“Muhatabı olmadığım bir konuda eleştirilmem beni üzdü”

Urfalı İş İnsanı Mehmet Emin Süzen “Kim gazeteci, kim gazeteci değil, onu ben bilemem. Onun sorumluluğu Hamburg Türk Basın Birliği’ne aittir. Burada muhatap ben değilim. Muhatabı olmadığım bir konuda eleştirilmem gerçekten beni üzd?

Hamburg 21.01.2022 23:55:11 0
“Muhatabı olmadığım bir konuda eleştirilmem beni üzdü”


Urfalı İş İnsanı Mehmet Emin Süzen, gazetemizde kendisi ile ilgili çıkan eleştirilere açıklık getirdi. Geçtiğimiz aylarda, Hamburg Türk Basın Birliği tarafından düzenlenen Urfa ve Gaziantep gezisinde, gazeteci olmayanların götürülmesiyle ilgili olarak Hamburg Avrupa Urfalılar Derneği Başkanı Ali Baba Coşkun basın açıklaması yapmış, Urfa ve Gaziantep valilerinin, belediye başkanlarının ve kamuoyunun yanıltıldığını söylemişti. Coşkun’un gazetemizde de yer alan açıklamasında Süzen’in de adı geçmişti.  
gazetehamburg’a konuşan Süzen, olayla ilgili olarak isminin geçmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek “Bakın, muhatabı olmayan bir konuda benim eleştirilmem beni üzdü. Bu gezinin organizasyonunu ben yapmadım. Hamburg Türk Basın Birliği yönetimi bu gezinin organizasyonundan sorumludur. Bana dernek olarak Urfa ve Gaziantep’e gitmek istediklerini, bu konuda yardımcı olmamı istediler. Bana gelmeden önce Hamburg Avrupa Urfalılar Derneği Başkanı Ali Baba Coşkun beye gitmişler. Sonradan bana geldiler. Ben de bir Urfalı olarak memleketime kim gitmek isterse yardımcı olurum. Urfa Valisi ve Urfa Belediye Başkanı ile Gaziantep Valisi ve Gaziantep Belediye Başkanı’nın yetkilileriyle görüşmelerde bulundum. Yetkililer, gazetecilerin isimlerini ve çalıştığı gazetenin adını içeren liste istedi. Hamburg Türk Basın Birliği bana liste verdi. Ben de o listeyi yetkililere sundum. Kim gazeteci, kim gazeteci değil, onu ben bilemem. Onun sorumluluğu Hamburg Türk Basın Birliği’ne aittir. Burada muhatap ben değilim. Muhatabı olmadığım bir konuda eleştirilmem gerçekten beni üzdü.” ifadelerini kullandı.

Geziye her gazeteden mesleği gazetecilik olan kişilerden oluşan iki kişilik kontenjan ayrılmasının ve profesyonel bir biçimde yetkililere bu isimlerin takdim edilmesinin daha uygun olacağını aktaran Süzen, “Bir gazeteden iki kişi olmalıydı, en azından ama yine söylüyorum: Burada sorumluluk Hamburg Türk Basın Birliği’nindir.” vurgusu yaptı.

“EUBA’nın Hamburg Başkanıyım”
Süzen “Almanya’da Avrupa İş adamları Derneği EUBA var. Sizin bu derneğin Hamburg Başkanı olmadığınız belirtiliyor. Ne dersiniz?” sorusunu ise “Bakın, ben derneğin Hamburg Başkanı’yım. Başkanı olmadığım bir derneğin başkanıyım demek, benim iş kariyerime bir şey kazandırmaz. Bu derneğin başkanın iletişim telefonunu vereyim arayın, bu konuda bilgi sahibi olun. Bu derneğin başkanı olsam da olmasam da benim kariyerimi etkilemez. Beni herkes tanıyor. Bu yetkiyi bana bu derneğin yöneticileri verdi. Bizim Avrupa’da birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İnsanları tanımadan ön yargılı davranılmamalı. Bırakalım birbirimize çamur atmayı, birlik ve beraberlikte kenetlenelim. Buna çok ihtiyacımız var. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın birçok sorunu var. Bu sorunlara odaklanıp çözüm yolları üretelim. “O, şunu demiş, bu, şunu demiş.” sözlerini bırakıp gençlerimize sahip çıkalım. Gençlerimize güzel şeyler bırakalım.” şeklinde yanıtladı. 

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli