“Irkçılığı lanetliyor, karşı mücadelemizi veriyoruz”
TÜRGEM Başkanı Remzi Uysal, Lübeck’te 3 Temmuz’da gerçekleşen üç kişilik Türk kökenli aileye yapılan saldırıyı kınayarak “Irkçılığı lanetliyor ve karşı mücadelemizi veriyoruz.” dedi.
Almanya’da Schleswig-Holstein eyaletinin bir liman şehri olan Lübeck’te, dün ırkçılık karşıtı protesto gerçekleştirildi.
Klingenbeng meydanında toplanan yaklaşan 80 kişilik grup, ırkçılık aleyhine gösterilerde bulunarak Türk kökenli bir aileye 3 Temmuz’da yapılan saldırıyı protesto etti.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı mitingde, Türk vatandaşlarının yanı sıra, Alman vatandaşlarının ağırlıklı olması dikkat çekti.
Aile üyeleri yaralandı
Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan 19 Mayıs Türkiye Gençlik ve Halk Kültür Merkezi (TÜRGEM) Başkanı Remzi Uysal, Cumartesi günü akşam saatlerinde Lübeck Mühlenteller’de, yanlarında dört yaşlarında kız çocuğu bulunan aileye biber gazıyla saldırı yapıldığını belirtti.
Uysal “Aile üyeleri, bir kadın ve bir erkek olan iki saldırganın gözlerine aşırı derecede biber gazı sıkması sonucunda yaralanmıştır. Saldırganlar yakalanıp adalete teslim edilmiştir.
Bu olayı kınıyor, duyarlı her insan gibi ırkçılığı, hangi kültür, millet ve din motifli olursa olsun protesto ediyor, lanetliyor ve karşı mücadelemizi veriyoruz.” şeklinde konuştu.
Murat S. Dural’dan Yeni Roman: “Fırtına Çıkmazı” Okurlarla Buluşuyor
Lübeck’te Turuncu Bank: Kadına Yönelik Şiddete Karşı Güçlü Mesaj
Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi
Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor
Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor
Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi
HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)
Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig
Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor
Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı
Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı
Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı
Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”
Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”
Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor
Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı
Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti