“Hücreden Düşünceler'

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Tiyatro Köprüsü Festivalinin açılışı Almanya'nın Hamburg kentinde ki Mut Tiyatrosu’nda yapıldı.”Hücreden Düşünceler' adlı tek kişilik oyunu Mahmut Canbay yönetirken Emrah Demir oyuna hayat

Magazin 28.08.2021 16:08:03 0
“Hücreden Düşünceler

Kibar ÖZKAN/HAMBURG


Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen  Tiyatro Köprüsü Festivalinin açılışı  Almanya'nın Hamburg kentinde ki Mut Tiyatrosu’nda yapıldı.”Hücreden Düşünceler" adlı tek kişilik oyunu Mahmut Canbay  yönetirken  Emrah Demir oyuna hayat verdi.
Oyun sonrası verilen resepsiyonda davetliler Argos Grubu müziği eşliğinde eğlendiler.
 
Korona kısıtlamaları nedeniyle daha küçük çapta düzenlenen ve aşılanmış veya koronayı atlatmış kişilerin davet edildiği  festivalin açılışı Mahmut Canbay'ın yönettiği, Emrah Demir'in oynadığı “Hücreden Düşünceler” adlı tek kişilik oyunla yapıldı.
Bu yıl ifade ve düşünce özgürlüğünün tema alındığı festivalin açılışında konuşan festivalin organizatörü ve Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay ve açılış oyununun dramaturgu Franz Scheurer, günümüzün dünyasında ifade özgürlüğü kısıtlanmasının sadece otoriter ülkelerde değil, Almanya ve diğer Batı ülkelerinde de yaşandığına dikkat çektiler.

“Sanatın hoşgörü yaymakta rolünün büyük olduğuna inanıyorum. “
İnsanların, ülkelerin birbirleriyle anlaşma ve verimli ilişkiler kurma yolunun hoşgörü olduğuna işaret eden Canbay, “Yaşadığımız Almanya'da farklı kültür, din ve etnik kökenden insanlar bir arada yaşıyor. Hoşgörü insan ilişkilerinde esastır. Sanatın hoşgörü yaymakta rolünün büyük olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda festivalin de bir katkısı olacağını umuyorum” diye konuştu.

Aralarında Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Kazım Abacı ve Güngör Yılmaz'ın da bulunduğu davetliler, birçok başka oyundan tanıdıkları usta oyuncu Emrah Demir'in oynadığı yaklaşık bir saatlik oyunu ilgiyle izlediler. Bazı bölümlerde Dostoyevski'nin Yeraltından Notlar'ını çağrıştıran monolog şeklindeki oyunda, Emrah Demir'in etkileyici performansı takdir buldu. Oyun sonunda Emrah Demir dakikalarca alkışlandı.

Oyun sonrası müzikli, halaylı eğlence
Oyun sonrası verilen resepsiyonda Turan Vurgun – Apo Gülbeyaz'dan oluşan Argos ikilisinin müziği eşliğinde misafirler eğlendiler. Festival çerçevesinde “Qesra Balindeyen Xemgin” (Üzgün Kuşlar Kalesi) adlı Kürtçe oyunu sahneleyecek olan, Belçika'dan Antract Tiyatrosu oyuncu Heja Netirk, spontane şekilde Argos'a eşlik edip Kürtçe, Türkçe ve Almanca parçalar okudu, misafirler dans edip, halay çekti. Almanya, Türkiye ve Belçika'dan grupların Almanca, Türkçe ve Kürtçe oyunlar sahneleyeceği festival 4 Eylüle kadar sürecek. Festival programı hakkında geniş bilginin www.muttheater.de sitesinden edinilebileceği belirtildi.

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

Bürgergeld Tarih Oluyor: Yeni Temel Güvenceye Bundesrat’tan Eleştiri

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Yükleniyor

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

  • Cuma 4.1 ° / 3.6 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 5.4 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 8.5 ° / 5.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu