“O kadar korkaklar ki sonuca ulaşamayacaklar, rahat olun”

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu: “Şu an iktidarın yapabileceği kötülük, vatandaş tarafından artık satın alınmıyor. O kadar korkaklar ki kaos yaratmak isteseler de halk, kardeşçe huzur içinde yaşamak istiyor. Sonuca u

Hamburg 24.01.2023 01:15:11 0
“O kadar korkaklar ki sonuca ulaşamayacaklar, rahat olun”
CHP Hamburg Birliği tarafından Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Demokrasi Mücadelesi konulu panel düzenlendi.
Hamburg Alevi Vakfı Salonu’nda düzenlenen panele, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka katıldı.


Kaftancıoğlu “Zaman zaman düşünüyorum ‘Siyaset niye yapılır?’ diye.” başlayan konuşmasında “Bu soruyu zaman zaman sıklıkla kendime soruyorum. Türkiye gibi bir ülkede kimsenin “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?” cümlesine ihtiyacı yoksa herkes kendi gerçekliğiyle barışık demektir. Eğer siyasetten maddi ve manevi bir rant, bir gelir elde etme, bir zenginleşme gibi bir düşünceniz yoksa bugünün Türkiye’sinde siyaset yapmak için ya deli olmanız ya da gerçekten inandığınız, başınıza ne gelirse gelsin ölmeyi göze aldığınız o yolda, mutlaka ama mutlaka kendiniz için değil, 86 milyon için sorumluluktan öte bir zorunluluk hissetmeniz gerek.” vurgusu yaptı.



Bu doğrultuda aklına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geldiğine değinen Kaftancıoğlu şunları söyledi: “Bugüne kadar 27 yıl devletin en büyük ikinci bütçesini yönetmiş, o dönemlerde, en yüksek  maaşlardan birini almış, milletvekili olmuş, genel başkan olmuş, sadece kendisini düşünecek olsa hayatını bir şekilde idame ettirecek gerçekliğe sahip birisi çıkıyor, linç edilmeyi göze alarak, terör örgütü saldırılarını göze alarak ‘Bu ülkedeki bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek.’ duygusu ile gece gündüz demeden çalışıyor. İşte siyaset, sadece kendiniz için değildir. Siyaset, kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, etrafınızda bir tane bile mağdur, mutsuz, haksızlığa uğrayan biri olduğunda yüreğinizin bir tarafında rahatsızlık hissetmenizdir. O zaman deli değilsiniz, siyaset yapma zorunluluğunda oluyorsunuz.”


Panelde kendisine yapılan İstanbul seçimlerinin mimarı diye yapılan sunumu eleştiren Kaftancıoğlu “Genelde siyasetçiler başkalarının emeği üzerine konmayı sever. Bu, bir alışkanlık oldu. İstanbul seçimlerinin mimarı, tüm Türkiye’de inanılmaz bir strateji ve kararlılıkla süreci ilk günden kurgulayan hatta 10 yıl öncesinden planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.” diye konuştu.

Bir soru üzerine seçim sonrası oluşabilecek kaos senaryosuyla ilgili konuşan Kaftancıoğlu “Kötülüğün sınırı yoktur ama biz seçimlere giderken ‘Onlar ne yapar?’ diye bir strateji belirlemiyoruz. ‘Onlar ne yaparsa yapsın, biz ne yapabiliriz’ sorusunun yanıtı olarak strateji belirliyoruz. Onlar her türlü kötülüğü yapabilir ama şunu unutmayın: “Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca çalkantılı olan, darbenin yapıldığı ve demokrasinin askıya alındığı dönemlerde yapılanlar, halkın desteği alınarak yapılmıştır. Dolayısıyla kaosu yaratabilmesi için halkın desteğini alabilmesi lazım ki o kaos, sonuca ulaşsın. Şu an iktidarın yapabileceği kötülük, vatandaş tarafından artık satın alınmıyor. O kadar korkaklar ki kaos yaratmak isteseler de halk, kardeşçe huzur içinde yaşamak istiyor. Sonuca ulaşamayacaklar, rahat olun.” sözlerini dile getirdi.



Kaftancıoğlu, 2018 yılında, İstanbul İl Başkanı olduğu ilk günden beri Demirtaş ile birlikte yan yana resmi olduğu için yandaş basın tarafından saldırıya uğradığını aktararak “Adımlarımdan hiçbir zaman geri atmadım. Dokunulmazlık oylamasında genel başkanımız bunun gerekçesini açıkça anlatmıştı. Sonuç değiştirilemeyeceği için oylamada evet oyu kullanılmıştı ancak bir kez şunu yinelemek isterim: Türkiye'de demokrasi çerçevesinde mücadele eden, oy alan, parlamentodaki bir siyasi partinin temsilcisi olan ve şu anda cezaevinde bulunan Demirtaş'a gelin hep birlikte buradan Hamburg'dan bir selam yollayalım.
Halk huzur içinde yaşamak istiyor.”
şeklinde konuştu.

“Herkes hukuk karşısında yargılanacak”

Halkların Demokratik Partisi’nin de (HDP), seçimle ilgili konumunu değerlendiren Kaftancıoğlu “HDP, Emek ve Özgürlük İttifakında yer almak istediğini söyledi. Dolayısıyla “Milet İttifakı ile HDP neden yan yana gelmek istemiyor?” şeklindeki soruyu da anlayışla karşılıyorum. Hepimiz bulunduğumuz yerlerde demokrasiye inananlar olarak ortak paydalarda kötülüğü yeneceğiz. Hesaplaşmayı onlar gibi yapmayacağız. Aksi takdirde onlar gibi oluruz. Herkes zamanı gelince hukuk karşısında yargılanacak. HDP'yi kapatmaya çalışıyorlar ve partiye giden yardımları da kesmek istiyorlar. 16 milyon insana hizmet eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da siyasi yasak getirmek istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, onların öfkesi ve hırsları varsa bizim de hep birlikte yarına dair umutlarımızı gerçekleştirmek istediğimiz akıl ve ahlakımız var. Sayın Kılıçdaroğlu, belediyeye kayyum atama iddiasına ilişkin birkaç hafta önce de 'Sakın bu kapıyı açmasınlar, cehennemin kapılarını açarlar, hiç kimse için iyi olmaz'. demişti. Ben de buna şunu ekliyorum: Tabutlarına son çiviyi çakarlar.” açıklaması yaptı.


“Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz”
CHP Kadınlar Kolu Başkanı Aylin Nazlıaka ise “Adalet ve demokrasi haftasındayız. Ocak ayının son haftasında Uğur Mumcu gibi birçok aydınımızı kaybettik.1993 yılından bu yana ocak ayının son haftasını Adalet ve Demokrasi Haftası olarak geçiriyoruz. Hem ülkemiz aydınlarını anlıyor hem de onları daha fazla anlamaya çalışıyoruz. Siz Türkiye’de olup bitenleri yakından takip edenlerdensiniz. Neler yaşandığını iyi bilenlerdensiniz. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar hiç bu kadar yeteneksiz, hiç bu kadar basiretsiz, hiç bu kadar bilgisiz kadrolar tarafından yönetilmemiştir. Bir bilim kurumumuz var, TUBİTAK. Onun başına hayvanat bahçesi genel müdürünü atadılar. Üç yıl içerisinde Merkez bankası başkanı görevden alındı ya da affı istendi. Maliye bakanı üç defa değişti. Milli eğitim bakanı yedi kere değişti. Tarım iyi gitmiyor diye tarım bakanı affını istedi. Bakanlar değişiyor, kurumların yöneticileri değişiyor. Size soruyorum: Şimdi değişim sırası kimde? Artık onları o görevi getirenlerde. Bugün içinde önümüzde çok önemli bir tarih var. Resmi olarak açıklanmasa da 14 Mayıs. Biz saatlerimizi o tarihe ayarladık. Siz Türkiye’yi yakından takip edenlerdensiniz. İşte bu noktada Türkiye demokratik olarak her geçen gün geriye gidiyor. Ülkeniz adına utanç verici vakalar oluyor. Biz sahadayız. 973 ilçemizin 413 ilçesinde çalışma yapmış birisiyim. 110 bin kadın üye yaptık. Nereye gitsek insanlar ‘Kurtarın bizi.’ diyor. Artık gün o gündür. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.”




 

Bakan Yerlikaya: Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez

Alman İstihbaratından Dikkat Çeken İş İlanı: "Terörist Arıyoruz"

Hamburg'da 2022/23 Okul Yılında Şiddet Vakalarında Kayda Değer Artış Gözlendi

Hamburger Steuerfahndung, 2023 Yılında Yaklaşık 100 Milyon Avro Fazla Gelir Elde Etti

HSV Yeniden Kazanıyor - Bir Geri Dönüş Başlangıcı mı?

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında üç puanı 3 golle aldı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından ortalık karıştı

St. Pauli'deki Feldstraßenbunker'da İnşaat İşçisi Düştü

Sanat ve Aşkın Buluştuğu Görkemli Düğün: Şirin ve Deniz'in Muhteşem Günü

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Aşk Sarhoşu! Feyza Civelek ve Alican Kurt'un Uludağ'da Aşk Dolu Anları!

Almanya'da İflaslar Yüzde 22,1 Arttı! İstatistikler Alarm Veriyor!

Münih'te Türk Hekimleri Bir Araya Geldi! Tıp Haftası Coşkusu Abant Lokantasında Yaşandı

EYT sonrası yeni bir erken emeklilik geliyor! Erken emeklilik kimleri kapsıyor?

St. Pauli, Nürnberg'de 2-0 Kazanarak Bundesliga'ya Doğru Hızla İlerliyor!

Ottensen'de Trafik Planları Gözden Geçirildi: Yeni Değişiklikler Yayımlandı

Hamburg'da Bu Kış 24 Evsiz Kişi Hayatını Kaybetti: Üzücü Bilanço

Bergedorf'ta Hemşirelik Eğitimi İçin Yeni Merkez Açılıyor

Hamburger Hafen'deki Kurtarma Operasyonları İçin Yeni Eğitim Programı Devreye Alındı: "OSC River"

Alerjide Doğru Tanı ve Tedavi Önem Taşıyor: Uzmanlar Uyarıyor

Kolon Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavi Hayat Kurtarıyor

Berlin'de 17 Klavye, 17 Hedef: Global Goals Projesi Başlıyor!

Duygu dostu okul Egeberk

Türk Anneler Derneği’nde ‘Mutlu’ dönem

Ekstrem Yelkenci Boris Herrmann Federal Liyakat Nişanı ile Onurlandırıldı

Hamburg'da Öğrenci Sayıları Rekor Seviyeye Ulaştı: Hiçbir Eyalet Bu Kadar Hızlı Büyümedi!

Hamburg'da Artan Antimüslüman İrkçılığa Karşı Mücadele Çağrısı

THY'nin Leipzig ve Hannover seferleri iptal edildi

4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu gerçekleştirildi

Taciz Sahnesi Psikolojimi Bozdu: Başarılı Oyuncu Semanur Beren Aydemır'dan Açıklamalar!

Çeşme, Sporda 'Barselona' Modeliyle Yepyeni Bir Boyuta Geçiyor!

Yükleniyor

Bakan Yerlikaya: Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez

Alman İstihbaratından Dikkat Çeken İş İlanı: "Terörist Arıyoruz"

Hamburg'da 2022/23 Okul Yılında Şiddet Vakalarında Kayda Değer Artış Gözlendi

Hamburger Steuerfahndung, 2023 Yılında Yaklaşık 100 Milyon Avro Fazla Gelir Elde Etti

HSV Yeniden Kazanıyor - Bir Geri Dönüş Başlangıcı mı?

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında üç puanı 3 golle aldı

  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu