Almanya’ da ailem vardı. İlk okulu bitirdikten sonra buraya geldim. Burada okuluma devam ettim. Dil konusunda zorluklar çektim. Okul tahsilim bittikten sonra sigorta dalında işe başladım. Müzik hayatımın bir parçasıydı. Bulaşık yıkamadan tut , bir çok iş dalında çalıştım. Yaklaşık 30 yıldır müziğin içindeyim. Müziğe ne zaman başladınız?
16 yaşından bu yana piyano çalıyorum. 18 yaşından bu yana sahne çalışması yapıyorum.
Hangi müzik enstrümanlarını çalıyorsunuz?
Ben bağlama ile başladım. Çok az bağlama çalabiliyorum. Org, piyano çalıyorum.
Daha çok piyano çalıyorsunuz. Neden piyano?
Müziğe bir sevgim vardı. Bir arkadaşım bağlama çalıyordu. Yanında bir arkadaşı piyano çalıyordu. Baktım piyano sesi hoşuma gidiyor. Bir gün arkadaşıma bende çalayım dedim. Arkadaş bana çaldırmadı. Arkadaşıma dedim : Bir gün ben bunu öğreneceğim. Sende mahcup olacaksın. Bir inatla başladım. Yıllar sonra o arkadaşım ile görüştüm. Onun sayesinde müziğe atıldım. Müziğe başlamadan önce düğün salonlarında temizlik yapıyordum. Düğün salonunda temizlik yaparken, Arkadaşlar orkestrası geliyordu. Onlarla birlikte müzik yapmaya çalıştım.
Kendinizi müziğin neresinde görüyorsunuz?
Müziğin amatör ruhlu müzisyeni olarak görüyorum. Mütevazi bir şekilde işimi yapmaya çalışıyorum. Üç beş şarkı çalıp söyleyerek kendini sanatçı görenler bana yanlış geliyor.
Müzik dünyasında hedefin nedir?
Müzik bambaşka bir duygudur. Müzik aşktır. Müzik benim bir nevi terapimde oldu. Hayatımda bir sevgi eksikliği vardı. Müzikle o sevgiyi doldurdum. Hayatımdaki eksikliği giderdim. Açıkçası ben bunu iş olarak görmüyorum. Benim hobimdir. Hedefime ulaştığımı sanıyorum. Yeni gençlerin yetişmesi için elimden geleni yapacağım. Müzikten önce kişilik ve insanlık benim için çok önemlidir. Ailelerin içine giriyorsun o aileler senin ailen oluyor.
Size göre müzik nedir?
Müzik aşktır. Aşkın nasıl tarifi yoksa, müziğinde tarifi yoktur. Bağımlılıkların en güzelidir. Kovid 19 nedeniyle bir çok müzisyen etkilendi. Sizi de etkiledi mi?
Psikolojik olarak ve maddi olarak da etkilendim. Çok zor günler geçiriyoruz. Aşı bulunana kadar eski düğünlerin olacağını zannetmiyorum.
Bir müzisyen olarak genç müzisyen arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz var mı?
Müziğin eğitimini alsınlar. Bilinçli olarak yapsınlar.
Müzisyenliğinizin yanında hipnoz yönünüzde var. Bu nasıl oldu?
Sigara sağlığa tabii ki zararlıdır. Ama ben bir faydasını şu şekilde gördüm. Bir müzisyen arkadaş Aydın Eser sayesinde sigarayı ben bıraktım. Onun Ahmet Ünal adında bir arkadaşı vardı. Bana Aydın Eser arkadaşım onun yanına sigarayı bırakmak için gönderdi. Bende gerçekten sigarayı bırakmak istiyordum. Ahmet bey ile tanıştım. 1 saat 35 dakika seans yaptı. O gün bugün altı yıldır sigarayı bıraktım. Hipnoz ilgimi çekti. Ahmet beye ben bunu öğrenebilir miyim dedim. O günden bu yana Hipnoz eğitmenliği de alarak bu işi de yapıyorum. Nenem bizi ilaçsız büyüttüğü için alternatif tıp dedikleri bio enerji ile tanıştım. İzmir’e gittim. Birinci ve ikinci kademe eğitimini de aldım. Yürümeyen anneme doktorlar ameliyat önermişlerdi. Şimdi annem yürüyor. Bel fıtığı olup da iyileştirdiğim insan var. Bio enerji dalına daha çok önem vereceğim. Çünkü insanların hayır dualarını alıyorsun. Yakında bir web sitesi hazırlıyorum. Bio enerji ile sağlığına kavuşan kişilerin açıklamalarına yer vereceğim.
Son olarak Müzik dünyasına, Türk toplumuna mesajın var mı?
Sağlıktan ötesi yoktur. Bazı şeyleri tükettiğimizi öğrendim. Bu Korona gözümüzü açtı. Sağlık çok önemlidir. Sevdiklerimize sahip çıkalım.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Asıl ben sana teşekkür ederim. Bu röportajı benimle yaptığın için. Sende mesleğini hakkı ile yapabilen ender gazetecilerden birisin. Çok teşekkür ediyorum.
Almanya'da aşırı sağcı silahlı grup kurdukları şüphesiyle 8 kişiye yönelik operasyon
Reeperbahn Festivali 20. Yılında Hamburg’da Müzik Dünyasını Buluşturuyor
Eski Klinik Yeni Okula Dönüştü: St.-Jürgen Caddesi’nde Modern Bir İlkokul
Dortmund Polisi İki Kadın Zanlıyı Fotoğraflarla Arıyor
80-jährige Frau aus Hamburg-St. Pauli vermisst – Polizei bittet um Hinweise
St. Pauli Augsburg’u Devirdi: Tarihî Başlangıç! 2-1
T.C. Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam: “Türkiye, 2024’te 62 milyon turistle rekor kırdı”
Verfassungsschutz’un 75. Yılı: Sol Parti’den Sert Eleştiri
50 Yaş Üstü Erkekler İçin Büyük Tehdit: Prostat Kanseri
Almanya'da iç istihbaratın başına bir Türk atandı
A Milli Basketbol Takımı, Avrupa ikincisi oldu
Berlin'de "Gazze'de soykırımı durdurun" çağrısıyla barış gösterisi yapıldı
Bayern Münih sahasında Hamburg'a karşı rahat kazandı
Meta’ya Almanya’da Toplu Dava: Kullanıcı Verileri Tehlikede mi?
Almanya'da Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına atanan Jaeger göreve başladı
Almanya’da AfD’li milletvekili Maximilian Krah'ın dokunulmazlığı kaldırıldı
Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü İçin Başvurular Başladı
Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Menekşe Korosuna Ziyaret
Almanya’da Öldürülen Gülay U.’nun Baş Şüphelisi Gökan Eryener Her Yerde Aranıyor
Steilshoop’ta Sağlık Hizmetleri Çöküşün Eşiğinde: Sol Parti’den MVZ Talebi
Kasayı Çalamadılar, 35 Bin Euro’luk Hasar Bıraktılar
Ulrike Kloiber Yeniden Senato Koordinatörü Seçildi
Eşit Haklar, Eşit Fırsatlar: Hamburg’da Yatay Antidiskriminasyon Bürosu Açıldı
Hamburg Parlamentosu 10. Kez Toplanıyor
Hamburg’da Tekstilde Döngüsel Ekonomi İçin Yeni Adım: “A-Gain Guide” Başladı
11 Eylül’de Ulusal Uyarı Günü: Hamburg’da Sirenler Çalacak
Okullar Açılıyor: Polis Velileri ve Sürücüleri Uyardı
“Bir Asırlık Eğitim Yolculuğu: Hamburg’da Öğretmen Yetiştirmenin 100 Yılı”
Tartışmalı Başkonsolos Nihayet Gitti
Almanya'da bir grup anne, hükümete İsrail'e karşı harekete geçme çağrısı yaptı