XIII Türkiye’de faaliyet gösteren İtalyan Misyonları Sempozyumu, 17-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen sempozyum, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal tarafından düzenlendi.
Sempozyumda Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren tüm İtalyan arkeolojik misyonları başkanları dönüşümlü olarak söz aldı ve kendisini Türk kamuoyuna tanıttı.
İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi sempozyumda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İtalya ve Türkiye, karşılıklı refah ve huzuru teşvik etmek için birlikte hareket etmeye odaklandı ve çalışmalara devam ediyor. İtalya ve Türkiye, ikili ilişkiyi besleyen sivil toplumlar düzeyinde derin bağlarla birleşti. İki ülkeyi karakterize eden sadece maddi değil, aynı zamanda fikirlerin de geniş mirası olan ikili diyaloğumuzun her yönde derinleşmenin temeli olmalıdır."
İnsanlık tarihinin ana dönemleri inceleniyor
Sempozyumda konuşan İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Salvatore Schirmo "Bugün İtalyan arkeologlar, Türk meslektaşlarıyla birlikte, tarih öncesinden Klasik Dönem’e ve Bizans Dönemi’ne kadar insanlık tarihinin ana dönemlerini inceliyor, analiz ediyor. Bulguları en prestijli uluslararası dergiler yer alıyor.” diye konuştu.
Arkeologlar, sunumlarında, çalışma alanlarında yaz mevsiminde ortaya çıkan bilimsel araştırmaların temel sonuçlarını anlattı.
İtalya, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan iş birliği ve yerel makamlarla yapılan verimli anlaşmalar sayesinde Türkiye'deki arkeolojik kazıların geliştirilmesine en fazla katkıda bulunan ülkeler arasında yer alıyor. MAECI tarafından finanse edilen Anadolu'daki en önemli İtalyan arkeolojik misyonlar arasında Malatya-Arslantepe, Gaziantep-Karkamış, Yozgat-Uşaklı Höyük, Niğde-Kınık Höyük, Mersin-Yumuktepe, Kayseri-Kültepe ve Mersin-Elaiussa yer alıyor.
Bilimsel titizlikle çalışılıyor
Onlarca yıldır Türkiye topraklarında faaliyet gösteren İtalyan arkeolojik misyonları, Anadolu'da bulunan uçsuz bucaksız arkeolojik mirası geliştirmek için Türk akademik kurumlarıyla uyumlu ve yakın iş birliği içinde bilimsel titizlikle çalışıyor.
Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi
Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı
Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor
Hamburg Semalarında Ölçüm Uçuşları: Lazer Tarama ve Haritalama Çalışmaları Başladı
Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor
Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi
Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para
Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek
Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar
Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı
ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf
Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”
Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek
Wandsbek’te Banka Skandalı: Banka Çalışanları Müşterileri Milyonlarca Euro Dolandırdı
Oldenburg Tren Garı’nda Şiddet: Eski Eşini Darp Eden Adam Hakkında Soruşturma
KRV Seçim Hakkı Girişimi’nden Yetkililere Çağrı: “Avrupa–Türkiye Uçuşları Ucuzlatılsın!”
Bremen Neustadt’ta “Mahallelerde Park” Diyaloğuna Yoğun İlgi
Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor
Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor
İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor
Hamburg Bürgerschaftı’nda AfD Tartışması: “Yasak Süreci Daha Fazla Geciktirilmemeli”
Hamburg’da Cezaevi Personeline Sağlık Güvencesi: Heilfürsorge Geliyor
Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu
Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi
Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın
Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme