Köprü duvarların siyasi mesajlarla kirletilmesine tepki gösteren Regensburglular “Sanatsal yapılar olarak gördüğümüz güzelim köprülerimizin duvarlarını kirletip görünümü bozmaya kimsenin hakkı yoktur.”
Regensburg’da köprülerin üstüne siyasi mesajlar yazılması tepkiyle karşılandı.
Nehirler, vadiler, kanallar, otoyol üstleri gibi alanlarda demiryolu ve karayolu trafiğin taşıması, üzerinden geçecek hareketli yükleri taşıması amacıyla inşa edilen köprülerin duvarlarının siyasi mesajlarla kirletilmesi büyük tepki topluyor.
Tuna Nehri’nin Regensburg’daki kesimimin üzerinde bulunan köprülerin siyasi mesaj vermek için boyayla ve yapışkanlı yazılarla kirletilmesine tepkiler büyüyor. Boyalı siyasi mesajlardan Regensburg'un sembolü UNESCO Kültür Mirası yapıtı dokuz asırlık Taş Köprü de nasibini aldı. “Ceza verilsin”
Regensburglular “Belli bir engeli aşmak için yapılan, akarsu, yol, demiryolu üzerine yapılan sanatsal yapılar olarak gördüğümüz güzelim köprülerimizin duvarlarını kirletip görünümü bozmaya kimsenin hakkı yoktur ve siyasi mesajlı yazı yazanlara gereken ceza verilmelidir. Birilerine hangi amaçla olursa olsun mesaj vermek isteyenlerin, köprülerin güzelliklerini çirkinleştirmeye hakkı yoktur.” şeklinde konuştu. Köprüler takip ediliyor
Geceleyin Demir Köprü’nün siyasi mesajlarla boyanması nedeniyle Regensburg Güney Karakol polisleri köprüyü takibe aldı. Polisler, 20'li yaşlarında bir erkek ve bir kadın tarafından siyasi mesajlı boyamaların yaptığını tespit etti. Regensburg Emniyeti, yüzlerce euroluk masrafa yol açan siyasi eylem mesajlarını yazanların görüldüğünde karakola ihbar edilmesini istedi.
Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı
Dikkat! Düşük Gelirliler için Radyo-TV Vergisinden Muafiyet Mümkün