemler yaşıyoruz. Bunlar, İslam düşmanlığının çoğalması, camilerimize olan saldırıların artması ve hepimizin farklı kategoriler içinde değerlendirilerek ötekileştirilme ve yabancılaştırılmaya tabi tutulmamız olarak karşımıza çıkıyor. Temennimiz, savaşların bir an önce sona ermesi ve yerini barışın almasıdır.” “İnsanlık ayıbı tablo”
IGMG Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş ise “Savaşlar nedeniyle canlarını kurtarmak için yollara düşmüş Afrikalılar, Rohingyalar, Suriyeler, Iraklılar ve Afganistanlılar gibi pek çok milletten insanın dramı her gün bir insanlık ayıbı olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu tabloya son olarak Ukrayna da dâhil oldu. Ukrayna halkı dâhil tüm sığınmacılara yardım elini uzatan, sığınmacılara kapılarını açan, onları misafir eden tüm bölgelerimizdeki yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olursak dertlerin, sorunların çözümü kolaylaşır.” ifadelerini kullandı.
Bremen’de Tarihi Dönüm Noktası: 800 Yıl Önce Kurulan Belediye Meclisi Kutlanıyor
Wilhelmsburg’da Yeni Dönem Başlıyor: Elbinsel’in Kalbinde 1.900 Konutluk Büyük Dönüşüm
Mustafa Akay Avrupa’yı Sallamaya Devam Ediyor
Hamburg’da Cinsel Şiddetle Mücadelede Büyük Açık: Sol Parti’den Sert Eleştiri
Dortmund’da Amatör Maç Sonrası Kavga: Beş Kişi Yaralandı, Bir Kadın Şok Geçirdi
Michael Börgerding’e Bremen’den Anlamlı Veda: Sanat ve Bilim Senato Madalyası Ölümünden Sonra Verildi
Almanya’da Politikacılara Saldırı Çağrısı Yapan Kişi Tutuklandı
Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”
Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı
Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!
Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek
Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar
Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı
Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”
Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek
Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı
Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı
Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”
Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor
Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında
Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı
Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor
Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi
Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu
Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor
Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı
Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri
Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”